2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

újabb autó probléma

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hellosztok!

Szerintetek mitől merülhet le egy aksi az este folyamán úgy, hogy nem volt bekapcsolva világítás, rádió, és semmi ami áramot fogyaszt (és ki lehet kapcsolni :) )? És igen, 100% hogy nem maradt rajta világítás...

Mentem volna el itthonról, nyomom a távnyitót semmi reakció. Mérgelődöm magamban, hogy nah lemerült az elem. Beszállok a kocsiba fura, hogy a kis digitális óra teljesen sötét, de nem tulajdonítok semmit neki, megy a kulcs a helyére rá a gyújtás és semmi. Egy led sem villant fel. Szuper. Az akkumulátor töltőm meg nem találom. Elegem van a mai napból... :(((

Hozzászólások

(#1) Recon666


Recon666
Közösségépítő

Ha nem zselés, akkor nézd meg az akkusav szintet, ha nincs benne elég, akkor hiába töltöd.

De valószínűleg csak elhalálozott az akksi, ha régi.

[ Szerkesztve ]

(#2) beefjeez


beefjeez
senior tag

Nem értek hozzá, de akku vagy generátor csere?

(#3) Drenadar válasza Recon666 (#1) üzenetére


Drenadar
veterán

nem tűnik réginek pár éves lehet, és tegnap még tökéletesen ment pöccre indult a kocsi, nem voltak aksi gyengeség jelek. És igazából nem tudom milyen. vannak a tetején kis csavarok ott lehetne belenézni :)

Most azon gondolkozom, visszateszem a kocsiba, bikakábellel beindítom megyek pár kört és egyből kiderül mi van. A generátor pár KM alatt képes jó pár indításhoz elegendőt tölteni rajta. Csak itt az a bajom, hogy ha nem az aksi a ludas és valami meríti akkor... ugyebár felesleges lenne az akksi kicserélése mert a probléma nem szűnne meg. Miért nem mentem én kocsiszerelőnek...?

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#4) Recon666 válasza Drenadar (#3) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Akkor natúr savas akksi, vidd el egy szerelőhöz aki be tudja mérni az akksi szintet és fel is tölti neked. :)

Valamint ha van töltőd rakd rá, kiírja, hogy hány amperrel tölt, ha ne moccan meg a mérő, akkor kuka az akksi, már ha nem más baja van, de a leírtak alapján szerintem akksi

[ Szerkesztve ]

(#5) Drenadar válasza Recon666 (#4) üzenetére


Drenadar
veterán

volt egy fabrikált töltőm Marutihoz kellett :D
Viszont nem találom. Apám rendet rakott a pincében. :W

Még mindig a bikakábel tűnik legszimpatikusabb megoldásnak csak akkor mást le kell szólítgatni segítsen má'. Csak mivel már besötétedett és ugye ilyenkor már illene lámpát kapcsolni de üres aksival ha tölteni szeretném akkor meg nem illik így hagyom holnapra az egészet, szakemberhez úgyis max hétfőn kerülne.

Ha sok pénzem lenne legyintenék egyet és vennék egy másikat.

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#6) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Munkatársamnak: Kesztyűtartó világítása nem alszik ki!

[ Szerkesztve ]

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#7) Drenadar válasza Kolondrum (#6) üzenetére


Drenadar
veterán

tudtommal semmilyen világítása nincs neki

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#8) The DJ


The DJ
addikt

Hasonló probléma, amit nem tudok megfejteni. Az alany egy Golf 2 GTI 8V, pár hónapos az aksi, a generátor pedig szintén pár hónapja volt felújítva, ugyanis elhalálozott és nem töltött semmit, tehát biztos, hogy ez a két dolog tökéletesen működik az autóban.

No de... ha pár napig áll egy helyben a kocsi (de legyen ez az idő mondjuk egy hét), akkor már nem marad az akkumulátorban annyi a következő indításkor, hogy meg tudja forgatni a motort. Nem tudom mi lehet az, ami ennyire leszívja az akkut. Központizár van, riasztó nincs. Amire gondolni tudok, az a fejegység, mert elég komoly hangrendszer van a kocsiban. (Mélyláda a csomagtartóban, erősítő, stb.) Ezek viszont úgy vannak bekötve, hogy a mélyláda és az erősítője csak gyújtás esetén kap áramot, tehát akkor kapcsol csak be. A fejegység bekapcsolható bármikor, de kikapcsolt állapotban csak a néhány voltos memória az, ami elvileg állandó feszültséget igényel. Így hát nem tudom... valami biztos leráncigálja az aksit, de mi lehet?

Gondoltam, hogy veszek bele egy nagyobb kapacitású akkut, de az sem a probléma valódi megoldása, csak a tünetek kezelése.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#9) Drenadar válasza The DJ (#8) üzenetére


Drenadar
veterán

pár napos állástól? Jó mondjuk nekem most egy napot se állt :( Meg nekem mélyládám sincs :) nekem inkább a csomagtartó kell mint a zene. :) Vagyis az kellene, hogy a kocsi üzemkész legyen nem akarok BKV-zni munkába.

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#10) hfrankee válasza Drenadar (#9) üzenetére


hfrankee
senior tag

Milyen márka és hány éves az autó?Milyen márka az aksi,és mennyi ah?
üdv

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.