2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Óriási földgázmezőt találtak a magyar határ közelében

Írta: | Kulcsszavak: földgáz

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"11,7 milliárd köbméter földgáz található a területen.

Ez lehet Európa szárazföldi területének leggazdaságosabban kitermelhető földgázmezője.

Mintegy 11,7 milliárd köbméter földgázt talált a brit Ascent Resources a magyar-szlovén határ mentén fekvő Petesháza-Lovászi területen - adta hírül a szlovén kormányzat heti hírlevele.

Az olaj- és gázkutatással, illetve termeléssel foglalkozó Ascent közlése szerint a 200 négyzetkilométeres kutatási területen az első háromdimenziós modellek alapján becsülték meg a földgáz mennyiségét. A társaság úgy látja, hogy ez lehet Európa szárazföldi területének leggazdaságosabban kitermelhető földgázmezője.
Februárban újabb teszteket végeznek a szlovéniai Lendva közelében található területen, majd a tervek szerint 2012 közepén megkezdődhet a gáz kitermelése.

A brit vállalat 75 százalékos részesedéssel rendelkezik a projektben. A fennmaradó rész a lendvai székhelyű és - a muravidéki magyarok újságja, a Néplap híre szerint - jelenleg eladásra meghirdetett Nafta olajcég két leányvállalatáé.

Az Ascent Resources honlapján az áll: a társaság Magyarországon 50 százalékos érdekeltséggel rendelkezik a Zala megyei Lovászi térségében folytatott kutatási projektben, illetve leányvállalata, a PetroHungaria Kft. révén 48,8 százalékban a Nyírség-Penészlek területen folyó termelésben, de részben kutatási joga van a Nagykanizsától délre, Bajcsa közelében fekvő területen is.

A cég ezen túlmenően Szlovéniában, Olaszországban, Svájcban és Hollandiában is rendelkezik érdekeltségekkel."

Forrás: hirado.hu

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.