2020. május 29., péntek

Gyorskeresés

Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be

Írta: | Kulcsszavak: uTorrent . qBittorrent . torrent . bittorrent . export . import

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Manapság egész jól terjed már a qBittorrent, de sajnos még mindig sokan használják az uTorrent 3.x.x verzióját. Ők valószínűleg nem tudják, hogy utóbbi "kliens" igazából csak árnyéka régi önmagának. Egy szeméttel teli program, aminek már csak a sokadlagos funkciója az, hogy torrentezni lehet vele, ráadásul virustotal.com-on a legújabb verzió 13/72-es találati arányt eredményez. Ezzel szemben a qBittorrent egy letisztult, mai napig fejlesztett, gyors, stabil kliens.

Jómagam nem rég költöztem a bő 10 éves uTorrent 2.2.1-ből qBittorrent 4.1.5-be. Féltem, hogy ez csak manuálisan lehetséges, ráadásul újra kell ellenőrizi az összes tartalmat, de szerencsére lelkes fejlesztőknek köszönhetően létezik már erre egy célalkalmazás, amivel pár kattintással el lehet végezni a műveletet, újraellenőrzés nélkül. Alábbiakban ennek menetét fejtem ki. (Az alkalmazás hivatalos fóruma itt található: [link])

Első lépésben le kell tölteni a legújabb qBittorrent-et. 64 bites Windows esetén a "qBittorrent Windows x64"-t válasszuk, míg ha esetleg még mindig 32 bitest használunk, akkor a "qBittorrent Windows"-t. Telepítést követően egyszer indítsuk el a klienst, majd zárjuk be. Ez után az esetleg háttérben futó uTorrent-et is zárjuk be, természetesen az éppen futó torrentek szabályos leállítását követően!

Ha ezzel megvagyunk, töltsük le az alábbi segédprogramot: 64 bites Windows esetén a bt2qbt_v1.1_amd64.exe fájlra lesz szükségünk, míg a 32 bites Windows-hoz a bt2qbt_v1.1_i386.exe szükséges. (A Google Chrome jelezheti, hogy nem túl gyakran töltik le ezt a fájlt, ezért veszélyes lehet. Természetesen nem veszélyes, és a fájl neve melletti kis nyílra kattintva, majd a "Megőrzés" opciót választva befejezhetjük a letöltést.)

Letöltést követően nincs más dolgunk, mint futtatni a programot, egy enterrel elindítani a folyamatot, majd a végeztével (mikor kéri a program) egy újabb enterrel bezárni az alkalmazást.

Ezután indítsuk el a qBittorrent-et, és felejtsük el az uTorrent-et. :)

A módszer 2.2.1-es uTorrent esetén is működik.

qBittorrent beállításaiban érdemes az alábbiakat elvégezni:
Kapcsolat menüpont: Protokoll engedélyezése: TCP
BitTorrent menüpont: DHT kikapcsolása (csak akkor érdemes bekapcsolva hagyni, ha használsz regisztrációt nem igénylő (open) torrent oldalakat.)

Minden más beállítás egyénileg változik az internetkapcsolat sebességétől és stabilitásától, valamint a torrent-re használt PC teljesítményétől függően.

Hozzászólások

(#1) laceszgamer


laceszgamer
(addikt)

Pár éve tértem át én is rá, sokkal jobb valóban.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#2) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

Én is nemrég váltottam, de Bittorrent-ről. Tudok erről az app-ról, de olvastam már olyat, hogy csak uTorrent-el működik és Bittorrent-el már nem. Végül letettem a full migrálásról és egyenként rakom vissza ami fontos. Pedig lehet később még jól jöhetne. Ha már uninstallálva lett a Bittorrent, de a torrent file-okat tartalmazó mappa még egészében megvan, akkor nem lehet valahogy működésre bírni ezt a megoldást?

(#3) szakatsa


szakatsa
(csendes tag)

Én is akkor váltottam, amikor a uTorrent nem tudott megbírkózni a gigabites netrôl érkező szeletek ssd-re írásával (állandóan pufferelt). A qbittorrent ezzel szemben tökéletesen megoldja a problémát.

(#4) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Nekem a terabájt újraellenőrzése nem volt olyan sok idő, egy éjszaka, talán.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#5) -secret-


-secret-
(Arcképgyáros)

Nos, azt hiszem meggyőztetek engem is. :R

(#6) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Jajj, és van sötét felülete!

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#7) AxBattler


AxBattler
(félisten)

Ugyan nem érzem hátrányát, de egy többéves, 2.x verziójú uTorrent-ről azért már én is váltanék... köszi a tippet!

The Last of Us Part II - Special Edition fémdobozos előrendelést vennék! ........................................................... ...................................................................................................................... Cable management is for the weak!

(#8) Chuck Norris válasza SunMount3r (#2) üzenetére


Chuck Norris
(aktív tag)

Elméletileg működik bittorrentel is, mert nálam azt írja, hogy can't find utorrent\bittorrent folder.

Köszönöm a leírást én is áttérek a qbittorrentre, a bittorrent képes volt időnként felzabálni az összes ram-ot a gépemen.

[ Szerkesztve ]

(#9) GreatL


GreatL
(aktív tag)

Én már kb. 5 éve váltottam. A fejlesztése egyébként abbamaradt csak valaki átvette. Már nem is annyira friss. Költözés? Kiszórok mindent aztán mehet az új. Már az alapfelvetést nem értem.

Intel Core i7-9700K | Giga RTX 2080 Ti WF OC | Xiaomi Mi 9

(#10) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Van benne IPblock vagy hasonló szűrés, ami kiszedi a bugos/jogvédős kamukapcsolatokat?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.