2021. június 18., péntek

Gyorskeresés

2012.09.13 - Hátlap kész!

Írta: | Kulcsszavak: G5

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A héten folytattam a hátlap készítését. Sajnos az egyik kerettartó elem nem lett jó, ezért újra kellett csinálnom. így már könnyedén be lehet a csavarokat a helyükre csavarni.

Kedden eljött a pillanat, amikor a ventillátort tartó lemezt és az előbb említett idomot beragaszthattam végleges helyére. A folyamat a már megszokott módon történt: Többszöri ellenőrzés, epoxi ragasztó keverése és felhordása a felületekre, rögzítés. Mivel nagyon jó idő volt, ezért az egész házat kitettem a napra, ami kellőképp felmelegítette a fémet, ezzel gyorsítva a ragasztó kötését.

Szerdán a végső simítások jöttek, Kétkomponensű, üvegszálas gittel eltüntettem minden egyenletlenséget, lyukat a felületről, négyórányi glettelés és csiszolás után alapozó festékkel lefújtam a munkafelületet, így az apróbb hibák is láthatóvá váltak. Ezek kijavítása, valamint a lyukakba beszáradt glett kifúrása után megkaptam a számomra megfelelő felületet, tulajdonképpen elkészültem a hátlappal.

Csütörtökön még jutott arra időm, hogy az alaplapot tartó konzolokat beragasszam a végleges helyükre. NAGYON nem mindegy, hogy hova is kerülnek ezek a távtartók, ezért a lehető legalaposabban kellett a ragasztást előkészítenem. Próbaként beépítettem az alaplapot a bővítőkártyákkal, valamint a hátlapi takarólemezt is. A távtartók lábait bekentem hővezető pasztával azért, hogy ha bent lesz minden a pontos helyén, akkor megkapom a lábak helyét is. Ezt azért volt jó tudni, hogy a lehető legkisebb felületen kelljen megcsiszolnom a porfestett felületet, ezzel növelve a ragasztó hatékonyságát. Mindenképpen be akartam ragasztani a távtartókat még az éjszak a folyamán, féltem, hogy az időjósok által beígért lehűlés ront a ragasztó hatásfokán. Jelentem, Hajdúszoboszlón még hét ágra süt a nap, kellemes 25-28 fokos meleg van, így tudtam pár külső képet készíteni a ház aktuális állapotáról :)

Hozzászólások

(#1) Bari


Bari
Modder

Gratulálok, nagyon szép lett , ha nem láttam volna a menet közbeni képeket, meg nem mondanám hogy ez utólag készült hozzá. :D

Üdv: Bari

(#2) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Nem lett rossz. :D Szerintem TonyMac-ék nagyon örülnének, ha csinálnál erről egy worklog-ot angolul...

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#3) Kiki18


Kiki18
őstag

Eddig nagyon jól alakul,és afelület is szép lett. Mázlid,hogy még pont a meleg időben tudtál vele foglalkozni,tényleg jobb a ragasztónak. :K

Sok sikert a folytatáshoz,figyelemmel követem a munkát. :))

(#4) Engineer086


Engineer086
Modder

Köszönöm a pozitív visszajelzéseket! :R

tDr1v3r: Ez nem is rossz ötlet. Bit-tech.net-re fel akartam tenni angolul, talán TonyMac- oldalán is bemutathatnám..köszi az ötletet:)

Kiki18: Szerencsére minden összejött, jövőhéttől már sokkal kevesebbet tudok foglalkozni a házzal és az idő is romlik. Remélem a további módosítások is elnyerik a tetszésedet :)

[ Szerkesztve ]

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

(#5) Heyman


Heyman
tag

Nagyon állat lett, le a kalappal! :R
Ez az egész középső rész is kap porfestést, vagy ezt csak simán lefújod? Bármelyik legyen is, ütősen néz ki így, hogy világosabb mint külső része.

[ Szerkesztve ]

(#6) Kiki18 válasza Engineer086 (#4) üzenetére


Kiki18
őstag

Eddig minden munkád nagyon jól sikerült,és láttalak élőben is dolgozni,nincs kétségem affelől,hogy ez a ház is igazán pofás lesz. :K

(#7) Engineer086 válasza Heyman (#5) üzenetére


Engineer086
Modder

Örülök, hogy tetszik!
Terveim szerint matt feketére fújom le a belsőt. Nem kap szinterezést, mert van benne pár műanyag betét, amit mindenképpen meg akarok tartani, de a 200°c-os hőt nem bírná.

Kiki: Köszönöm az elismerő szavakat! Ha minden jól megy, a következő Veletech-en indulok ezzel a géppel, ott újra találkozhatunk:)

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

(#8) Kiki18 válasza Engineer086 (#7) üzenetére


Kiki18
őstag

Úgy legyen! :K

(#9) zuchy


zuchy
őstag

Nagyon profi lett a hátlap. A porfestés is jó lett, nem meglepően. :)

PC-STYLE.hu

(#10) siti


siti
senior tag

hát van türelmed perforációra illeszteni :)

Gyertek el az 6. Bacsis Retro Számítógép Kiállítására Fülére! 2021

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.