2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Miért vesz bárki margarint?

Írta: | Kulcsszavak: Egészség . margarin . vaj

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Néha bambulok a nagy áruházak élelmiszer osztályán, és gyakran nem értem, mit miért vásárolnak (és esznek) emberek. Például mi vesz rá valakit, hogy zsírszegény tejet vagy joghurtot vegyen, miközben utóbbihoz több teáskanál cukrot adtak? Bizonyos esetekben még valamennyire érthető a borzalmas alternatíva választása, hiszen egy 40 % húst tartalmazó virsli nagyjából arányosan kerül kevesebbe, mint a 80 %-os.
Amit végképp nem tudtam eddig felfogni, az a margarin vásárlása. Süteménybe fogy az a tonnányi adag, amit a kosarukba raknak a vásárlók? Én abba se tenném bele, bár nem biztos, hogy említésre méltó a negatív hatása a sok cukor és fehér liszt mellett. Viszont natúr megenni azt a rákkeltő ipari hulladékot? Én azt hittem, már régóta egyértelmű, hogy a transz zsírok kerülendők, de a fölöslegesen nagy mennyiségű Omega-6 bevitele se tűnik túl jó ötletnek.

Le a margarinnal, éljen a vaj!

Hozzászólások

(#1) pulyka jocó


pulyka jocó
(senior tag)

Biztos nyalogatják :DD

(#2) lapa


lapa
(PH! kedvence)

azért annyi süleményt sütnél, mint egy átlag nagymama hamar vége lenne a havi kosztpénznek.

amúgy egyetértek. most épp az a legújabb, hogy a vajat repceolajozzák, még a kocsiba is fejvakarva raknám. persze tudom van abban is, még a schwechatiban is. meg van vajazott margarin is, gondolom az eladások azért nem felfele mennek, szóval remény az van.

amúgy nem értem min csodálkozol, az 1.0 bármit megvesz mert már a termék látványából elhiszi a tévének, hogy az a legjobb.

(#3) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Gyűlöltem a margarint világ életemben...
Az igazi vajat meg imádom. Akár csupaszon magában is.

Mostanában már meg meg eszek 1-2 komolyabb vénuszt, de csak nagyon ritkán. Utána hónapokig megint nem bírom megenni a margarint... Teavaj viszont bármikor jöhet.

Múltkor épp olyan "margarint" vettünk ami már vajjal volt "keverve" vagy nem is tudom... De az már egészen finom volt. Olyan ehető fajta. De azért az igazi vaj közelébe se érhet...
Szerintem kezdenek a margaringyártók is rájönni, hogy muszáj valami extrát beletenni mert a sima mezei margarint már a kutya se eszi meg.

(#4) DeFranco


DeFranco
(PH! nagyúr)

Az emberek lusták, a margarin meg könnyen kenhető. A vajat azért managelni kell, hogy a puha kenyérre rá tudd oktrojálni.

vaj FTW amúgy, mi is rend szerint azt esszük (20-ból 19-szer), de van itthon margarin is, mert ha gyorsan kell kenni, és nincs valamiért mód a szigorúan felügyelt mikrózásra, akkor ez marad. De ha csak lehet kerüljük, ránk is szokott romlani.

[ Szerkesztve ]

(#5) lapa válasza DeFranco (#4) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

vajat mikrózni? nem izéli szét a mittoménmit benne? volt már tej mikrózásnál szó erről, de nem tudom vajra is áll-e.

mondjuk sok függ az edényzettől is, nálunk bödönben van amiből nem egyszerű szeletet vágni. de normál vajtárolóval meg nem feltétlen tompa kenőkéssel szerintem nem kéne gond legyen.

(#6) DeFranco válasza lapa (#5) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

nincs más megoldás. pontosabban van, kint hagyjuk éjszakára, így reggel kellemesen kenhető.

azonban pl. este, amikor a hűtőből vesszük ki, akkor mikrózni kell, mert a kenyerünk olyan omlós, hogy nem bírja meg a vékony szeletet elkenést

pontosan 12 másodpercet kell mikrózni a max. 10 dekás darabot, akkor jó lesz, egy másodperccel előbb kiveszed nem ér semmi, egy másodperccel később hopp vajleves.

nálunk műanyag vajtartóban van, alja vastag lapos, teteje búra. így szeletelhető is lenne, ha kellene szeletelni, de fentiek miatt nem kell.

arról nem tudok, hogy mit izél mivel.

[ Szerkesztve ]

(#7) lapa válasza DeFranco (#6) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

mert a kenyerünk olyan omlós

haha amikor a first first world problem second first world problemet szül. nálunk maradékevőfalván nincs ilyen gond látod.

(#8) DeFranco válasza lapa (#7) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

elmorzsoltam egy könnycseppet a frissen facsart cékla-répa-almalé felett

az előző beleesett és elsózta

(#9) SDDS22


SDDS22
(kvázi-tag)

Nos, ez érdekes, mert van egy haverom, aki azt sem tudta hogy a margarin létezik, végig azt hitte hogy ő bizony vajat eszik. Na ez akkor vált viccessé mikor elindult az S betűs üzletlánc egyik Egerben kihelyezett pontjára hogy (este 8 órakor) vegyen a vajat. Mondanom sem kell hogy nem hogy vaj, de még margarin sem nagyon volt. Elmondása szerint egy jó fél órát nézte a hűtőt, aztán bekattant hogy Vénusz az "vaj" márka, na akkor elvett egyet és elballagott a pénztároshoz. Az kioktatta hogy ez is vaj-pótlék. Erre a haver visszaballagott és elvett egy még drágábbat, gondolván az már biztos vaj, de azért a pénztárost még megkérdezte, aki inkább rá mondta hogy az, minthogy küszködjön vele. Na így lett 130 Ft-os margarin helyett, 420 Ft-os "vaj".

Huawei P8 Lite

(#10) bambano


bambano
(Jómunkásember)

"Én azt hittem, már régóta egyértelmű, hogy a transz zsírok kerülendők": régóta egyértelmű, hogy ezügyben kb. semmit nem tudunk.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.