2022. augusztus 16., kedd

Gyorskeresés

Találós kérdés autós szakiknak!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Adott a "roncs" !
1992-es Maruti 800.

Szokásos probléma: hidegben nem indul el magától csak úgy egyszerűen kulccsal, mindig vagy be kell tolni, vagy be kell húzni, viszont azután a nap hátralevő részében pöccintésre beindul.

Tegnap gondoltam átmegyek barátnőmhöz, bkv híján kocsival, és hogy majd reggel betoljuk a kocsit.
Hát reggel nem sikerült betolni pedig volt ott egy jó kis lejtős mellékutca is.
Elkezdtem lestoppolni az arra járó kocsikat hátha van valakinél kötél (tudom ha ilyen szarral járok legalább lehetne nálam kötél). Elsőnek egy autószerelő állt meg, mondta megnézi, beült ráindított, az önindító pörget, de nem kapja el az üzemanyagot, majd közli, hogy fizikailag lehetetlen, hogy betolással/behúzással beinduljon, hisz az önindító is ugyanúgy megpörgeti a motort. (Az önindító kb fél éves, vele együtt kondenzátor csere is volt, és hiába mondtam neki hogy egész tél óta ezt játszuk, hogy reggel behúzzuk utána meg magától pöccre indul.). Adta a jó tanácsot, vigyem el szervizbe. Aztán elment. Okké, ott volt szerencsére egy másik segítőkész kutyasétáltató család akiknél volt egy szép piros Yaris, illetve kötél is. Behúztuk 10-15m után már járt is a motor. Persze ekkor már nem volt ott az autószerelő, pedig kíváncsi lettem volna a véleményére, hogy akkor most mi van?

Aksi :
Sokan mondták már, hideg van, estére vigyem be az aksit, menni fog.
letesztelve : bent a lakásban az egyik aksi este töltőn volt, kivittem beletettem, és ... semmi. Pörget mint az állat mégse történik semmi.

Nem tudom mit felejtettem el leírni, de bárkinek van hasznos infója az kérem szépen fejtse ki.
Tudom, vegyek újat, de ha nincs rá keret? Lehet van valakinek valami olcsó tippje. Hisz motor működik, és behúzás után a nap további részében valamiért önerőből szépen beindul a kocsi.

Csak a vicc kedvéért:
Emlékeztek, mikor volt az a bazinagy hóesés még tavaly. Úgy voltam vele, hogy este filmezek meg stb a lényeg h nem nagyon fekszem le aludni, és kimegyek pár óránként beindítani a kocsit megyek vele egy negyed órát hogy másnap is beinduljon (hóban nehézkes betolni illetve nem volt ki behúzza másnap)
hajnali 1 -ok
hajnali 3 - ok
hajnali 5 - ok
reggel 7 - nem csinál semmit.

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Kell 1.-es hsz, hogy legyen fórum hozzá.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#2) csimav


csimav
senior tag

Szia!
Megkérdeztem apámat, a válasza:
Az üzemanyag rendszer visszaenged.
Amikor kocsival behúzták, akkor szidott magába annyi üzemanyagot, hogy azzal még egy ideig el lehet menni.
Egy tápszivattyút kellene venned.

Remélem tudtam segíteni.
Üdv.: csimav :R

[ Szerkesztve ]

Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.

(#3) .bableWes válasza csimav (#2) üzenetére


.bableWes
őstag

az üzemanyag szivatjuval lesz a gond, vissza enged és mikor behuzzák, akkor a motor miatt felkapja.

nekünk is hasonlo gondjaink vannak, igaz nem kis marutti... ha nincs benne kb 20liter benya akkor nem indul. de h jár a motor akkor csutkára szivja a tankot. a szivatyu csere megoldotta a problámát. mostmár 1liter benyával is indul.

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#4) Drenadar válasza .bableWes (#3) üzenetére


Drenadar
veterán

Eddig mindegy volt mennyi benzin van benne, és ha behúztuk nem csak egy kis ideig ment el, hanem bármeddig, és utána hiába állt több órát a kocsi, képes volt beindítania magát.

De megjegyzem ezt h üzemanyag szivattyú és holnap viszem szerelőhöz, és majd mondom neki a tippet. Csak mert már sokszor volt szerelőnél minden télen előbukkanó hiba hogy nem indul be. ÉS eddig még senki nem tudott megoldást találni rá.

Még valaki? :) tipp?

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#5) fekeandras


fekeandras
őstag

Nem trollkodni jöttem félre ne érts, de szabadulj meg a marutitól. Unokatesómnak is az van és egyfolytában csak szív vele. Valami kis pénzért vették és így kezdődött a felújítás:
- motorgenerál
-szétrohadt bal első ajtó csere
- új akku
- generátor csere
- folyamatos apróbb javítgatások (amik inkább munka mint pénz igényesek, de a lényeg hogy közben áll az autó!)
- 1,5év elteltével újabb motorgenerál mert teljesen szét van kopva a motorja.

Most járnak kb 350.000 forintnál, no comment.

Cseréld le egy 1.0 régi Swiftre. Biztonság kb ugyanaz, fogyasztás is, több a hely benne, olcsóbb az alkatrész hozzá, fényévekkel megbízhatóbb mint a Suzuki-Maruti.

A kérdéshez: tényleg az a legvalószínűbb, hogy amint leállítod a kocsit lassan elkezd visszacsordogálni a nafta a tankba. Néhány ezer forintból orvosolható a probléma.

(#6) Drenadar válasza fekeandras (#5) üzenetére


Drenadar
veterán

Hidd el tervben van az autó lecsóélése, de mint mondtam nincs keret rá. Félek az öreg autóktól, a szerelő akihez viszem ő is azt mondja hogy a múltja nagyobb mint a jövője szal nagyon gyorsan váljak meg tőle. Igyekszem. Motorgenerálja ennek még nem is volt, a motor látszólag működik egy hibája: nem tudja tartani a fordulatszámot > ha hideg akkor alapjáraton simán lefullad.

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#7) .bableWes válasza Drenadar (#4) üzenetére


.bableWes
őstag

én csak a mi példánkbol tudok kiindulni, hogy volt egy repedés a szivatyun és ami miatt elengedte a nyomást. lehet hogy mivel hideg van, és a fém is huzodik össze egy picit, már nem ugy tartja/elengedi a nyomást... ha meg beindul a motor, ugye ujra "csinálja" a nyomást, és nincs gond, átmelegszik minden, a fém vissza tágul az eredeti méretére és megy ameddig megint nincs megint nagyon hideg. szerintem. de öreg auto, kitudja...

szerelökröl megy annyit, hogy aki ért is hozzá az vagy megfizethetettlen, vagy elérhetettlen.
nekünk rángatott az auto nagy gázadásra, és 5évig nem birtunk rájönni, hogy mi a baja, volt hivatalos szakszervizbe debrecenbe, pesten is és semmi. szgép szerint minden hibátlan de csak rángat az auto. mint kiderült a map senzor volt öreg és szétkopott. azota nem rángat, 5literrel kevesebbet eszik - és nem vicc - ja igen, és véletlenül jöttem jár a bajára. neki vágtam a csavarhuzot és leált a motor.
szvzs te is kisérletezz vele valahogy hátha rábukkansz a hibára. sok sikert ;)

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.