2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

CM Storm Egérmodding - Bőregér | Update: 08.04 |

Írta: | Kulcsszavak: egér . modding

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni a remek lehetőséget, amit a Cooler Master és a Prohardver közösen felkínált nekem/nekünk! :R Jelen cikkben szeretném Nektek bemutatni az egér átalakításának lépéseit.

Vágjunk is a közepébe!
Vasárnap, mikor hazajöttem egy kisebb túrázás után, már az ágyamon várt a csomag, ami az egeret rejtette. Mivel a túrázás alkalmával az összes akksim lemerült a fotózás miatt, ezért a kicsomagolásról nem tudok mutatni képeket (amúgyis, a többi szerencsés, aki hamarabb elkezdte a blogolást, ezt már előttem megtette :D ) Tehát kicsomagoltam az egérkét, majd a kezembe vettem és egyből észrevettem, hogy mennyire kézre áll, szerintem nagyon kényelmes a használata.
Az elmúlt hetekben, mióta tudtam, hogy benne leszek a versenyben, gondolkoztam az átalakítás témájáról. Kis egérről lévén szó nem akartam túlzásokba esni, egy téma mentén akartam hozzányúlni a rágcsálóhoz. Több ötletem is volt, de mikor megvettem egy filmes újságot és megláttam a címlapon Batman alakját, egyből tudtam, hogy ez lesz az én egérmoddingom témája. A Christopher Nolan-féle Batman filmek amúgyis kedvenceim közé tartoznak, Batman jelmeze pedig sztem az eddigi legjobb, amit a filmvásznon láthattunk! (szvsz)

Okés, az alapötlet már megvolt, kezdjünk hát neki a tervezgetésnek!
Batman ruhájának alsó rétege egy sűrű szövésű szövetből, talán kevlárból áll, amire a kritikus helyeken kiegészítő páncélzat került. Egy része karbon-kompozit, a másik pedig egy matt felületű anyag. Ezt a három anyagot szeretném megjeleníteni az egér felületén is. A végső cél az lenne, hogy úgy nézzen ki az egérke, mintha batman felszereléséhez tartozna.
Mivel a kevlár és a szénszálas műanyag piaci ára nem éppen az én pénztárcámra van méretezve, Enormous segítségével ezen anyagok öntapadós változatával fogok dolgozni.

--------------------------------------------------------------------------------------

Tegnap, azaz június 11-én hozzáfogtam mintázat megtervezésének.
Kezdésnek darabjaira szedtem szét az egeret, majd egy fehér ceruza és némi maszkolószalag segítségével elkezdtem a mintázatot felvázolni. Először az erővonalakat rajzoltam fel a burkolatra, majd ezek figyelembevételével haladtam előre a tervezésben, mely még egyáltalán nincs lefixálva, de egy vázlatos képet már most tudok adni arról, hogy hogyan fog a burkolat kinézni az egérkén.

Egyenlőre ennyi, ha véleményed van az átalakítással kapcsolatban, ne tartsd vissza, szivesen látok mindenféle kritikát:) Folytatás következik!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.20

Tegnap, azaz Pénteken kézhez kaptam az egérhez felhasználni kívánt agyagok egy részét, hála Enormous-nak! :R

A csomag tartalma:

- Egy lepedő kör-perforált fólia fehér szinben
- Egy lepedő karbon fólia
- Pár matrica, ami Batman logóját mintázza + egy kis meglepetés :)

Kézbesítés után egyből nekikezdtem a munkának, lázasan próbálgattam a fóliák lehetőségeit. Kezdetnek a kör-perforált fóliát ragasztottam fel az egér felületére. A próbaragasztás nem sikerült igazán jól, először dolgozok ilyen összetett formával, bár segítségemre volt a hőlégfújó, eléggé gyűrött lett a végeredmény.
Második nekifutásra már sokkal jobban ment, nem lett tökéletes (a fólia éleinél láthatók a hibák) végeredményben elégedett vagyok vele. (A képekért elnézéseteket kérem, fényképező házon kívül van, így a telefonommal voltam kénytelen megörökíteni a pillanatot)

07.21

Mai napon következett a festés, a fehér fóliát matt fekete festékkel fújtam le.

A bejegyzés megírása után nekikezdek a részletek kidolgozásának: további elemek fóliázásának, festésének. Este már remélem jó minőségű képeket tudok nektek mutatni az aktuális állapotokról :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.22

Ahogy ígértem, tegnap délután és ma délelőtt folytattam az egérke csinosítását. Sajnos az előre eltervezett dolgok egy része nem valósulhatott meg vagy nem tetszett a végeredmény, ezért improvizálnom kellett, új ötletekkel előállni.
Elvetettem a különböző páncélok felragasztását, mert túlságosan kicsi a felület ahhoz, hogy látványosak legyenek, ezért csak egy nagy batman logót ragaszottam a gombok feletti felületre. Ez egy vastagabb fóliából készült, emiatt plasztikusabb hatása van. A fólia szine is eltér egy-két árnyalattal a festéstől, ezzel mégjobban kihangsúlyozva a logót.
Az oldalsó nyomógombokat, valamint a két fő gombot karbon fóliával burkoltam.
A zongoralakk betétet kihagytam, ezzel elérve azt, hogy a két felület elkülönül egymástól és markánsabbá téve az összképet is.
Hátra van még a kábel harisnyázása és mivel van még a határidőig pár nap, lehet, hogy pár dolgon változtatni is fogok, nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.23

Nem irigylem szegény egeret, kezdem sajnálni, annyit kapott már tőlem. :DDD
Miután tegnap megírtam a bejegyzést, Outsider-el nekiálltunk megbeszélni az aktuális állapotot. Köszönöm neki azt a pici lökést, amit a kritikájával adott, mert ennek hatására, hallgatva a megérzéseimre, újrakezdtem az egész átalakítást. Kivonultam a műhelybe, gravíroztam pár vájatot, majd új fóliákat ragasztottam a felületre.
Miután elkészültem a fóliázással, a karbon felületeket, valamint a gumi betéteket maszkolószalaggal kitakartam, a kör-perforált felületet, valamint az egér további műanyag részeti matt fekete festékkel lefújtam. Pár óra múlva, mikor a festék már kellőképp megkötött, eltávolítottam a maszkolást és gyönyörködtem munkámban. :B
A barázdák segítségével plasztikusabb lett a felület, segítségükkel szép határfelületet tudtam kialakítani a két fólia között.

Azt hiszem a munka érdemi része lezárult. Még hátravan a kábel harisnyázása,az új matricák felragasztása, valamint gondolkozok egy plusz led beépítésén.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.27

Ez lesz az utolsó előtti bejegyzésem, a következőben a szavazás előtt fogom megmutatni a végleges képeket. :)

Nos, csütörtökre megérkeztek a javított matricák. Azért kellett új kollekciót rendelnem, mert én butus nem gondoltam bele abba, hogy ha már az új batman-filmek hangulatát szeretném megidézni, akkor ahhoz az új logó dukál. Ebből két méretben rendeltem, plusz készíttettem egy, a gyári helyére illő, egyedi matricát is logóval, fantázianévvel, a készítő nevével, sorozatszámmal, származási hellyel és a verseny legfőbb támogatóival. Ettől szerintem sokkal egyedibb lesz majd az egész egér.

A matricák érkezését a kábelharisnya érkezése követte, melyet Atke kollégámnak köszönhetek. A kábel szétszerelése közben történt egy kis hiba, a ferritgyűrű borítását túlságosan megsértettem, ezért az eredeti helyett egy másikat kellett használnom, ami némileg nagyobb a gyáritól, de ennek tökéletes a felülete. A kábel harisnyázása után felhúztam a helyére a ferritgyűrűt, majd ragasztópisztoly segítségével rögzítettem azt a zsugorcsőhöz.

Nos, ennyi fér bele a mai frissítésbe, legközelebb már a kész képekkel jelentkezem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy kis ízelítő ;] :

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08.04

Hölgyek és Urak!

Holnap utazok el egy rövidke nyaralásra,így arra gondoltam, hogy még ma megosztom veletek a kész egérról készült képeket. Remélem elnyeri tetszéseteket a végleges állapot. :)
Szeretném megköszönni megtisztelő figyelmeteket, külön megköszönöm a lehetőséget a Proharvder és a CM Storm csapatának, hogy részt vehettem ebben a megmérettetésben, nagyon jó élmény volt! :R

Hozzászólások

(#1) FatalEror


FatalEror
(PH! addikt)

Hát nálam eddig ez,és Bari műve a legesélyesebb. :R

HardCore is my LifeStyle

(#2) BaluC válasza FatalEror (#1) üzenetére


BaluC
(Modder)

:Y szerencsére egy nagyon hasonló ötletet már elvetettem, így nem lesz két azonos témájú.
Egyébként jó ötlet / design.

Megszállott MODDER -> http://black-mod.com -> Modder Toborzó Központ! Ujabban itt vagyok aktív

(#3) OutsideR


OutsideR
(senior tag)

Az ötlet tetszik.
Karaktert ad az egérnek.
Ezek a minták 3Dben lesznek vagy csak matrica?

(#4) Engineer086 válasza OutsideR (#3) üzenetére


Engineer086
(Modder)

3d-ben fogom a mintákat megcsinálni, ha minden jól megy, a hétvégén már készen is lesznek.

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

(#5) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

Nyomjad-nyomjad ezerrel, Batman for president!

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#6) Engineer086


Engineer086
(Modder)

Update :) Pénteken érkezik az alapanyag az egérhez (fóliák, matricák..) a hétvégén már érdemi munka is fog zajlani! :C

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

(#7) Soccer-Tv


Soccer-Tv
(Modder)

Hajrá! :C

(#8) Bari válasza Engineer086 (#6) üzenetére


Bari
(Modder)

Jól alakul , kíváncsian várom a folytatást.

Üdv: Bari

(#9) OutsideR


OutsideR
(senior tag)

Látom beindultál ez a lyukacsos fólia nem is néz ki rosszul így feketén. Kíváncsian várom a páncél többi elemét.

(#10) Engineer086


Engineer086
(Modder)

Köszönöm!
Felragasztottam a karbon fóliát körperforált rétegre, de nem tetszett, mert összefolynak a minták. Most dilemmában vagyok...leszedtem a karbont, újra festettem a perforáltat. Lehet csak a matt fekete batman logót ragasztom fel, nem akarom túldíszíteni ezt a kis felületet.

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.