2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Cetelem

Írta: | Kulcsszavak: cetelem . bank . hitel

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A rövidke kis történet egy személyi kölcsönnel kezdődik, ami nem az én nevemen van hanem nagymamámén, de én fizetem neki, ezért is írok most róla.

2017.03.02 -án a mamám felvett egy 400000 Ft -os kölcsönt 2 évre.
A szerződés szerinti törlesztőrészlete 19392 Ft 24 hónapon keresztül.

Ezzel minden rendben volt fizettem neki minden hónapban időre.
Elértünk a 19 hónaphoz, amikor gondoltam előre teljesítek a maradék 5 hónapból 4 hónapot.
Átutaltam a megadott számlaszámra a törlesztő részlet 4x -ét pontosan kiszámolva az összeget, tehát nem volt kerekítés. Másnap már látszódott is a netbank felületén hogy az összeget jóváírták x összegnyi túlfizetés keletkezett. 1-2 hétre rá le is vonták belőle az aktuális hónap törlesztőjét és továbbra is jegyezték mint túlfizetés a maradék összeget. Gondoltam minden rendben van.

Tegnap megnéztem, hogy hogyan is áll a dolog a netbank felületén.
Megdöbbenve tapasztaltam, hogy konkrétan teljes a káosz a hitellel kapcsolatban.

A felületen az aktuális törlesztő részlet az eredeti helyett 17243 Ft -ot mutatott, a befizetett törlesztőrészletek száma 25 -re nőtt (szerződés szerint 24 darabnak kell lenni a 24 hónap miatt), az induló futamidő 21 -re csökkent és a legszebb, hogy a hátralévő törlesztőrészletek száma negatív számot mutat, pontosan -4 -et.

Mondom ez így nem lesz jó, szóltam mamámnak hívja fel őket mit tudnak mondani.

Felhívta őket és annyival lerázták még fizessen be 17243 Ft -ot és akkor minden rendben van.
Kérdésére, hogy ezek az adatok és ezek a számok hogyan jöttek ki, illetve miért nem a szokásos a törlesztőrészlet nem tudtak választ adni és még őt vonták kérdőre, hogy ő ezeket honnan is veszi, hol látja ezeket?

Szegény nem ért ennyire a dolgokhoz ezért nem tudott érdemben visszakérdezni, hanem elköszöntek és ennyiben maradtak. Elmondta nekem én meg azonnal az agyvérzés határára kerültem.

Az egy dolog, hogy én balga ha nem utalok egyszerre 4 havi törlesztőt, akkor nem fordult volna ez elő, de hogy teheti meg egy pénzintézet, hogy ha változik a havonta fizetendő törlesztőrészlet, vagy a futamidő, akkor arról nem tájékoztatja az ügyfelet, illetve a teljesen kamu adatokat mutató netbanki felületüket nem tudják megmagyarázni. Tudom idős embert jó magasról le kell sz*ni, de ez mindennek a teteje.

Most iratok mamámmal egy meghatalmazást aztán majd személyesen elmagyarázhatják nekem, hogy hogyan is óhajtanak ezzel a dologgal elszámolni. Ezek a számok hogyan is jöttek ki és mikor szerették volna a változásokról a mamámat tájékoztatni?

Nagy vonalakban itt tartunk. Van egyébként elképzelésem, hogy miért is változott a törlesztő (előtörlesztés miatt), de ennek akkor sem ez a módja, amit itt előadtak, a netbanki felületről már ne is beszéljek.

Hozzászólások

(#1) Balage21


Balage21
(tag)

Nekem az volt az első amit a hitelem felvételekor közöltek, hogy eszembe ne jusson előre törleszteni mert a rendszer feltehetően hibásan fogja kezelni továbbá mivel az előre vállalt futamidőnél hamarabb zárulna hitelem további un. hitel idő előtti lezárása jogcímen még 60.000 Ftorintot be kell fizetnem. Legalább szóltak előre... K&H

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#2) Hangjanix


Hangjanix
(újonc)

Cetelemnél egyszer volt túlfizetésem, összesen egy hónapnyi. Vártam, vártam, nem jeleztek semmit, hogy látják a rendszerben, jóvá írják stb. Megjegyzem, netbankot nem regisztráltam, kis kölcsön volt, úgy voltam vele, kifut és szépen elszakadunk egymástól. Na szóval, írtam nekik egy e-mailt, elküldtem a bizonyítékát, hogy kérem szépen túlfizetés történt, szeretném ha jóvá lenne írva. Következő hónapban jön a levél, e-mailt megkapták, jóvá írták, oké, szuper. Utolsó előtti részlethez érkeztünk, ami túlfizetés tekintetében az utolsónak kellett volna lennie. Nos, az összesítőn még mindig szerepelt egy hónap. Na mondom magamban marha ügyesek vagytok, nem baj, kíváncsi vagyok észreveszik e a dolgot. Nem vették, lejárt a hitel, pénz elment, csörögtem azonnal. Beazonosítottak, panaszomat elregéltem erre közlik velem, hogy így levélben ők nem írnak jóvá semmit, miközben ugye hivatalos levelet küldtek arról, hogy jóvá írták azt a plusz egy hónapot. Adjam meg a számlaszámom, visszautalják a pénzt és mindenki boldog. Másnap már a számlámon volt az a plusz összeg.

Nem tudom, hogy más pénzintézetnél hogy működik vagy mekkora káosz van, de ha a jövőben hitelre fanyalodok, bármennyire is kényelmes az utalás, küldjék azt a nyamvadt csekket. Amit készhez kapok az be lesz fizetve, a továbbiakban meg le vannak tojva.
Mellesleg aláírom, hogy én voltam a balf*sz, de amit ők ezek után hónapok alatt képtelenek voltak rendbe rakni, egy vicc.

(#3) erikviking válasza Balage21 (#1) üzenetére


erikviking
(senior tag)

Ugyan nem személyi kölcsön, de van náluk nekem áruhitel. Volt hogy véletlen 1 hónapba 2 részletet utaltam és semmi gond nem volt belőle. Ugyan úgy mint ennél a kölcsönnél is megjelent túlfizetésnek és kövi hónapba nem fizettem be és levonták szó nélkül és ment minden tovább a rendes kérkvágásba. Ezért se értettem ezt a nagy kuszaságot most.

(#4) Samus


Samus
(PH! addikt)

Elég régóta van kapcsolatom a Cetelemmel. Sok áruhitelünk volt, soha semmivel nem volt probléma. Több esetben is volt előtörlesztés, azzal sem. utoljára kb. négy éve vettem fel kölcsönt (12 hónapra), ebből az utolsó négy hónapot egyben végtörlesztettem. Megmondom, mit csináltál rosszul. Minden esetben, mikor végtörlesztést csináltunk, telefonáltunk, elmondtuk, mi a helyzet. Küldtek egy csekket a megbeszéltek szerint a fennmaradó teljes összegről, ezt befizettük. Eltelt egy hét, jött egy levél, hogy köszönik, minden tartozás kiegyenlítésre került, a banknak nincs fennálló követelése felénk.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#5) t72killer válasza Samus (#4) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Nem hiszem, hogy ő csinált rosszul valamit, a bank IT rendszere gabajodott be, nem tudta a nagyobb összeget értelmezni.

Mondjuk az tuti, ha bármilyen irányba eltérő összeget akarnék fizetni, először felhívnám őket, hogy állítsanak ki egy csekket - de ez nem menti fel őket a felelősség alól, hogy nem tudnak mit kezdeni az előre utalt összegekkel.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Rendes dolog, hogy gondoskodsz a nagymamádról, ritka az ilyen.

(#7) snecy20


snecy20
(PH! kedvence)

Az a baj pont, hogy ez a Cetelem ez minden, csak nem pénzintézet. :-//

Az átlag vásárló azt sem tudja, hogy a processzornak van úgynevezett hőmérséklete.

(#8) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Kettő dologra kell figyelni.
A szerződés megkötésekor tisztázni kell a korábbi kifizetés lehetőségét. Ezt nem minden bank engedi meg és plusz összeget is kérhet érte.
Amennyiben szabadon és büntetés nélkül lehet rövidíteni a futamidőt, akkor le kell kérni a banktól, a következő törlesztőrészlet fizetésekor esedékes teljes tartozás összegét. Ezt egy összegben kell kifizetni.

Nincs

(#9) buherton válasza snecy20 (#7) üzenetére


buherton
(őstag)

Miért? Van hitelkártyájuk és megtakarításiszámlájuk is. Egyébként a nevük is Magyar Cetelem Bank.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#10) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

Megszegted a szerződést, nem úgy teljesítettél, ahogy azt a szerződésben vállaltad.
Az előtörlesztés csak szerződés módosítással lehet, akkor ha erről előre meggyeztek, de erre szerződés módosítási árat számolnak.
Ez régen is így volt, más banknál is.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.