2020. május 27., szerda

Gyorskeresés

NZXT H440 - Vélemény

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy gyönyörű, letisztult külsejű gépház, mely ékesen mutat az asztalunkon, miközben védelmezi az alkatrészeinket a nem kívánatos dolgoktól!

Előszó

A cikk elolvasása előtt érdemes figyelembe venni, hogy a gépházat használtan vásároltam és egy ideje már én is használom, így a fényképeken feltűnő esetleges hibákért (pl. festékkopás) előre is elnézést kérek. Mivel ez egy nem újonnan kicsomagolt példány, ezért igyekeztem a szétszedésnél a legapróbb részletekig elmenni és abba az eredeti állapotba hozni, amilyen a dobozból való kivétel után lehetett.
A fényképek egy Huawei P10 Lite-al készültek.

A ház külseje

Előlap: Teljes mértékben egyszerű, feltűnés,- és 5,25" férőhelymentes, alul középen egy süllyesztett NZXT logóval. Kialakításának köszönhetően könnyedén lepattintható egy mozdulattal. A belsejét szinte teljes egészében hangszigetelés borítja A jobb oldali részén feketére festett műanyag szellőző helyezkedik el, mely a ventilátoroknak segít levegőhöz jutni.


Így mutat az előlap a gépházon.


Az előlap levétele egyszerű: megragadjuk, majd egy gyengébb mozdulattal magunk felé húzzuk.


Az előlap belseje.

Fedőlap: Ugyanazt a puritán sémát követi, mint az előlap, dísztelen és cicomátlan. Itt is találunk kis szellőző rácsokat, de ez, az előlapi szellőzőkhöz képest az ellentétes oldalon (azaz a bal oldalán) simul végig.
Ezen a részen lelünk rá a ki,- és bekapcsoló és reset gombokra, a 3,5 jack csatlakozóra és a mikrofont bemenet csatlakozójára, illetve a két darab USB 3.0 és az úgyszintén két darab USB 2.0 csatlakozókra. Ugyanúgy, mint az előlapnál, ez se nehezebb eltávolítani a helyéről. Hatalmas pluszt jelent (legalábbis számomra biztos), hogy az Front Panel külön a gépházhoz van csavarozva, nem beépítve a fedőlapba ((erről külön lesz majd kép) így nem fog semmilyen kábel közvetlenül a fedőlaphoz futni, az pedig szerelésnél ezen a kábelen lógni).
A fedőlap belseje itt is hangszigetelő anyaggal van bevonva, akárcsak az előlap esetében.
Negatívumként meg lehet jegyezni a reset gomb méretét, amit eléggé nehézkes benyomni, ha a szükség úgy hozná (inkább körömmel, mintsem ujjal).


A fedőlap kinézete a ki,- és bekapcsoló gombbal és a reset-el és az egyéb csatlakozókkal.


Balról jobbra: 3,5 jack fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet, 2 db 3.0 USB csatlakozó és 2 db 2.0 USB csatlakozó.


A ki-bekapcsoló gomb és a reset. Itt jól látható a reset gomb mérete, mely egyben az egyik negatívuma is.


A fedőlap levétele sem túlbonyolított: a kilógó résznél felfele húzzuk.


A fedőlap szivacsozott belseje.

A két oldallap: A bal oldali oldallap valamivel több mint felét plexi teszi ki. Belül, a plexi mögött, megpihen egy hangszigetelésre szolgáló szivacs. A jobb oldali egy szimpla oldallap, belül egy teljes takarással bíró hangszigeteléssel. Mindkét oldallap kialakításában óriási pozitívum, hogy az őket tartó csavarok a kicsavarozás után nem esnek ki. Negatívumként ugyanakkor érdemes megemlíteni a jobb oldali oldallap szivacsát is, mely a kábelrendező résznél neki nyomul a kábelek sokaságának és nem is röstelli megtartani a nyomukat. Alapvetően nem látszanak, de az alább bevágott képen jól látszik, hogy nem mutatnak valami fényesen.


A bal oldali oldallap a gépházon.


A jobb oldali oldallap a gépházon.


A csavar, ami a helyén marad.


Itt bizonyítékként még egy ragaszkodó csavar! ;]


A bal oldali oldallap levéve a gépházról.


A jobb oldali oldallap levéve a gépházról.


A bal oldali oldallap így néz ki belülről.


A jobb oldali oldallap így néz ki belülről. Jól láthatóak rajta a benyomódások.


Maguk a benyomódások kicsit közelebbről.

A hátsó fertály: Ha idetévedünk, a legelső dolog, ami szembetűnhet, az pedig a bal felső sarok közelében megpihenő nyomógomb. Ez három darab fehér fényű LED izzó bekapcsolására szolgál, mely(ek) az I/O Shield-nél, a slot-oknál és a gépház belsejében megbúvó NZXT logó mögött rejtőzködnek (a ledekről majd a cikk későbbi részében bővebben beszélek). Alul láthatjuk a szokásos I/O Shield helyét, közvetlenül mellette egy 120/140 mm-es ventilátor befogadására képes szellőzőrácsot, mely lehetőséget ad a ventilátor magassági pozíciójának állítására, ami igencsak pozitív lehet azok számára, akik élni is szeretnének ezzel a lehetőséggel. Ha még lejjebb merészkedünk, megmutatkozik a 7 darab bővítőkártyáknak szánt slot, amiknek a takarója stílusosan van kivágva, a további jobb szellőzés érdekében. Emellett a két gumírozott lyuk is megtalálható a vízhűtés rajongóinak (itt alul és felül úgyszintén kapunk 3-3 kivágást). Legeslegalul találjuk a táp helyét.


A gépház hátsó része.


A nyomógomb.


Az I/O Shield-nél meglapuló LED.


A slot-ok felett olálkodó LED.

Az alja: Alul nem találunk sok újat. Négy masszívabb talpazat fogad minket, amik műanyagból készültek és az aljuk gumival borított, hogy csökkentsék a rezgést és ezáltal valamilyen szinten a zajt is. A táp aljánál találunk egy porszűrőt, előtte pedig egy kisebb kiemelkedő részt, amely további adattárolók (HDD vagy SSD) beszerelése céljából került oda.


A gépház alja. Ezen a képen kivehető az elülső talpak mögötti és a porszűrő előtti kiemelkedő rész.


A talpazat.


A táp alatti porszűrő.

Ventilátorok, radiátorok és porszűrök

Ventilátorok: Amint eltávolítottuk az előlapot, felbukkan a porszűrő, ami 3 db FN V2-es, 120 mm-es ventilátort véd, amit, ha kedvünk úgy tartja, lecserélhetünk 2 db 140 mm-esre. Ezenkívül kapunk még egy 140 mm-es, ugyancsak FN V2-es ventilátort hátra, tehát összesen négy darab ventilátorral kapjuk meg a gépházunkat. Mint korábban említettem, a hátsó szellőzőrészhez 120/140 mm-es ventilátor rakható, illetve annak pozíciója állítható.
A fedőlap levétele után még több ventilátor hely bukkan elő: összesen 3 db 120 mm-es vagy 2 db 140 mm-es ventilátor helyezhető ide.


A gépház az előlap levétele után.


A 3 db 120 mm-es ventilátor.


A hátsó 140 mm-es ventilátor.


A fedőlapnál lévő üres ventilátor helyek.

Radiátor támogatás: A ventilátor helyek sokaságából és méreteiből kiindulva, elég jó vízhűtési lehetőségeket biztosít, bár itt elsősorban zártrendszerű vízhűtésekre gondolok. Elől és felül egyaránt támogatja a 3x120 mm-es (avagy 360-as), a 2x120 mm-es (avagy 240-es), illetve a 2x140 mm-es (avagy 280-as) radiátorokat, és természetesen a hátsó szellőhöz is tehetünk egy 120/140-es méretű radiátort.

Porszűrők: Az előlapnál elhelyezkedő porszűrő levétele pofon egyszerű, sima mágnes fogja. Legalul egy kis tartón ül, kivételkor csupán kiemeljük innét, visszahelyezéskor pedig visszatesszük. Hatékonysága szerintem egyáltalán nem rossz, pl.: a Cooler Master Silencio Pure 650-hez képest sokkal jobban fogja a port.
Az alul elhelyezkedő porszűrő eltávolítása sem bonyodalmas: ha a gépház a talpain áll, egyszerűen csak nyomjuk lefele a kilógó részt és húzzuk ki. Visszahelyezése talán egy fokkal mókásabb, néha előfordul, hogy nem csúszik a helyére, ezért mindenképp érdemes ellenőrizni, hogy a helyén van e.


Az előlapi porszűrő eltávolítása.


A kis tartó, amin ül a porszűrő. Visszahelyezésnél ide kell beilleszteni.


A tápnál lévő porszűrő.


A tápnál lévő porszűrő eltávolítása. A képen jól látható a sín, amiben helyet foglal.


A két porszűrő.

Panelek

Négy panel található a gépházban, most ezekről ejtünk szót. Az első kettő a Front Panelhez csatlakozik. A kisebbik panelen találjuk a ki-bekapcsoló gombot és a resetet, illetve egy fehér LED-et, ami a rendszer állapotát hivatott jelezni. Nem sokkal mellette találhatjuk az USB és a hang ki-bemenet csatlakozókkal teli panelt. Mindkét vezeték köteg lehúzható a panelről.


A ki,- és bekapcsoló gomb, illetve a reset.


Az USB, a fejhallgató és a mikrofon csatlakozó(k).


A vezetékek lehúzva a panelről.

A másik kettő panel a gépház kábelrendező részénél helyezkedik el. Az első egy PWM-es ventilátor hub. Erre ráköthetünk 7 db 3pin-es ventilátort, illetve egy 4pines PWM-es ventilátort.
A bal felső sarokban lévő fix, fehér színű csatolónak a vége egy 4pin-es csatlakozó, amit az alaplapunkon a megfelelő helyre (értem ezalatt a PWM-s csatit) csatlakoztatunk. Valamint kapunk egy 4pin-s PWM-s kábelhosszabbítót - ezt láthatjuk a képen a panelra dugva.
A tápfeszültséget a panel alján s közepén lévő fekete dugaljon keresztül kapja egy molex csati által (ez a kis csatlakozó lehúzható a panelről).


A PWM-es ventilátor hub.


A tápfeszültségért felelős kábelt el lehet távolítani.


A molex csatlakozó, amiről az áram jön. Ezen a képen látszik is, hogy a hub-ról le lehet húzva a 3 pin-s fekete csatlakozó.


A PWM kábel.


A PWM kábelhosszabbító.

A negyedik és egyben utolsó panel a ledek világításért felelős. Ide fut be a nyomógomb és a 3 LED vezetéke is. Az I/O-nál lévő ledek egy helyre, míg a NZXT logóért felelős LED külön van kötve, persze nyilvánvalóan, amint megnyomjuk a gombot, mind a 3 LED egyszerre világít.
A tápfeszültséget a fehér, fix csatlakozón keresztül kapja, ugyanarról a molex csatlakozóról, amiről a hub. A panel jobb oldalán lévő rész (ahová futnak a vezetékek) kihúzható.


A világításért felelő panel. A tápfeszültséget ugyanarról a molex csatlakozótól kapja, amit már fent képként betettem.


Az vezetékek lehúzva a panelről.

Kábelek

A kábeleknél nincs semmi ördöngösség, megkapjuk, amit meg kell: az FPanelra dugható Power SW, Reset SW, HDD LED és P LED-ek sokaságát és azoknak megfelelő jelzését. Még kapunk egy USB 3.0 kábelt, egy HD Audio-t és az előlapi 2.0 USB-k működését szolgáló kábelt is. A többi kábel (pl. a molex) be lett mutatva feljebb.


Az FPanelhez köthető vezetékek.


Az USB 3.0 vezetéke.


Az USB 2.0 vezetéke.


A HD Audio kábel vezetéke.

A HDD és SSD tálcák

Két darab, különálló SSD tartót kapunk a gépházhoz, amelyek az NZXT logó felett és az alaplap előtt helyezkednek el fekvő pozícióban. Mindkét SSD tartót egy csavar fogja, illetve négy kicsi "lábacska", ami meggátolja a tartó ide-oda mozgását.
Amint kivettük és megfelelően a tartóra illesztettük a meghajtónkat (az alaplap fele legyen a csatlakozója), tartóval együtt átfordítjuk és alulról csavarozzuk.


Az SSD tartó a gépházban.


A két SSD tartó.


Az SSD tartó(k) kivéve.


A mozgásgátló "lábacskák".


Az SSD alulról csavarozva.

HDD tálcákból öt darabot kapunk. Ezek egy merevebb vázban sorakoznak egymás alatt, ugyanazzal a csavaros megoldással, mint az oldallapoknál, magyarul a csavar nem fog leesni a HDD tálcákról, ami ismét csak egy jó pont. Kivételéhez meglazítjuk a két csavart, majd magunk felé húzzuk.
A váz belső felén kiálló talpak találhatóak, melyekre felül a tálca, illetve a csavar felőli oldalán is beakasztós történettel találkozik az ember. A HDD tálcán két gumicsík is van, melyekre a merevlemezünket fektetjük, csökkentve a zajt és a rezgést.


A HDD tálca a gépházban.


A tálca kivételkor, felülről + a két gumicsík.


A tálca kivételkor, alulról.

A tálcára tehetünk 2,5" meghajtókat is. Több rögzítési módszer áll rendelkezésünkre: az egyik oldalról, a másik alulról, a harmadik pedig "felülről", ugyanis egy-egy tálca egyszerre akár két meghajtót is tarthat (az egyik meghajtó ilyenkor fejjel lefelé áll).
Ezenfelül a gépház földszintjén, a táp előtt is tárolhatunk egy meghajtót, legyen az 2,5" vagy 3,5". Ilyenkor a meghajtót kívülről, a gép alján (a táp porszűrője előtti kiemelkedő résznél) alulról rögzítjük.
Tehát hagyományos értelemben a gépház képes 2(+1) SSD-t és 5(+1) HDD-t kezelni, ha viszont mániákusok vagyunk, akkor összesen 11 HDD-t vagy 13 SSD-t tud elraktározni (nyilván a 11 HDD mellé még 2 db SSD tudunk rakni ;) )
A HDD tálca értelemszerűen kivehető, ha egy monstrum kártyánk van.


HDD a tálcán.


SSD a HDD tálcán.


A dupla merevlemez megoldás oldalnézetből.


A dupla merevlemezes megoldás hátulról.


A ház aljára szerelhető meghajtó helye a ventilátorok mögött és a táp előtt.

Egyéb szerelési folyamatok


A ház lecsupaszítva, az egyik oldalról...


... és a másikról.

Plusz ventilátorok: Ha szeretnénk még a négy ventilátor mellé újabbakat rakni - akárcsak az én esetemben - akkor logikus elsőként azt beszerelni. Ettől függetlenül még egy hatalmas Noctua processzorhűtő esetében is van elég hely, ha ezt utólagosan szeretnék megtenni.
Én 3 db Arctic F12 Silent, 120 mm-s, 3pin-s, 800 rpm-s ventilátort építettem be felülre. Célszerű azt is szóvá tenni, hogy valamilyen szinten itt is tudjuk állítani a ventilátorok elhelyezkedését, oldalirányba.


A három Arctic.


Beépítve.


Kicsit közelebbről!


A házon belül.

Táp: A táp beépítése nem komplikált. Először is kapunk egy kis keretet, amit négy csavar fog. Kicsavarozzuk, majd a keretet először a tápra csavarozzuk és a kerettel együtt tesszük vissza a házba. A kereten lévő csavarok ugyanolyan hűségesek, mint az oldallapnál és a HDD tálcánál.
A beépíthető táp maximális méreteivel pedig nem lesz gond, én egy Super Flower Leadex 750W Gold tápot használok, ami az átlagos tápnál hosszabb.


A táp.


A keret a házon.


Így fest keret nélkül.


A táp helye belülről, előtte pedig a beszerelhető meghajtó helye.


A keret levétel után, elölről.


A keret levétel után, hátulról.


Felfalja a tápot.


A táp behelyezése előzetes keretre csavarozás nélkül (ha szeretjük a trükkösebb megoldásokat).


Tápon a keret.


A táp a helyén, megfelelően rögzítve.

Az alaplap: A ház háromfajta alaplapot támogat: Mini-ITX, MicroATX, ATX. Esetünkben egy Asus Prime X370-Pro ATX-es lapot fogunk használni. A ház belsejében (az alaplapi oldalon) találunk egy útmutatót az alaplapi csavarok pontos elhelyezése érdekében. Ez három betűből áll: A: mint ATX, U: mint MicroATX, I: mint ITX. Nekünk az A betűre lesz szükségünk. Amelyik lyuknál A jelölést látunk, oda kell tennünk egy alaplapi tartócsavart.
Gyárilag van hozzá egy alaplapi tartócsavar, ami a Shield behelyezése után segít pozícióba helyezni a lapot, így nekünk nem kell a helyén tartani, míg a csavarozással vesződünk. Ezen,- és az alaplap tartásán kívül nincs más funkciója, ebbe nem tudunk semmilyen rögzítő csavart csavarozni.
E mellé adnak még tartozékként egy eszközt, amely segít az alaplapi tartócsavarókat a helyükre csavarni.


Az alaplap helye.


Az útmutató.

A ház támogatja a 180 mm magas processzorhűtőket, ráadásul egy (kicsit megpiszkált) Noctua NH-D14 beszerelése után tenyérnyi hely marad a hűtő mindkét oldala felől, így gyanítom, hogy ennél masszívabb hűtők is bőven beférnek.
A betehető videokártya méreteit HDD tálcával 294 mm, HDD tálca nélkül 428 mm hosszúra szabták meg.


Az alaplap behelyezve.


Tenyérnyi hely a hűtő és a HDD-k közt.


Tenyérnyi hely a hűtő és a hátsó ventilátor közt.

Kábelrendező: A kábelek jól elrejthetőek. Az alaplapi oldalon az alaplap mellett három gumival borított rés található, felette kettő sima (gumiborítás nélküli), alatta - az SSD tárolók mögött - ismét kettő sima és az egyik SSD tároló mellett van még egy rés. Az alaplap melletti réseken átdughatjuk a 24pin-s ATX kábelt, és az adatkábel(eke)t, felül simán elvezhető a 8pin-s kiegészítőkábel és a ventilátorok vezetékei, alul az FPanel kábelek, az USB kábelek és az audio kábel, plusz az SSD kábelei is elmennek ott, az SSD tároló mellett lévő résen pedig a GPU kábel(eke)t lehet áthúzni. Igaz, ami igaz, 3.0 vezetéket nem tudtam annyira jól megoldani, a képen látható is lesz, jobban örültem volna volna egy [ilyen] megoldásnak.

A fedőlapnál is van három rés a vezetékeknek.

(Innentől fogva a képeket csak belinkelem egy külső oldalról, ugyanis elfogyott a tárhelyem (csak 706 kB-m maradt :U )


Az egyik alaplap feletti rés a vezetékek elvezetéséhez.


Az alaplap alatti rések és a vezetékek elvezetése.


Itt jól látszik, ahogy az USB 3.0 vezeték rálóg a másik SSD tartóra. Ilyen esetben nem hiszem, hogy túl jó ötlet lenne egy másik SSD-t bekötni, de mégsem tudom felhozni negatívumként, mert ez alaplaponként eltérő lehet, pl. van ahol az ATX mellett van az USB 3.0 csatlakozó.


A gép összerakva. Itt láthatóak az adatkábelek és az ATX kábel is.

A gép túloldalán kicsit más a helyzet, ott nem voltam ennyire "figyelmes". Jó pár hely van, ahova a gyors kötözővel odafogathatjuk a kábeleket. Na de mégis mennyi helyünk van a kábelek normális elrendezésére? Igazából a tápnál lévő rész szűkebb, mint az első ventilátoroknál, a HDD tálcáknál, ahol a "fővezetékek" kúsznak lefele (a hivatalos weboldal szerint: 17,7-32.5 mm), a kettő között pedig a táp elé pakolhatunk minden nem kívánatos dolgot. Én egy egyszerű mérőszalag segítségével mértem meg azonban azt is vegyük számításba, hogy az oldallapon kb. 3-5 mm szivacs van.
Igaz, a legszűkebb helyen szinte semmilyen vezeték nem fut és a táp részénél is van középtájt egy bemélyedés, ahol áthúzhatjuk az SSD-től vagy épp máshonnan érkező kábeleket, bár én ebbe az esetben kicsit lázadó voltam és csak megkerültem. ;] És a három gumival borított rés helyén is meg van nyomva kicsit a lemez befele, ezzel is több helyet adva a rendezgetésnek.


A kábelrendező.


A legszűkebb hely a tápnál (igen, tudom, kicsit bénán áll az a szalag :U ).


A HDD tálcák tartójától mért távolság.

Extra

Ebben az apró megállóban fogunk foglalkozni a ledekkel, mert az a panel, amely a világításért lenne felelős, felmondta a szolgálatot. Mióta megvettem a gépházat, azóta nem volt jó (igen, jelen pillanatban sem), de mindenképp megakartam mutatni nektek, ezért egy külső táp segítségével életre keltettem őket.
Akit érdekel: áramot kap a panel, a panelon lévő valamelyik alkatrész f*sta össze magát és onnantól nem megy sehova feszkó.
Szerintem a ledek pompás ötletnek bizonyultak. Sötétben hasznos lehet, akár kiváltható vele a villanykapcsoló vagy egyéb más világító eszköz használatbavétele, ha kutakodni kell hátul (bár mindezt vakon írom, mert nincs ezzel tapasztalatom).


A Shield felett lévő LED.


A bővítő slotoknál lévő LED.


Az NZXT logót megvilágító LED.

Tartozékok és információk

Természetesen ehhez a házhoz is kapunk csavarokat, kábelkötegelőket és egy használati útmutatót is, amiben a szerelésről, az alkatrészekről, a ház részeiről kapunk leírást.


A tartozékok doboza.


A doboz tartalma.


A használati útmutató egyik fele...


... és a másik fele.

Csavarok listája:
Thumb csavar (6-32 x 6 mm): 9 db (2,5" meghajtókereteknél és a bővítő slotoknál van)
Eltávolíthatatlan thumb csavar: 18 db (Ez van az oldalpaneleknél, a HDD tálcáknál és a tápegység kereténél)
Hexagon csavar (6-32 x 6 mm): 4 db (A táp rögzítéséhez való csavar)
Sima csavar (6-32 x 5 mm): 58 db (Az alaplaphoz és a 3,5" meghajtókhoz)
Sima csavar (M3 x 5 mm): 32 db (Az alaplaphoz és a 2,5" meghajtókhoz)
Ventilátor csavar (KB5 x 10 mm): 20 db (Ventilátorok rögzítéséhez való csavar)
Alaplapi tartócsavar (6-32 x 6,5+4 mm) 9 db (Alaplapot tartó csavarok)
Alaplapi tartócsavar csavarkulcs: 1 db (Segíti az alaplapi tartócsavarokat a helyükre csavarni)
Kábelkötegelő: 20 db (Kábelrendezőbe használható)

Jelen helyzetben az itt összes csavart leírtam, ami jár hozzá, beleértve azokat is, amik már előre be vannak építve és nem találhatóak a külön mellékelt zacskókban, például a ventilátor csavarból 16 már használatban van és a zacskóban már csak 4-t fogunk találni.

Amit még nem említettem:
A ház méretei (szélesség x hosszúság x magasság): 220mm x 513mm x 480mm
A ház súlya: 10,16 kg
A ház anyaghasználata: SECC acél és ABS műanyag

Bár egyes alkatrészek meg lettek említve, most ide írom pontosan mit is tartalmaz a konfig:
Alaplap: Asus Prime X370-Pro
Memória: G-skill 2x8 GB 3000MHz DDR4
Procihűtő: Részben egy Noctua NH-D14 + egy be queit Pure Rock ventilátora
Rendszerhűtők: 3 db Arctic F12 Silent 800rpm
Merevlemezek: Western Digital 1 TB (WD10EZEX-22BN5A0) 7200rpm, SATA3, BLUE + Western Digital 3 TB (WD30EZRZ-00Z5HB0) 5400rpm, SATA3, BLUE
SSD: Kingston 120 GB SSD (SHFS37A120G) SATA3
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1050 2 GB
Táp: Super Flower Leadex 750W Gold

Hőmérséklet

Őszintén szólva nem tudom van e értelme a hőmérséklettesztnek, hiszen ez elég sok mindentől függ: például az se mindegy milyen hőmérséklet van az adott szobában, vagy milyen minőségű, teljesítményű alkatrészek üzemelnek a házban, így ugyanaz a ház mindenkinél eltérő értékeket produkálhat.
Az AIDA 64 Extreme-t használtam a hőmérséklet mérésre, illetve ezen belül egy rendszer stabilitási tesztet futtattam 10-20 (de talán volt 30 is) percig és az így kijött értékeket gyűjtöttem össze.

Mint látjátok, kétfajta hőmérséklet tartományban lett lefuttatva a teszt. Az egyiket még nyáron csináltam, nyilván ugyanezzel a konfiggal.
Azt nem tudom, hogy az AIDA érzékelői mennyire pontosak, így azt se tudom elmondani, hogy a GPU-m hogy lehet hűvösebb szobában sokkal melegebb.
Az, hogy a picit "moddolt" Noctua hűtőt mennyire befolyásolta a testvérhűtőjének a hiánya, nem tudom, viszont a be quiet! procihűtőjén kívül mindegyik ventilátor maximális fordulatszámon pörgött.

Zajszint

Különösebben nem tudok számszerű adatokat mutatni, mondani a zajszintről, nincs zajszint mérőm, azt viszont megállapítható, hogy a két oldallap felhelyezése után észrevehetően csökken a zaj. Nem lesz tőle néma a gép, de hangos sem. Ami engem illet, engem nem zavar az a minimális alapzaj, amit kiad, bár nekem nincsen erőművem. Akinek már erősebb kártyája van, bizonyára szívesen hallatni fogja a hangját terhelés alatt, legalábbis van itthon egy 6 GB-s 1060-s Asus ROG kártya, na Ő pl. tudja, hogy kell porszívóhangot kiadni. :DDD Ahhoz a konfighoz képest az enyém egy csendes masina.
Ha csendes ház a cél, akkor nyilván olyan alkatrészeket kell venni, amik direkt erre vannak kifejlesztve.

Összefoglaló

Az NZXT H440 ház nálam kiválóan vizsgázott, tökéletesen kiszolgál minden tekintetben. Igaz, hogy nem teljesen friss (pl. a 3.0-s USB), illetve a reset gomb is hagy maga után kívánni valót és a kábelrendezői oldalon lévő oldallap szivacsa nélkül talán még több helyünk lenne kábeleket igazgatni, de a helyzet az, hogy ez egy nagyon igényes, szép kialakítású, jól szerelhető ház, azoknak az embereknek, akik valóban adnak valamit az igényességre, az anyaghasználat minőségéről nem is beszélve. Én, ahogy az előszóban leszögeztem, használtan jutottam hozzá a termékhez, mindössze 20 000 Ft-ért tavaly vagy tavaly előtt. Inkább az utóbbi. Úgy gondolom, hogy a mai viszonylatban is bőven megállja a helyét, sőt, így végig pörgetve az egyik oldal táp nélküli házait (max. 20 000 forintig), akkor még mindig kiemelkedő egy háznak tűnik.

Köszönet!

Végül hatalmas köszönetet szeretnék Neked mondani, ha az elejétől eljutottál egészen idáig és nem csak végigpörgetted. A cikk megírása felélt némi szabadidőt, de azért jó volt megírni, még akkor is, ha ezt a cikket igazándiból már nyár elején megszerettem volna írni, a fent látható legtöbb fénykép 2019.06.30-n készült, ehhez csatlakozott pár mostani kép is kiegészítésként. Ezért elnézést kérek.
Az eredeti cikket kicsit másképp terveztem, végül ez lett a vége, remélem, azért elnyeri a tetszéseteket vagy a nem tetszéseteket.
Bármi fogalmazási hiba vagy tévedés, rossz megnevezés vagy szimplán ostobaság van a cikkben, kérlek írjátok meg a lenti kommentszekcióban és igyekszem őket javítani.

Még egyszer köszönöm a kitartást az olvasóknak!

Hozzászólások

(#1) AxBattler


AxBattler
(félisten)

Menők a hátlapi LED-ek! No meg a táp is... :C

The Last of Us Part II - Special Edition fémdobozos előrendelést vennék! ........................................................... ...................................................................................................................... Cable management is for the weak!

(#2) elektrotank válasza AxBattler (#1) üzenetére


elektrotank
(tag)

Valóban azok. És köszi. :D :R

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.