2020. március 28., szombat

Gyorskeresés

Soundblaster X-FI MB/MB2

Írta: | Kulcsszavak: X-FI MB/MB2 Software

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szia kedves olvasó!

Vágjunk a közepébe! Mi is az az X-FI MB? Az a jó drága alaplapokhoz adott Realtek hang codec szoftveres feljavítása! Ha ilyenünk van, kapunk EAX 5-öt THX TruStudiot stb.

Vajon ennek mi értelme van? Nem lenne egyszerűbb venni egy hangkártyát? De lehet! Ellenben nem biztos, hogy szeretne az ember 20-30 ezer forintot egy hangkártyáért kiadni, pláne ha létezik szoftveres feljavítás!

Jó ez egyáltalán? A válasz egy határozott nem tudom! Sajnos nekem ilyenem nincs, de szeretnék! Azon emberek véleményére vagyok kíváncsi, akik használják/használták. Jó lenne tudni mennyire hallható/érezhető a különbség általános felhasználás alatt (zene, film, játék).

Prológus:
Anno még sokkal régebben amikor elkezdtem az Athlon processzorokkal foglalkozni volt egy elég jó hírű lap, nevezetesen az nForce2 chipkészletes Abit NF7! Az integrált codec egy Realtek ALC650-es volt rajta. Mikor az ember elkezdte használni az összerakott gépet és zenét kezdett el hallgatni valahogy erősebbnek érezte a basszust és mintha jobban is hallhatóak lettek volna a magasabb hangok is. Akkortájt volt még pár alaplap ugyanilyen codeccel szerelve amik nem nForce chipkészletesek voltak de azok valahogy gyengébben szóltak. Én mint hozzá nem értő rögtön hallottam a különbséget, hiszen több barátomnak is volt akkor ilyen "hangkártyája" Gondoltam, csak én vagyok süket és vittem a Panasonic fejhallgatómat, egy pár számot és teszteltem :) Az nForce-os sokkal jobban szólt! Pár olyan barátommal is meghalgattattam akik annyit értettek a számítógéphez: "Hallod nem megy a gépem! Csináld már meg légyszi! Renben! (A gép ment csak az NFS nem:) )" Lényeg a lényeg, többen is hallottuk a különbséget olyanok is akik szinte semmit sem konyítottak a géphez!

Epilógus:
Akkortájt is volt ilyen és most is van! Ha akkor jó volt most is lehet az? Érdemes egy ilyet szerezni valahonnan? Megfelelne ez egy átlagembernek aki otthon már tényleg csak annyira kapcsolja be gépet, hogy pihenjen/kikapcsolódjon?

És hogy legyen is egy hivatalos oldal: [link]

Hozzászólások

(#1) yolan


yolan
(őstag)

Szerintem inkább egy hardveres megoldás, akár egy használt audigy és társai mint az alaplapi gerjesztő akármilyen szoftveres csicsával.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#2) BigyoBogyo88


BigyoBogyo88
(újonc)

Nem hangzik rosszul :C :DD

(#3) Energie X válasza yolan (#1) üzenetére


Energie X
(senior tag)

Szerintem is jobb a hardveres ez nyilvánvaló, de ha olcsóbban ki lehet ezt hozni új eszköz beszerzése nélkül és mondjuk javít a hangminőségen valamennyit, akkor nem lehet hogy egyszer ki kéne próbálni? Mondjuk szívesen látnék egy összehasonlító tesztet :) Lehet meg is fogom írni vizsgaidőszak után ha tudok ilyet szerválni :)

(#4) yolan válasza Energie X (#3) üzenetére


yolan
(őstag)

Engem is erdekelne a teszt. Egy ar/ertek arany. Ha mondjuk ingyenes lenne az extra sw ami "jobban kihajtja", akkor egyertelmuen meger egy probat, hisz ingyen lesz jobb, de ha pl 500-1000 forint, akkor mar lehet egy hasznalt, regebbi hangkartya jobban megeri.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#5) westcoastog


westcoastog
(veterán)

Veszel használtan egy audigy se-t 2-3k környékén,, és nem kell ezzel szarakodni, és még jobb is. +daniel_k driver :)
Amúgy fizetős a szoftver, emlékszem próbálkoztam vele, nem sikerült megtörni anno. :D

[ Szerkesztve ]

(#6) Energie X válasza westcoastog (#5) üzenetére


Energie X
(senior tag)

Attól függetlenül érdekes szerintem :))

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.