2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Jövőre már nem bűn a warez a briteknél

Írta: | Kulcsszavak: warez . letőltés . illegális

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Váratlan fordulat következett be az Egyesült Királyság warez ellenes politikájában. Az utóbbi években a folyamatos szigorítás volt jellemző az országra, így például előfordult, hogy a warez tartalmak letöltésével vagy megosztásával lebuktatott felhasználóknak lelőtték az internetkapcsolatát, és adatbázisokat hoztak létre róluk.

Ennek azonban vége. A Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP) a brit kormány, az internetszolgáltatók, különböző szervezetek és a film- valamint zeneipari képviselők tárgyalásai nyomán alakult ki, lényege pedig, hogy gyakorlatilag teljesen eltörli az illegális letöltők, fájlmegosztók büntethetőségét. A programhoz csatlakozott az ország összes nagy internetszolgáltatója, így a BT, a TalkTalk, a Virgin és a Sky is, a kisebbek pedig várhatóan hamarosan beszállnak.

2015-től kezdve a rendszeresen filmes, zenei, vagy videojátékos tartalmakat megosztó felhasználók legfeljebb négy figyelmeztető levelet kaphatnak, melyben tájékoztatják őket, hogy tevékenységük illegális. Ha azonban a felhasználók ezeket a leveleket figyelmen kívül hagyják, úgy további intézkedés nem történik ellenük.

Geoff Taylor elmondta, az egész VCAP lényege, hogy meggyőzzék akit meg tudnak győzni, például azokat a szülőket, akik nem is tudják, gyermekeik milyen forgalmat bonyolítanak az internetkapcsolatukon. "A VCAP nem arról szól, hogy megvonjuk az internetelérést, hanem arról, hogy megváltoztassuk az emberek hozzáállását, és felhívjuk a figyelmet a problémára, így mindenki meghozhatja a helyes döntést".

Forrás: Ipon.hu

Hozzászólások

(#1) aero.


aero.
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erdekes, hogy ezt a Virgin is tamogatja, mert pl nekik most a torrentoldalak (pl. Piratebay) blokkolva vannak.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.