A gyorsleves után talán a legegyszerűbben, és a legkevesebb alapanyag felhasználásával elkészíthető, ennek ellenére egy nagyon finom leves. A minap megpróbálkoztam vele, gondoltam megosztom Veletek is!
Mint minden ételnél, a legelső szempont, a hozzávalók:
• 2-3 evőkanál étolaj
• 2 púpozott evőkanál liszt
• 3 db tojás
• babérlevél
• őrölt (piros)paprika
• őrölt kömény
• só
• ecet
Elkészítés:
1) Kis lángon lisztből és olajból rántást(*) készítek.
2) Ha a rántás kész, felöntöm 1l vízzel. Ízesítem babérlevéllel, őrölt paprikával, őrölt köménnyel és sóval, ízlés szerint.
3) Felforralom.
4) Itt két lehetőség is van: 1. felverem a tojást, és úgy csurgatom bele a forró vízbe, vagy 2. egészben ütöm bele a tojást (Én a 2. módszerrel szoktam elkészíteni, hisz így a sárgája egyben marad, a fehérje pedig nagyobb darabokban' fő ki.).
5) Főzöm még 1-2 percig, majd ecettel ízesítem (Én 10%-os ecetet szoktam használni. Persze ezzel is csak óvatosan!).
Jó, ha tudod:
* Rántás: felforrósítjuk az olajat, hozzákavarjuk a lisztet és zsemle színűre pirítjuk.
Tipp:
1. A legtöbb recept már a rántásnál írja, hogy keverjük bele az őrölt paprikát. Én nem szoktam, mert így jobban megállapítható a "zsemle" szín!
2. Ha szeretjük a tejföl ízét, akkor keverhetünk a rántáshoz, ha elkészült!
Ha minden jól megy, kész is volnánk és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!