2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Azok a régi notepad-es idők...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Azok a régi szép idők, amikor internet hiányában (és ismeret hiányában) notepad-del kódolt az ember :).

Kódkiegészítést használó IDE volt egyáltalán 2000-2004 környékén? Mintha Visual Studio 6.0-t használtam volna először C kódra 2002 után, de már nem tudom, hogy tudott-e kódkiegészítést.
Először talán turbo pascalt használtam 2000 körül, az szerintem nem tudott. Java-t, HTML-t, Javascriptet és PHP-t akkoriban notepad-ban kódoltam.

Screenshot magyarázat:
Nagy refaktorálást csinálok saját kódot, ki akartam próbáltam valamit ARM-on, de lusta voltam csinálni egy Androidos projektet. Így raspberry + leafpad + Xming segítségével próbálgattam. Igen tudom, hogy a linuxos terminált is fel lehet osztani és nano-val módosítani a file-okat, de ez valahogy emberibben néz ki. QtCreator is elérhető rapsberry-n, csak X11 forwarding esetén lassúnak érzem.

Hozzászólások

(#1) mbalint987


mbalint987
aktív tag

A suliban a mai napig webprogramozásra Notepad++ programot használunk, ami mint tudjuk, nem IDE, szóval nincs kódkiegészítés, nincsen szintaktikai elemzés, csak egy kis kódszínezés. C#-hoz fel van rakva a Visual Studio, az oktatási intézmények számára ingyenesen elérhető PhpStrorm-ot viszont nem hajlandóak bevezetni, pedig ég és föld programozni egy IDE segítségével vagy anélkül.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#2) MineFox54 válasza mbalint987 (#1) üzenetére


MineFox54
őstag

A PHPStorm nagy királyság :), én is örülnék neki... Pedig a funkcióinak 1/10-edét sem használom ki szinte.

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#3) updog


updog
senior tag

HTML-t én Dreamweaverben kódoltam anno 2000-es évek elején, volt benne minden mi szem-szájnak ingere :) Persze nem is volt igaz az "internet hiányában" feltétel. Jó kis 14.4K betárcsázós net, sejj :DDD

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#4) elithun válasza mbalint987 (#1) üzenetére


elithun
őstag

Én munkában is mai napig Notepad++-ban kezdek neki a web alapú dolgoknak. :D Aztán mikor kezdi kinőni magát, akkor megy át Netbeans-es projektbe.
Egy IDE azért csodákra képes. C# tudásom sehol nem lenne, ha nem lenne imho olyan menő a Visual Studio manapság, mint amilyen. Elég sokszor fogja a kezem. (Persze sokszor pont amiatt szívok. :DDD )

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#5) SunyaMacs


SunyaMacs
aktív tag

vi ;]

(#6) Lenry válasza SunyaMacs (#5) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

mindenre van xkcd

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7) Gdi


Gdi
senior tag

"Kódkiegészítést használó IDE volt egyáltalán 2000-2004 környékén?"
Borland Delphi 7 tudott.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#8) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Mi nálunk (matematikusi szak) volt egy tanár, aki mindenkivel elkezdett üvölteni, aki C++-t nem vimben ír, és rosszul használja a billentyűzetparancsokat. Amennyire meg kell tanulni programozni, arra egy CodeBlocks is bőven elég lett volna, de nem, két vim ablak, mert csak úgy a jó. Látom a rációt mögötte, csak nekünk feleslegesen sok és túlbonyolított.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#9) dabadab


dabadab
titán

VIsual Studioban '97 (vagyis az első VS) óta van Intellisense (ez csinálja többek közt a kódkiegészítést is). Azelőtt meg már bőven volt ctags, valamikor a nyolcvanas évek óta, a UNIX világban mindenki azt használta.

A notepad az mondjuk szerintem soha nem volt semmire sem alkalmas, a 64 kbyte-os max. fileméret meg kifejezetten tragikomikus volt.

DRM is theft

(#10) ivana válasza dabadab (#9) üzenetére


ivana
Ármester

Főleg, hogy még ma se tud highlightningot pedig onedriveban is sikerült megoldani, hogy működjön.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.