2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Közszolgálat? !!! 18+ !!!

Írta: | Kulcsszavak: közszolgálat

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2007. október 15. Európa szíve, Magyarország, Budapest 20:40.

Fekszem az ágyon, nézem a TV-t. A közszolgálatit. A TV ügyvédje megy. Juszt László mosolyog rám. Hallom tőle a figyelmeztetést; a következő riportot 18 éven felülieknek, de inkább még idősebbeknek ajánlja. Jó, belefér még akár egy keményebb történet is, hiszen mára már a mindennapjaink része egy Saddam akasztás vagy egy-két testrész a közúti balesetekről készült filmkockákon. A netes barangolásaim közben is előfordul időnként megnyíló durva, gusztustalan oldal. Pl társkeresés közben egy hölgy a honlapját ajánlotta ahol először szembesültem darabokra hullott motorosok fotóival. Ő ezt gyűjti, nem tudtam kikerülni, belecsúsztam. Nem baj, felnőtt férfi vagyok eü-s végzettséggel ne nyafogjak!

No, de vissza az eredeti témához! Egy vallomással tartozom: időnként káromkodom.
Igaz, hogy a "Sz#pj le!" kifejezés helyett jóideje a "Nyalogasd meg a zacskóm, ha van egy szabad félórád!" Vagy a "cigi" kifejezést használom, de ez már az én körülményességem. Ha kisgyermekem lenne és a közelemben játszana valószínű, hogy még ezen is finomítanék.

A riporter Juszt műsorában nem volt ilyen finom. Nem sokkal este 8 óra 40 perc után bemondta! Remegett vajon a gyomra a kommentár felvételénél? Nem hiszem. Nekem sem remeg az italmérésben ahol dolgozom és ahol of course ennél durvább szavak is elhangzanak egy laza délután. Dehát az "lóf@sz" a Sztaki szakértőjéhez képest aki az iménti kifejezést használta nem sokkal az orális örömszerzésre határozottan buzdító felszólítás után. ...mindezt kedves öreguras bájjal és finom mosollyal, élvezve a pillanat rendkívüliségét, miszerint a "Királyiban" ő mint szakértő bemondhatja ország világ előtt a hátas fődarabjának népies változatát. Sőt! Még mint kulturális érdekességet, büszkén megemlítette, hogy a "please, please me" kifejezés a méltán kultikus Beatles együttes dalcímének a pontos magyar fordítása, ezért került a Magyar Tudományos Akadémia részeként működő Sztaki látókörébe, mint elengedhetetlen közkincs és az angol nyelv ékes darabja. Jó! F@sza! ...szoktam mondani. De ezt hétfő este fél 9-kor kell közölni a néppel? Egy közszolgálati televízió határozottan közszolgálati "missziót" folytató műsorában? Figyelmeztető karika nélkül? Amikor még a gyerekek játszanak a TV előtt a szőnyegen? Jó, hogy a műsorvezető előre felhívta rá a figyelmet, de aki a millió csatorna pörgetése közben egy másodperc múlva téved oda? Az besz#pta!

Bátran leírom ezt a szót. Mától lehet! Mától bemehetsz egy üzleti tárgyalásra, és nyugodt szívvel elküldhetsz bárkit a kurv@ anyjába ahogy a kisiskolások osztják egymást a combinón! Átb@szott a pénztáros? Engedd ki a dühöd és küld el a g&cit a p%csába ahogy a gimnazista lányok egymást a mozgólépcsőn! Ne gondolkozz! Mindent lehet! Ne lógj ki a sorból! Légy trendi! Légy trendi mint a Petőfi rádió! Lény trendi, mint az MTV! ...no nem a londoni! Ááá, ott nincs ilyen! Ott kisípolják, kitakarják, elfedik! Hülye primitív b&zi k#cs#gök! Puhapöcsüek egy igazi keménytökű szittya magyar akadémiai munkatárshoz képest! Aki bemondja mint Majka! ...mint Dopeman! ...mint a Döglégy! Há mer' ez kell a dolgozónak b&zik! Sőtt a dolgozó lányának is ez kell KIS K#CS#GÖK! HÁT MÉG MINDIG NEM ÉRTITEK F@SZOK??? EZ AZ ÚJ REND! Ha meg "elkúrjuk", majd a sok kis b#zi f@szcibáló rendberakja!

De ha nem, az sem baj!

Ha belegondolok ez a "Sz#pj le, kérlek!" nem is olyan rossz! Használni fogom! Úgyis mostanában van egy-két üres félórám.

Szeretettel várok minden trendi akadémikust!

Juszt nem mondta ki. Bölcsebb annál. Ő csak mosolygott. ...viszont egy állandó nézőjét elveszítette.

u.i.1.: Szeretem a Beatlest. Hallgatok Stonest, Guns n' Rosest, Panterát, RATM-et, Tankcsapdát, klikkeltem már pornósitera, közterületen káromkodtam már úgy, hogy nem néztem körül, vajon gyermek hallhatja-e. Vezettem már részegen, gyorsan. Önző és bunkó vagyok. Gyarló és bűnös. ...és nagyon szégyellem magam! Helyettetek is!

u.i. 2.: Tudom, hogy a PH! oldalai magánterületnek számítanak. Ha a tulajdonos úgy gondolja, hogy ez az írás nem fér bele, én kérem a törlését! Hiszen pont az ellenkezője a célom vele.

Hozzászólások

(#1) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog (1)

A riport egy az MTA SZTAKI által kiadott és a Magyar Tudományos Akadémia nevével fémjelzett szótár DVD kapcsán készült, mivel egy kislány megnyitotta otthon a számítógépén és ezt olvasta: [link]

Korábbi hozzászólások itt!

"Körülbelül százmilliárd, a Naphoz hasonló csillag található meg minden galaxisban." https://www.youtube.com/watch?v=McUdml5ZlA8

(#2) cousin333


cousin333
addikt

Megnéztem az inkriminált szócikket, a neten sokkal több kifejezés tartozik hozzá. Köztük az alábbi is (a SZTAKI-sok mindig vevők egy kis tréfára):

"please, please me - szopj le, kérlek (Köszöntjük kedves tévénézőinket!)" :C

Amúgy a cikk véleményével egyetértek, legalábbis ami a hely alkalmasságát és idejét illeti. Mondjuk sokat már nem ront a helyzeten, gyakran én vagyok zavarban, olyan mocskos szájú tud lenni néhány sub-tizenéves. :( Lányoktól meg főleg kínos ilyesmit hallani. :((

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#3) cousin333 válasza cousin333 (#2) üzenetére


cousin333
addikt

Mondjuk nem hinném, hogy teljesen pontos ez a fordítás, mert a Beatles dal folytatása: "Like I please you" :)

"We spared no expense"

(#4) dabadab válasza cousin333 (#3) üzenetére


dabadab
titán

Nezd csak meg az egesz szoveget, szerintem ennel egyertelmubb nem nagyon lehetne, hogy az oralis szex kolcsonos voltanak szuksegessegerol szol (bar persze, ha nem Jonh, hanem Jane Lennon enekelte volna, akkor nyilvan a gender-specifikus jelentes modosult volna).
:)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#5) Vladi válasza dabadab (#4) üzenetére


Vladi
nagyúr

Khmm... én nem látok az eredeti szövegben olyan kijelentéseket, hogy:
sVck, fVck stb.
De attól még az orális szexről szól.
Nah kb ennyi - nem kicsi - a különbség a költészet és a trágárság között. Csak sajna erről a magyar "közszolgálati" """""médiának""""" (rengeteg idézőjelben) fogalma sincs.

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#6) Eastman válasza dabadab (#4) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog (1)

Please Please Me (1962)

Lennon/McCartney

Last night I said these words to my girl,
I know you never even try, girl,
C'mon...
Please please me, whoa yeah, like I please you.

You don't need me to show the way, love.
Why do I always have to say "love,"
C'mon...
Please please me, whoa yeah, like I please you.

I don't wanna sound complainin',
But you know there's always rain in my heart (in my heart).
I do all the pleasin' with you, it's so hard to reason
With you, whoah yeah, why do you make me blue.

Last night I said these words to my girl,
I know you never even try, girl,
C'mon...
Please please me, whoa yeah, like I please you.

"This was rumored to be about oral sex. The Beatles denied this, since they had a very clean image to maintain at the time." forrás

De akár így is meg lehet fogalmazni:

Fonográf: Hunyd le a szemed (1978)

Bródy/Tolcsvay

Oly gyönyörü vagy, fényes a hajad
Engedd, hogy érezzelek téged
Csillog a szemed, bontsd ki az öved
Nem kell most semmitöl sem félned

Mondd el, ami bánt, vesd le a ruhád
Nem bün ma már az, amit kérek
Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
Hallod, hogy hív, hív az ének

Jöjj, ölelj úgy kedvesem
ölelj úgy, hogy jó legyen
Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
Úgy szeretlek, úgy szeretnélek

Jöjj, gyere velem, jöjj, kedvesem
Ne mondd, hogy nem, ha mélyen érzed
Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
Szoríts meg jól, hogyha kérlek

Jöjj, ölelj úgy kedvesem
ölelj úgy, hogy jó legyen
Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
Úgy szeretlek, úgy szeretnélek.

Én mondjuk kb ezt a megoldást használom ha az orális szex szükségességét egyértelműen ki akarom fejezni, de hát mint tudjuk maradi vagyok...

De lehet akár így is: [link]

[ Módosította: Pompi ]

"Körülbelül százmilliárd, a Naphoz hasonló csillag található meg minden galaxisban." https://www.youtube.com/watch?v=McUdml5ZlA8

(#7) dabadab válasza Vladi (#5) üzenetére


dabadab
titán

Oke, akkor forditsd le az adott kifejezest ugy, hogy az eredmeny legyen teljesen egyertelmu, kozertheto es nem tragar.

Az a baj, hogy kb. az osszes, szexualitassal kapcsolatos magyar kifejezes vmiert a "tragarsag" cimszo ala esik (vagy legalabbis paran ugy csinalnak), helyettek max. latin kifejezeseket lehetne hasznalni, amik egyreszt hulyen hangzanak masreszt egy csomoan nem is ertik. Szerintem rehabilitalni kellene a vonatkozo kifejezeseket (hogy Veres Palt idezzem: "a magyar embernek fasza van, nem penisze" ill. "aki latinul emlegit a pinat, az vagy pap, vagy utalkozo buzi" :) )

DRM is theft

(#8) Vladi válasza dabadab (#7) üzenetére


Vladi
nagyúr

#6. Már válaszoltak is. :))

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#9) dabadab válasza Vladi (#8) üzenetére


dabadab
titán

Bocs, egesz konkretan hol? A fonografos nyalas maszatolas baromira nem egyertelmu (lehet szo konkretan sima hazassag elotti szexrol (sot, nem gyereknemzes erdekeben torteno dugasrol), mint legvaloszinubb ertelmezes, a szopast meg kb annyira lehet belemagyarazni, mint az analis szexet v a gruppent), a masik meg hatarozottan tragarabb, mint a sztakis bejegyzes.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#10) föccer


föccer
nagyúr

Juszt is volt bátor hozzá, hogy kimondjon "olyan" szavakat is. Nem a durvább verziót, hanem a "finomabbat". Hogy pontosan mi volt az, nem emlékszem, mert csak fél füllel hallgattam a műsort. Még a beszélgetés elején volt, és valami olyasmivel vezette be, ..ha Ön kimondta, akkor Én is kimondhatom...

Üdv.: föccer

ps:

Ja, és mint késöbb kiderült, hogy a gyermegét féltő családapa szépen csőbehúzta Jusztékat, azért, hogy lejárassa a Sztakit. Közben há togy is mondjam, eléggé gátlástalan üzletember kép alakult ki róla bennem (pornópar, saját szótár dvd kiadása, forgalmazása....)

Közben meg játszani próbálta a szentet. Észrevettétek, hogy mennyire zavarban volt, amikor rákérdeztek arra, hogy miért vette meg a dvd-t, és miért vettette fel ezt a témát a Tv Ügyvédjének? :P

üdv.: föccer

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.