2019. augusztus 19., hétfő

Gyorskeresés

Baleset előttünk!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem sokkal ezelőtt történt, lassan egy órája, hogy egy autó szerencsés baleset szenvedett előttünk... vagyis helyesbittek, nem előttünk, hanem a szomszédunk előtt.

Az udvarban sétáltam, amikor is nagyobb zajra és porfelhőre lettem figyelmes, és egy kocogó hölgyre, aki szomszédunk háza fele tartott. Mikor odaértem, láttam, hogy egy autós kolléga végignyírta a szomszéd ház elé ültetett tujáját.

Őszintén jegyzem meg, hogy az a tuja nem épp a legbiztonságosabb helyre volt ültetve, mert gátolta a kilátást, amikor az ember el akarta hagyni az ingatlanát... hiszen csak egy bizonyos részt látsz be a távolból és a tuja mögötti részt nem igen és emiatt nagyon óvatosan kell kitolatni, vagy kijárni, hiszen a bokor mögül bármikor feltünhet egy biciklis vagy autós, vagy bárki. Persze, egy jó ideje itt lakunk, így hozzászoktunk ahhoz, hogy körültekintően kell elhagyni az ingatlant.

Bár a tuja zavaró volt, ezesetben valószínűleg életet mentett! Az autó vezetője egy idősebb úr volt, aki saját bevallása szerint elaludt, így a gépjárműve a járda felé vette az irányt, ahol beleütközött a bokrok sokaságába, szerencsére. A bokor hossza kb. 8 méter (pontosan nem tudom mennyi, csak ránézésre), ennek háromnegyedét kivitte és vele egy idejüleg egy táblát is kitört a helyéről.

Fontos kiemelnem, hogy a balesetben személyi sérülés egyátalán nem történt, és az autó is a négy lábán hagyta el a helyszínt! Illetve fontos megjegyeznem az autósok morálját, hiszen 4-5-n is megálltak és az úr segítségére siettek!

A helyszínen nem volt (?) rendőri intézkedésre szükség és mentőt sem kellett kihívni. Az autó szinte sértetlenül megúszta az ütközést, egyedül a motorháztető kapott, illetve a lökhárító (legalábbis első ránézésre), a motor nem sérült, nem folyt belőle semmi. A megálló autók közt szerencsére ott voltak az idős úr szomszédai is, akik mondták, hogy végigkövetik majd az úton, illetve felvettették, hogy valamelyikük majd elvezeti haza az autót, én pedig az útóbbit eléggé erősen javasoltam nekik és ha nem is vetették volna fel, az biztos, hogy tanácsolom nekik.
Remélhetőleg az idős urat elviszik azért egy általános kivizsgálásra, biztos ami biztos, bár az úr azt mondta jól van, így sajnos nem merült fel bennem ezt az opciót is megjegyezni, megerősíteni.

Valószínűleg a baleset körülményeiben közrejátszott az időjárás is, hiszen front közeledik, illetve meleg is van, ráadásul az úr is idős volt.
Ezért is raktam ki ezt a posztot, hogy felhívja a figyelmet arra, ha fáradtak vagyunk, soha ne üljünk autóba vagy legalábbis a volánhoz NE!
Ha rosszul érezzük magunkat, ha úgy érezzük nem vagyunk beszámíthatóak, AKKOR SE ÜLJÜNK VOLÁN MÖGÉ!
Nyilván ilyen időben - bár nem ismerem az autó felszereltségét - fontos a klíma használata is, hiszen ez a forróság hatással lehet az ember vezetői képességeire is.

UI: Ha a bokrok nem lettek volna, egy villanyoszlopba köthetett volna ki az autó, ami valószínűleg sokkal súlyosabb körülményekkel járt volna!

Hozzászólások

(#1) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Japánban mostanság akarják szigorítani az idősek jogosítványán.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#2) JasL válasza Klaus Duran (#1) üzenetére


JasL
(senior tag)

Reflextesztet, vérnyomásmérést, szemtesztet végeztetnék rajtuk évente-kétévente 45 éves kor felett. Az a baj, papám is megkente az orvost, rég nem vezethetett volna.

[ Szerkesztve ]

(#3) szebe


szebe
(őstag)

"A helyszínen nem volt rendőri intézkedésre szükség"

A képen látok egy közlekedési(?) táblát, amit elkaszált az öregúr. Szerintem kellett volna az a rendőr... :U

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#4) elektrotank válasza szebe (#3) üzenetére


elektrotank
(tag)
LOGOUT blog

Jól látod. A szomszéd valamilyenfajta ismerettségre hivatkozott ezügyben, amibe én nem akartam belebonyolódni. Hogy ennek mi lesz a folytatása, nem tudom.
Az eset történtekor nem tartozkodott itt rendőr, hogy az esetet követően volt e, vagy valamikor a közeljövőben lesz e, fogalmam sincs.

Szerk: mindenesetre a cikkbe tettem egy kérdőjelet az idézett részlethez.

[ Szerkesztve ]

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#5) Depression


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

"Nyilván ilyen időben - bár nem ismerem az autó felszereltségét - fontos a klíma használata is, hiszen ez a forróság hatással lehet az ember vezetői képességeire is."

Párom 206-os pözsójában bármikor lehet használni a klímát, kivéve ebben a hőségben, mert felforralja a motort.

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#6) elektrotank válasza Depression (#5) üzenetére


elektrotank
(tag)
LOGOUT blog

Az én autómban még a hagyományos, lehúzom az ablakot klíma van.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#7) 8th válasza JasL (#2) üzenetére


8th
(őstag)

60 év felett PÁV II jellegű tesztet végeztetnék minden jogosítványát hosszabbíttatni kívánó emberrel és aki elhasal a teszten már vonnám is be a jogsit tőle kíméletlenül. Nem elég, hogy egyre több alkalmi drogos kis szarházi van az utakon az öregedő társadalmunknak hála a zombinyugdíjasok is egyre csak szaporodnak. Elaludt vezetés közben, marha jó. Soha sem értettem, hogy a tökömben lehet elaludni vezetés közben... :U

(#8) szebe válasza 8th (#7) üzenetére


szebe
(őstag)

Autópályán elalszik, megértem, monoton, megy x órája (de akkor is miért nem áll ki kávé cigi torna akármire).
De faluban???

Gondolom rendőr se véletlenül nem lett hívva, a bünti+jogsibevonás helyett majd elintézik okosba'.

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#9) lomposfarkas


lomposfarkas
(csendes tag)

Szigorúbb vizsgálat az időseknek? Hahaha... Bár még nem tartok a 60-nál, a legutóbbi jogsihosszabbításnál én kérdeztem rá a dokitól, hogy szívesen megolvasnám a betűs táblát, mégis mit látok rajta. Kb. ha önerőből odataláltam a rendelőbe, már alkalmas is voltam.

(#10) kovisoft


kovisoft
(senior tag)

Bele sem merek gondolni, mi történhetett volna, ha nem tuják vannak ott, hanem gyalogosok.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.