2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Ez már nem vicc, már nem csak egy hír! ~50 menekült holttestére bukkantak csütörtök délelőtt egy magyar rendszámú teherautóban (2015.08.27.) update 2!

Írta: | Kulcsszavak: menekült . menekültek . Magyarország . Ausztria . kerítés . tragédia . gyász

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

„Ötven halott migránst találtak Ausztriában egy teherautóban 2015.08.27. 12:55

Egy magyar rendszámú kisteherautóban menekültek holttestére bukkantak csütörtök délelőtt az osztrák A4-es autópályán, írja a Kronen Zeitung. Az osztrák rendőrség illetékese 20-50 halottról beszél. Ausztriában válságstáb alakult, felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal is.”

Kő kemény nyomorbiznisz az első komoly tragédiával. :(((

Fogalmam sincs, hogy mi a mindenki számára jó és békés megoldás. Egy budapesti főpályaudvar mellett lakom. Számomra a kérdés már hetek óta nem „csak egy hír”.

Beillesztek ide egy videót ami biztosan megosztja majd a „PH! népét”, de valahogy ide illőnek érzem. Ismétlem, nem tudom, hogy mi a jó megoldás, ehhez kevés vagyok.


[közvetlen link]

Vita indul most, egy komoly vita. Itt is, és biztos vagyok benne, hogy a döntéshozásban is. Kérlek, hogy itt kulturáltan...

UPDATE

Igazi közép-európai botrány kerekedik. Cseh, szlovák, román, magyar szálakkal.

UPDATE 2.

Itt is botrány lett. Sajnálom, hogy zár a topic, mert úgy érzem, hogy történelmi pillanatot élünk, beszélni kell róla. Szerintem a mai napon megváltozott a világ (...unk). Nem élhetünk tovább homokba dugott fejjel. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet amikor a zsúfolt, vaksötét, átforrósodott raktérben elfogy az izzadt levegő. Van-e akkor még remény. :((( Az anya szippant-e egy utolsót vagy ölében a gyermeke. Marad-e még egy üvöltésnyi, vagy némán múlik az erő, lassan old a görcs az ujjakban és eltompul a csillag a szemekben. Ezer rögös mérfölded utolsó perce. Belém szakad a gondolat; emberek, félszázan ott a lezárt dobozban, adjon nektek az ég egy pillanatnyi halált! S te tud Olvasó, hogy ez nem a filmek szörnye!

Köszönöm a Moderátoroknak, hogy tartották a frontot és felelős döntést hoztak.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Hozzászólások

(#1) creation


creation
senior tag

Elgondolkodtató...

Most mi vagyunk a Peremvidék... Csak kérdés, hogy felnőttünk e a problémához és megtehetjük e, hogy teljes mértékben és lojálisan tudjuk kezelni. :((( :U

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#2) #51736960


#51736960
törölt tag

"20-50 halott" - ez aztán a pontos tájékoztatás...

egyébként kezd elegem lenni abból, hogy ebben az országban már mindenkit pátyolgatunk és segítünk, légkondicionált tranzitzónák, roma felzárkóztatás, holokauszt emlékközpont és még ki tudja mi, csak épp az egyszerű adófizető magyar paraszttal nem foglalkozik senki :U

(#3) Eastman válasza #51736960 (#2) üzenetére


Eastman
őstag

http://www.krone.at/Nachrichten/Bis_zu_50_Fluechtlinge_in_Schlepper-Lkw_erstickt-Asyl-Tragoedie_auf_A4-Story-469222

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#4) Realradical


Realradical
őstag

A lengyel-magyar barátságot is sokan emlegetik, mégis fogalmuk sincs, hogy a II. világháborúban a hitleri Németországgal szembemenve menekültek ezreit fogadtuk be. Ez erősített egy óriásit a két ország modern kori kapcsolatán.

Ez egy olyan "befektetés" ami később térül meg, illetve egy egész ország vizsgázik emberségből.

Ha esetleg elindulna egy román-szlovák támadás amivel "vissza" akarják majd venni a területet ami Budapest körül húzódik, akkor pont a legnagyobb "ki a menekültekkel" felszólalók fognak a legjobban felháborodni amikor lezárják előttük az osztrák határt.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#5) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Volt már ilyen, még a '80-as, '90-es évek Magyarországán, Győr közelében azt hiszem az 19-es úton. Kb. ugyanez a sztori - kamionba zárva távoli népek (afgánok? törökök? fene se emlékszik), de a csempészek megijedtek, hogy valaki követi őket. Valójában nem követte őket senki, sőt, a kutyát nem érdekelte a napokig az út mentén parkoló teherautó, idővel a bűz csapta meg az arra járók orrát, amiatt nyitották fel a hatóságok a rakteret. Sajnos mivel régi történet, hiteles webes forrást nem találtam, ha valaki többre emlékszik, nyugodtan írja meg.

(#6) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Segiteni? Igen. Nemzetkozi osszefogassal rendet teremteni, hogy ujraepithessek hazajukat.

Sokan felvetik 56-os parhuzamot. Egy dolgon siklanak at. Feher, kereszteny multu orszagok voltak a celallomasok. Emiatt hasonlo ertekrendek, konnyu beilleszkedes. Nyugati orszagoknal lathatjuk mi az eredmenye mas esetben.

(#7) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Én még nem érzem, mert nem pesten vagyok, de amikor láttam párat pesten meg itt is a buszon kicsit fura volt. Az biztos, hogy ebből baj lesz. Kim jon un nem szórakozna ha értitek. Oda nem menne be senki.

(#8) RexMaximus válasza Kolondrum (#7) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

Onnan inkabb kimenni akarnak :)

(#9) finest


finest
őstag

Szerencsétlen áldozatok. R.I.P.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#10) #65675776 válasza Kolondrum (#7) üzenetére


#65675776
törölt tag

Oda azért nem megy senki, mert a hadseregen kívül kb senkinek sincs értelmes mennyiségű kaja. Észak-Korea emiatt nem célország, sokkal inkább kiinduló pont. Csak onnan nem kell messzire menekülni, a déliek tárt karokkal várják őket.

Szóval nagyon rossz párhuzamot dobtál fel.

RexMaximus: Az azonos, vagy legalábbis hasonló kultúra nem garantál semmit. Lásd a palesztínok, akiket úgymond támogatnak arab testvéreik, csak ne hozzájuk menyjenek. Jordániából pl tokkal-vonóval kiutasították az összeset. A legnagyobb befogadó meg Izrael volt és Libanon. Mind a két ország bánja már. A nagy testvéreik meg nem igazán erőltetik meg magukat, hogy befogadják őket, sőt. Az egyiptomiak is azért ellenezték leginkább a kerítést, majd falat a Gázai-övezet körül, mert így tőlük nem tudnak hova menni a palesztinok, így maradnak.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.