2020. február 17., hétfő

Gyorskeresés

Láthatósági mellény és kapubejárat?!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Amióta rendszeresen autózok, többször belefutottam már olyan emberekbe lakott területen kívül, akik vagy nem hordtak láthatósági mellényt vagy nem használtak fényjelzést vagy egyiket sem alkalmazták, mindezt sötétben. A héten találkoztam pl. olyan emberrel, aki nem messze volt a benzinkúttól, de sötét volt, persze semmi láthatósági mellény nem volt rajta és ott dekkolt az út szélén, ott ahol az autók 80-90 km/h-al közlekednek (ha csak nem többel)... engem is meglepett, de szerencsére nem kellett félrerántanom a kormányt.
Olyat is láttam, aki használt lámpát a kapaszkodósávban, bár elég halovány volt (vagy csak annak tűnt), de láthatósági mellény nem volt rajta, így aki kicsit figyelmetlen, nem biztos rögvest észrevette volna.

Én reménykedem benne, hogy ez a helyzet előbb-útóbb javul, és legalább egy láthatósági mellényt vesznek majd fel az emberek, mert a közlekedés szempontjából szerintem ez veszélyes. És akár nappal is. Nem egy embert láttam már bicajozni lakott területen kívül az úton, ahol az autók legalább 90-el mennek és két sávos útszakasznál, ha a szembejövő kanyarodásnál megközelíti a felezővonalat adott sebességgel, míg te közeledsz a biciklis fele... vagy pont arra készülsz, hogy kikerüld... volt múltkor ilyen esetem is.

Nem akarom hibáztatni a bicikliseket sem, hiszen nincs ezen a szakaszon semmiféle bicikliút, így kénytelenek így közlekedni.

Nektek volt hasonló tapasztalatotok?

A másik téma pedig a kapubejárat. Mondja el valaki, mi olyan nehezen értelmezhető abban, hogy kapubejárat elé nem állunk? Ma 11 fele jöttem haza, ahol a kocsi megint úgy állt, hogy véletlenül se tudjak bejárni a kapunkhoz.
Mondhatni, hogy a kapunk a szomszéddal egymás mellett van, annyi különbséggel, hogy a miénk beljebb van. Így mikor észleltem a dolgot bekanyarodás előtt, indexeltem és lassítottam. Előre láttam, hogy nem fogok beférni, így arra gondoltam, hogy a házunk elé járok, ha már máshova nem tudok. Majd mikor szépen lassan mellé értem, észleltem, hogy ülnek az autóban, így a parkoló jármű mellett megálltam, miközben jobbra indexeltem. Ránéztem, meg az anyós ülésen lévő utasom is. Szerencsére a hölgy sofőr egyből kapcsolt és bocsánatot kért, majd azon nyomban arrébb állt.
Persze ez a megállás (mármint a részemről) nem volt a lehető legszabályosabb, de a forgalmat nem tartotta fel ez az incidens, az az egy autó, ami jött, kikerült minket.

Nyilvánvalóan semmi harag nincs bennem, csak kicsit frusztráló, ugyanis nem ez az első alkalom... már volt, hogy levelet is kellett írni a kedves kollégának, mert a sofőrt nem találtam sehol és hát a házunk előtt parkoltam megint... volt, hogy szóban szóltam is valamelyiknek, hogy légyszi, menj már arrébb.
Nem tudom mi lehet ilyen vonzó a kapubejárónkban...

Na és ilyen tapasztalata van valakinek?

Hozzászólások

(#1) rosejbli


rosejbli
(senior tag)

Mindkét problémát teljesen átérzem.
A biciklisek közül úgy vagyok vele, ha elsodorják őket úgy, hogy nincs kivilágítva, vagy egy életre megtanulja, hogy hogyan kell sötétben enni, vagy már nem kell felülni sem a biciklire többet.
Másik hasonló állatfaj, aki a reflektorszerű első lámpáját villogóra állítja és azzal vakít el.
(Halkan jegyzem meg, hogy én is sokat bringázok, régebben rengeteget mentem sötétben is)
Kapubejárónk pont úgy van kialakítva, hogy mellette az úttal párhuzamosan 2-2 parkolóhely van. Nyilván ki lehet találni, hogy a sok suttyó hol fog még egy épp üres helyet találni.

(#2) ncc1701


ncc1701
(addikt)

Én múltkor olyan ostoba voltam, hogy egy kb 6m-es helyre betolattam teljesen hátra egy beton oszlophoz, h elöl több helye legyen az ott lakónak kifordulni a kapuból. Ostoba hoba volt. Hátul volt 10 centim, elöl egy hülye ladás rám tolatott 10 centire, siettem volna haza.
Nem részletezem, szerencsére melóhelyen van crova, ladás vonóhorgát leszereltem, kocsit pár ék szerű bigyóval előre tudtam szenvedni még vagy 15 centit, és nagy nehezen ki tudtam gyűrni a vasamat.
Lession learned, legközelebb inkább ráállok a kapubeálóra jobban, nehogy valaki vonzónak érezze az elöttem levő területet.

(#3) llax


llax
(senior tag)

Láthatósági mellény:

Felénk nagyon nem divat, ahogyan a világítás sem kerékpáron (falu, SzSzB). Néha ráállnak a rendőrök a témára, akkor kiderül, hogy mégis van majdnem mindenkinek, csak nem akarják koptatni, így egy nagyobb akció után 1-2 héttel folytatódik a "találd meg sötétben, lakott területen kívül a sötét ruhás, kivilágítatlan kerékpárost" című közlekedési társasjáték.

Kapubejáró:

Nekünk 3 is van belőle (falu, 3 telek egyben) ebből járművekkel (többen, többel, többfélével) csak egyet használunk. A telek előtt, az útra merőlegesen (kb. 60 méteren) legalább 20 szgk. tudna úgy parkolni, hogy nem kapubejáróba áll. Általában csak olyanok állnak meg itt, akik hozzánk jönnek, de vannak köztük olyanok, akik naná, hogy az egyetlen, használatban lévő (napközben kapu nyitva) bejáróba állnak be, vagy ha bejön az udvarra úgy áll meg, hogy két garázsbejárót is eláll egyszerre (pedig belül is lenne sok hely, ahol nem akadályozna senkit)...
Vannak akik képesek a parkolást is körültekintően intézni, mások meg egyszerűen megállnak ott, ahol kedvük tartja, senkivel és semmivel nem foglalkozva.

[ Szerkesztve ]

(#4) Doki16


Doki16
(addikt)

Én még a robogón is használtam a láthatósági mellényt. Pedig az megy 50-el legalább és elől hátul jól világít. Bringán is használok világítást, jó fajta nem vakítós ledest és ezzel a fajta cuccal van tele minden végtagom :) Pedig csak városban megyek ahol jól ki van világítva az utca.
Egyébként amikor hordat robogón a mellény, mindig azt kaptam meg kollégáktól, hogy milyen hülyén nézek ki, meg, hogy ők biztos nem vennék fel ezt az "ocsmány" vackot. Erre csak annyit lehet mondani, hogy lehetsz kurv@ divatos a bringán/robogón ha épp kilapít egy kamion. Sok ember fejében még mindig ez él, hogy kukás mellény mennyire gáz már. De ugyanez igaz a villogóra. Tényleg egy darab ezres a Decathlonba vagy bármilyen bringás boltba. És a sok hülye még erre is sajnálja a pénzt.

Természetesen mindig tisztelet a kivételnek :)

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#5) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Nem várakozhat ott, ahol az ingatlanodra való ki és behajtást akadályozza. Ha ilyen előfordul, jelentsd be a rendőrségen és/vagy közterület felügyeleten.

[ Szerkesztve ]

(#6) Kisszidi


Kisszidi
(csendes tag)

Itt a hanyatló liberális nyugaton még soha senki nem állt a kapum elé, pedig tábla sincs. Az emberek pedig nappal is láthatósági mellényben tekernek vagy sétáltatnak kutyát a vidéki utakon. Este van náluk elemlámpa is.

Bent a városban viszont rendszeresen tekernek lámpa nélkül éjszaka melósok és hobbibiciklisek egyaránt.

[ Szerkesztve ]

(#7) Hieronymus válasza Lauda (#5) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem kell oda rendőr a nagyobb településeken. Amúgy is csak büntetni tud, de azzal meg leszel előrébb.
Egyszerűen el kell szállíttatni a tulajdonosa költségén, az erre szakosodott vállalkozással. Fotókkal szépen dokumentálva, hogy később ne okozzon gondot a reklamáció.
Legközelebb biztosan nem fog oda parkolni.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#8) Lauda válasza Hieronymus (#7) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Egyszerűen el kell szállíttatni a tulajdonosa költségén, az erre szakosodott vállalkozással.

Ezt csak hivatalos szerv intézheti, ezért kell nekik szólni.

(#9) nevemfel


nevemfel
(junior tag)

A kapukra időnként kitesznek ilyen, vagy ehhez hasonló matricákat, ezt általában észre szokták venni:

[link]

[ Szerkesztve ]

Bob Sugar keres a másik vonalon, ő frankón lelkesedne.

(#10) bambano válasza Lauda (#8) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

és a hivatalos szerv is csak akkor viheti el, ha balesetveszélyt okoz.

szerk: ha elfoglalta a felhajtódat, oda kell elé parkolni, hogy ne tudjon elmenni, majd betolni egy kis piát, hogy ne vezethess.

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.