2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Egyre drágább webes projektek...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A területen ahol dolgozom minden egyre drágább...
Drágább a munkaerő, ezért drágább a projekt.. Olyan árakat kell kiadni, hogy az ügyfelek el is mennek (szörnyülködve), majd pár hónap múlva visszajönnek, mert mi még olcsóbbak voltunk mint a konkurencia... Igen .. durván mennek fel az árak, a pár évvel ezelőtti színvonalhoz képest.. de még mindig sok a kókler (tudom-tudom.. maradnak, nem lehet megszabadulni tőlük).. és persze azok is elkérik az árat... így egy-egy bebukott projekt után az ügyfél másodjára kevésbé fizetne sokat, vagy szeretné, ha a korábbi nem egyszer "szart" tennénk rendbe valahogy kevesebbért...

meh.. félek a piac ezt nem fogja bírni... vagy lehet kéne valami bankot felkeresni és "bejáratni" egy vonalat, hogy közvetlen hitellel mehessen a fejlesztés ... lassan utóbbi lesz szerintem..

de az egyedi fejlesztésű webes projektek piaca át fog alakulni.

Hozzászólások

(#1) elithun


elithun
(őstag)

A webes projektek mindig attól szenvedtek, hogy az ügyfél olcsóbbra gondolt, a programozó cég meg eleve nyomott árat mondott. :DDD
Szerintem a webes fejlesztések annyiban fognak változni, hogy az ilyen "AI-val írt weboldalak" jók lesznek azoknak, akik bemutaktkozó dolgokat szeretnének maguknak. A komolyabb projektekhez pedig továbbra is fejlesztőcsapatokra lesz szükség.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#2) merkucyo


merkucyo
(aktív tag)

Jó lenne, ha pár konkrét esetet is említenétek, (mi, mennyi, miért) , sokkal kézzelfoghatóbb lenne a laikus érdeklődőnek. :R

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!

(#3) Silεncε válasza merkucyo (#2) üzenetére


Silεncε
(őstag)

Lehetséges, hogy nem véletlenül nem hozott példákat... :U :K

(#4) cinemazealot


cinemazealot
(addikt)
LOGOUT blog

"...kéne valami bankot felkeresni és "bejáratni" egy vonalat, hogy közvetlen hitellel mehessen a fejlesztés"

Ezt úgy érted, hogy az ügyfeleid képesek legyenek hitelt felvenni az Általad elvégzett (de relatíve nagy kezdőtőkét igénylő) fejlesztések finanszírozásához? Vagy hogy Te mint fejlesztő képes legyél hitelt felvenni ahhoz, hogy a projektet éhezés nélkül is letudhasd, az ügyfelednek pedig ne kelljen beugrót fizetnie, csak a munka átadása után a teljes végösszeget?

[ Szerkesztve ]

(#5) DraXoN válasza cinemazealot (#4) üzenetére


DraXoN
(őstag)

első lehetőség.

a második nem játszik... faragtunk már rá "majd a végén fizetünk" munkára ...

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20@4100mAh

(#6) serrin


serrin
(aktív tag)

Amíg egy szerelő a 10 perces munkáért 10000-20000-et elkér, addig a több hetes, vagy hosszabb fejlesztésért is lehet kérni megfelelő árat.
Igazából eddig voltak alacsonyak az árak.

iPhone SE 64GB & Lumia 735 & Nokia 8110 4G + Dell Latitude 6440

(#7) ceripapa válasza serrin (#6) üzenetére


ceripapa
(aktív tag)

Én is csak igazat tudok adni . Most ha azt nézzük mennyi az orabér mondjuk 1 hetes munkáért meg kéne keresni ugy (havi netto 200-t) , full stack + egyedi igények , és akkor a cég 1 nem keresett semmit az alkalmazott és ki tudja milyen a mögöttes munkát végzett. -> 50k .

Na most egy 2-3 hónapos nagy projekt amit két ember megír , mindenféle egyedi naptár + foglalás + sms + fizetés rendszerrel + admin felület + jogosulsági szintek admin oldalon + user interfészek. az 200k*2*3 = 1.2M (3 hónappal számolva)és ez akkor érne ennyit ha egy gányolt lassu fos nem müködő rendszer lenne, mellette pedig a programozó keres 1500ft/óra .

Az a baj azt csinálták régen ,hogy az ügyfél rá volt szorulva a kis cégre ami megcsinálta a munkát , mert kevésért válalta, de minden változtatást kiszámlázott. Biztos most is vannak ilyen cégek, vagy kifizetsz mindent és akkor megkapod a megfelelő erőforrást és nem lesz csúszás és nem lesz az hogy mindenért vissza kell menni.

[ Szerkesztve ]

(#8) CounterBoci válasza ceripapa (#7) üzenetére


CounterBoci
(senior tag)

Mi van olyankor, amikor azzal jönnek hozzám, hogy egy sima vendégház oldalát ami pár menüpont, semmi extra igény, 50-60 ezerért akarják megcsinálni. Az egy napos meló, de akkor már nagyon odafigyelt az illető a részletekre. Neked is igazad van, viszont mint mindenhol itt is vannak pofátlanok szép számmal.

(#9) Cifu válasza serrin (#6) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Két alapvető gond van ezzel a meglátással:

1.: Ott nem a 10 percet fizeted meg órabérben, hanem azt az időt, amíg eljutott arra a tudásszintre, hogy 10 perc alatt meg tudja csinálni az adott feladatot. Kértem én is fél órás munkáért 15 000 forintot, de előtte egy napom elment rá, hogy utánanézzek, mi és hogy működik az adott rendszerben.

2.: Ha a szerelő tudja, hogy hiány van a szakmabeliekből, akkor piaci alapon elkérheti az adott munkadíjat, mert tudja, hogy olcsóbban kóklerek fognak jönni, vagy egyáltalán nem fog kijönni / nem fogja elvállalni az adott munkát, mert nem éri meg neki kis munkáról kis munkára ugrálni...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#10) ceripapa válasza CounterBoci (#8) üzenetére


ceripapa
(aktív tag)

Igen igen a kis oldali melok ilyenek. Azzal nincs is baj.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.