2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Ez az igazi agyament cenzúra

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Átvettem a NOL-tól

"Több mint negyedszázadon át bírálták és vitatták, mígnem 2011-ben bukta el formálisan is a politikai korrektség tesztjét a Money for Nothing. A Dire Straits zenekar minden idők egyik legsikeresebb európai albumán, a Brothers in Armson szereplő számát játszó rádióállomásokat most kötelezte –konkrét hallgatói panasz alapján – egy homofób kifejezés mellőzésére a kanadai médiahatóság. – Negyedszázad elteltével változtak a társadalmi értékek, és a dal 2010-es lejátszásának (a panasz még tavalyi volt – a tud megj.) ezeket az értékeket kell tükröznie, nem pedig az 1985-ösöket.

A testület úgy látja, hogy az angol nyelv fajgyűlölő indíttatású kifejezéseihez hasonlóan a „köcsög” (faggot), ha korábban teljesen vagy érintőlegesen elfogadott volt is, ma már nem az – mondta ki a normaszegést a CBSC. A dal eredeti verziójában a kicenzúrázott kifejezés háromszor, rögtön egymás után hangzik el: „Nézd a kis köcsögöt a fülbevalóval és a sminkkel / Ja, haver, ez a saját haja / A kis köcsögnek saját repülője van / Milliomos a kis köcsög”.

Helyi rádióállomások azt közölték: „polgári engedetlenség” keretében egy órán át csak a Money for Nothing cenzúrázatlan változatát játsszák. Egyikük, egy halifaxi adó szerint a tilalom éppenséggel bumerángként üt vissza a meleg közösségre, ugyanis a szólásszabadság rovására „a politikai korrektség eltúlzott miliőjét hozza létre”.

...Ugyanis – mint azt Knopfler már sokszor elmondta – a számban az elbeszélő egy valós figura, egy New York-i áruház műszaki osztályának előítéletes eladója, akinek szavait saját maga jegyezte fel a boltban. „Knopfler pontosan azért mondatja ki a szereplővel a szót, mert az sértő...

A határ déli oldalán, az Egyesült Államokban Mark Twain két, XIX. század végi klasszikusának, a Tom Sawyernek és a Huckleberry Finn-nek a hamarosan az amerikai boltokba kerülő kiadása kavart vihart a minap. A kötetben a ma a „néger”-nél is sértőbb, ám korhű „nigger” kifejezést „rabszolgá”-ra cserélik egy irodalomprofesszor véleménye alapján, és egy, az indiánokat sértő szót is mellőznek. A csere több száz ponton érinti az eredeti művet. „Nem csak az a baj, hogy meghamisítják Twain szövegét. Meghamisítják a társadalom-, gazdaság- és nyelvtörténetet is. Ami rosszabb, a „rabszolga” szó behelyettesítése azt a benyomást kelti: a múlt igazságának megértése megrontja a mai olvasókat, miközben valójában ez az új kiadás iparkodik megrontani a múltat – írta vezércikkében a The New York Times. „E bizonyos szó kimetszése a belátható jövőre munkát adna a buzgómócsingoknak. Olyan kiválóságok vannak a szintén sértő írók között, mint William Faulkner, Flannery O’Connor, Robert Penn Warren és Herman Melville. Problémás-e az n betűs szó használata egy olyan országban, amely örökre fajgyűlölő, rabszolgatartó múltjához marad láncolva?

Feltétlenül az. De az, hogy eltávolítják a könyvekből, nem törli ki a történelemből, és az általa keltett fájdalmon sem változtat” – fogalmazott a The Washington Post publicistája."

Írásaim:
[Memória Típusok, Működésük (RAM, Flash Egyszerűen)]
[Órajelek előállítása (a frekvencia szintézer egyszerűen)]
[Amit a PFC-ről tudni érdemes]

Kicsit más:
[A torzításokról]
[A hallásról, a zenéről és a dinamikáról]
[MP3, WMA, stb frekvencia átvitelek és spectrumok a bitráta függvényében]

Hozzászólások

(#1) ELP


ELP
(aktív tag)

Agyam eldobom.
Ady is cenzúrázva lesz?

„Sörivók kedvence” Sörtésztában sült, hagymás velővel töltött sertéstarja, sörös sajtmártással, burgonya rösztivel

(#2) moha21


moha21
(addikt)

Ez már szánalmas. :(((

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#3) Gergő_


Gergő_
(őstag)

1984 2011

(#4) kételkedem


kételkedem
(addikt)

A ló túloldalára esünk állandóan! Annak viszont örülök, hogy nem a mi országunk az egyetlen, ahol ilyen megtörténhet! ;]

Javaslom még az összes angol nyelvű irodalmi műben a shit szót kicserélni! Nehogy a harmatos lelkű ifjúság eme csúnya szót leírva lássa!

Komolyan mondom bolond ez a világ! :W

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#5) atom87


atom87
(aktív tag)

Ekkora marhaságot... pff...

Most ezért beraktam a hangládába az említett zeneszámot, hadd szóljon!

Kawasaki z1000

(#6) ELP


ELP
(aktív tag)

Én is indítottam a Brothers in Arms-ot :)

„Sörivók kedvence” Sörtésztában sült, hagymás velővel töltött sertéstarja, sörös sajtmártással, burgonya rösztivel

(#7) N€T0X|N válasza atom87 (#5) üzenetére


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

Jó is az a szám. :K

Sent from my keyBoard

(#8) maláj


maláj
(őstag)

elmebetegek irányítják a világot - nem vitás :U

ha már az aláírást is cenzúrázzák akkor a PH lapcsalád minden tagjára bekapcsoltam minden reklámblokkolót ami csak létezik :DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.