2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

corporate bullshit

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Igaz egy fórumon találtam de ettől jobban leírni egy multit, egy semmitmondó gyárat nem lehet:

Vannak olyan munkahelyek, ahol a munkatársak egymásra vannak utalva a munkában. Ott különösen fontos a korrekt munkahelyi közösség amelynek egyik legfőbb ismertetőjele, hogy a kollégák egymást valamint a vezetők a beosztottakat nem zaklatják, piszkálják lépten-nyomon, hanem engedik békében, nyugodtan dolgozni azzal a tudattal, hogy nincsenek egyedül. Bármikor van kihez a problémáikkal fordulni és viszonzásképpen nem leb@szást, hanem jóindulatú segítséget fognak kapni. Büntetést csak az kap aki valóságos bűnt követett el de ő is csak arányosan. Sok-sok évig dolgoztam fiatalon ilyen helyen és nem hiszek abban, hogy manapság nem lehet megvalósítani.

Hangsúlyozom: az egymást kölcsönösen segítő, támogató munkahelyi közösségről és nem un. "csapat"-ról van szó.

A csapat inkább a sportba való nem a munka világába. A sportban meg van a helye a csapatnak de a munkában nincs edzés és versenyekre való felkészülés, stb. A vezetők pedig nem edzők. Nagyon sok vezető tévedésben van, mikor úgy próbálja munkára ösztönözni a dolgozókat mint az edzők a sportolókat. A munkában minden napon jó színvonalon kell teljesíteni. Ahol csapattá degradálják a munkahelyi közösséget előbb-utóbb beüt a felszínes vigyorgás, a hátmögötti alávágás vagyis a mobbing. Ahol pedig a munkatársak nem hajlandók a sportból átvett módszerekkel élni a mindennapjaikat, ott a vezetők általi bossinggal próbálják az egyébként jól működő közösséget szétverni és műmájer un. "csapattá" formálni. A felszínes "sikerek" után pedig nem győznek csodálkozni a felgyorsult fluktuáción és a hangulat valamint a teljesítmény fokozatos romlásán. Tudatosan vagy tudat alatt rengetegen rájönnek, hogy ők nem egy focicsapatba szegődtek el, hanem egy felnőtt munkahelyre dolgozni.

Az egymást megbecsülő munkahelyi közösséget, a megfelelő munkaszervezést, a munkafeltételek biztosítását, az emberek megbecsülését nem lehet megspórolni ezzel a már majdhogynem vallásos hittel művelt csapatosdival.

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Teljesen mindegy minek nevezed. Lehet csoport, csapat, közösség ....
Nem ezen múlik.
A munkahelyről el kell távolítani az összeférhetetleneket.
Az lefele taposó és felfelé nyaló beállítottságú munkaerőnek sem sincs sok helye a többiek között.
Hiába képesek szép egyéni teljesítményre, összességében több kárt okoznak, mint hasznot.

Nem kirúgni kell, ezeket a személyeket. Teljesen elkülönítve dolgozhatnak. Vezető pozíciót viszont soha sem kaphatnak. Pont.
A kezdő bepanaszolókat időben leállítva egyben lehet tartani a munkahelyet. Nem indul be a másik elleni bizonyíték gyűjtési folyamat. Nem kell folyamatosan arra figyelni, hogy másnak ne szolgáltasson ki a dolgozó "bizonyítékot". Ha beindul a ezen kettős cél, nem marad idő dolgozni.

Nincs

(#2) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Gondolom a csapatmunka, mint olyan, ismeretlen fogalom.

Amikor vki alairja a munkaszerzodeset, akkor irott formaban vallalja, hogy a ceg erdekeiert dolgozik - termeszetesen ez mindenkire vonatkozik, beosztottra, fonokre, mindenkire. Marpedig a ceg erdekeiert nem lehet mashogy dolgozni, csak valos csapatmunkaval. Aki ennek nem akar, vagy nem tud megfelelni, mehet a fenebe onkentes felmondassal, vagy kirugassal.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#3) angyalpc2 válasza Hieronymus (#1) üzenetére


angyalpc2
(fanatikus tag)

Fú ez egy nehéz eset.
Sokkal összetettebb ez.

Én látom ennek az ellenpéldáját is.
Szintenként is különbözik a megoldás.

Pl beosztottként rendben van az együtt működés egy közös célért. Sőt ha az egyik másik beosztottat versenyezteti (valójában a hülyére veszi a vezető..úgy sem ad se előléptetést, se fizetés emelést ugyan annyiért gürizik a régi nagy tudással rendelkező tapasztalt dolgozó mint az újonnan felvett iskolából kiesett.)

De ha az adott osztály vagy részleg vezetők egymás puszipajtásai akkor az ügyeket a súlyos hiányosságokat mindig elmismásolják. Sosem kerülnek a nyilvánosságra vagy akár a cég tulajok vagy igazgatók tudomására. (külön poén ha a cégtulaj és az igazgató is tudja mi folyik és nincs is célja ezen változtatni, neki(k) pont így jó.) A beosztottak úgy érzik, nem állnak aki a vezetők értük. Egyik vezető sem csap az asztalra, hogy nah ácsi gyerekek, ezt most befejezitek vagy extra bér.

Valójában összességében a cég hátrányba kerül. (sőt híre megy a környéken mekkora sz@r vezetők vannak és hogy milyen rossz a munkahelyi kultúra.)
Ezt súlyosbítja, ha egy cégen belül egy semmirekellő arrogáns semmihez nem értő HR vagy pénzügy veszi át a hatalmat.
Egyrészről elhintik a rózsaszín ködöt, másrészről ott szorít meg, és ott rúg beléd ahol csak tud. És az összes vezető asszisztál hozzá, mert 6-7 számjegyű kilóra megvette őket a HR.
Azok a beosztottak akiknek a tökük teli van ezzel és próbálnának túl lépni ezen és rendet rakni, esetleg jelezni, sőt átlépni a sz@rakodó managert, hogy ez kurv@-ra nem oké, ezt inkább kirúgják, retorzió éri, mellék pályára állítják akár a többi vezető összekacsintása által. Mert ők puszipajtás haverok, egymást nem bántják...nekik az a céljuk, hogy az adott pozícióban maradjanak és a lehető legtöbbet kipréseljék a beosztottjaikból, annyi fizetésért, amennyiért még nem mondanak éppen fel, és a végén az ő vállukat veregesse meg a cég tulaj és kapjon egy szép vaskos prémiumot.

Szóval nagyon is szükség van a kezdő bepanaszolókra, a bizonyíték gyűjtésre. :U
Mert egyébként az adott osztályok és vezetőik elkanászosodnak, a saját munkájukat sem végzik el. Elkezd mindenki mindennel foglalkozni a probléma megoldás néven....a határok teljesen elmosódnak, már a legapróbb irreleváns munkáknál is. Ebből az fakad, az hogy már minden szarral foglalkozni kell, csak a saját munkádra nem jut elég időd...vagy leginkább már semmire, 10-12 órás munka idők (Hr pénzügy persze túlórára bemutat) Ha pedig azt mondod, hogy nem, akkor retorzió ér. és azt mondják, azzal hülyít a vezető, hogy nem vagy csapat ember.
Vagy is más osztályok pedig beledöglenek a munkába, mert valakinek még is csak meg kell csinálni a munkát, (ez egy nemzetközi IT/digitális) cégnél külön vicces tud lenni, mert neked kell 2000-3000km-ől elintézned valamit, mert arra lusta az 5-10x-es béren tartott anyacégnél dolgozó, hogy a 2 asztallal odébb lévővel megoldja.

Szóval a "nyugati" munkakultúrából csak a munka, a gürizés marad. Se a fizetés se a vállalati kultúra ...csak a süket duma az értékekről az értékteremtésről.
Szóval nem azt mondom, hogy a csapatmunka rossz, de nagyon rossz irányba is elmehet....és valójában ez a kommunizmus, a szocializmus kicsiben. Ideig óráig adott projectre működőképes, de hosszútávon nem.
És hát a fizetést sem csapatmunkában veszik fel....ugye? :)

Tudod melyik a legjobb cég?
Néhány év beosztotti rabszolga gürizés után rájöttem:
Az amelyik az enyém. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4) Stanlee


Stanlee
(senior tag)

A csapatmunka sok helyen nem mukodik igazan jol. A mostani munkahelyemen a sales reszleg jutalekot kap az ertekesites utan. Mivel itt egy-egy eladas atlagosan 300-400 ezer euro, vannak millios deal-ek is, a jutalek ennek megfeleloen eleg magas.

A legutobbi csapatepiton az egyik uzletkotonk megpedzegette, hogy szerinte nem tul motivalo a mostani rendszer, mert azokat a kollegakat, akik bizony reszt vesznek egy nagyobb ertekesites elokesziteseben de vegul is csak egy ugynok neve szerepel az eladas mellett, nem reszesednek az ev vegi vagy havi bonuszbol.

Ezert a sales-en belul olyan egeszsegtelen veresenyszellem alakult ki, hogy elhallgatjak egymas elol, ki kivel targyalt mar, van amikor ugyanazzal a ceggel harom kulonbozo kollega is probalkozik, de van ugy, hogy az kap bonuszt, aki csak osszehozta a kapcsolatot, de utana egy perc munkat sem tett bele a szerzodes sikerre vitelebe.

Ennek megfeleloen van olyan kollega, aki napi 10-12 orat dolgozik, mert mindenkitol elveszi a kuncsaftokat, nem osztozik senkivel, ennek megfeleloen senki nem is akar vele dolgozni. Van, aki meg leuli a minimalisan szukseges munkaidot es szarik bele a dolgokba, mert tudja, ha jobban megeroltetne magat, akkor sem kapna tobb penzt.

En szemely szerint a beszerzesi oldalon vagyok, semmi nemu motivacio nincs a szerzodesemben, szoval 8 ora munka utan leteszem a lantot es haza is megyek. Hiaba lenne sok koltsegcsokkentesi lehetoseg, nem rugozok rajta, hogy kevesebbe keruljenek a dolgok. Ha meg tudok venni valamit keszen 3 ezer euroert akkor nem eroltetem meg magam, hogy a helyi lakatos uzemben 300 euroert megcsinaltassam, rajzoljam le nekik, hogy mi kell, stb. Mert a tobbi 3 nemet kollega ugyis a dragabbat venne meg, akkor en minek szivassam magam?

newsroll.net

(#5) Doze válasza angyalpc2 (#3) üzenetére


Doze
(senior tag)

Nagy lélegzetvétel volt, köszi :)

Az a baj nem tudom megállapítani hogy pl ez a csapatosdi csak úgymond a magyar multinál nem megy?, vagy külföldön életképes/élhetőbb?

Szó volt itt régebben erről, és már ott említettem, hogy pl van egy multi aki gyárat szeretne.... felveszi a magyar rabszolgahajcsárt, akiről tudja hogy magyar körülmények közt mennyire lehet elmenni bünti nélkül, amolyan billegés a kardélen... és minden egyes forintot amit sikerül megspórolni abból kemény pénzeket kap... gátlástalan, mert nem érdekli a termelés, csak a pénz mindenek felett. Ha valami zugólódás van fentebb, akkor meg egyszerűen kimagyarázza a managementnek, vagy letagadja... kakas a szemétdombon. Vicces hogy 21. századról beszélünk...

Aztán lehet olvasni a HVG-ben így nincs munkaerő, meg úgy nincs.... max valami alkesz aki háromnapot ott van azt' viszlát. De béremelés meg nincs, mert hát ugorna a prémium... inkább mesterségesen alacsonyan vannak tartva a fizetések bizonyos cégeknél. (egyéni vélemény hogy nem sokáig fog már mostanság működni, mert egyszerűen nincs termelés. Nem elég vonzerő hogy "hivatalosan bejelentett állás", fizetést kell emelni)

De a vicc, és a vérlázító magatartás az: mikor év végén kiosztják a prémiumot és HR-s Erzsike kap egy hatvan colos LG-t, meg 250k prémiumot, mert beújított egy "kedv"-táblát ahol minden nap az arcképed alá kell tenni egy a kedvednek megfelelő emojit :D , tehát vállalati szinten is le van osztva a della a vezetőségben... a melósnak meg odalöknek egy tábla csokit. XD

(#6) Doze válasza Stanlee (#4) üzenetére


Doze
(senior tag)

Van, aki meg leuli a minimalisan szükséges munkaidot es szarik bele a dolgokba, mert tudja, ha jobban megeroltetne magat, akkor sem kapna tobb penzt.

mintha a vasutat látnám a lelki szemeim előtt. :D, csak az a mimimális meglegyen.... nem mondom de ez elég erős fegyvertény a munka/profit szabotálásában. Na ja, csak mikor a hónap végén látod hogy nem kapsz semmivel sem többet pedig hajtottál.... akkor jön a "f@szom beleverem", és néha nem gyenge szaktudással rendelkező emberek teszik ezt, akik ha odarakná magát és prémiumot kapna, a bérköltségének sok 10x-ét profitálná a cég, de van egy hülye fent... aztán így, úgy marad. :DDD

(#7) Doze válasza sh4d0w (#2) üzenetére


Doze
(senior tag)

Oké, senki nem vonja kétségbe ezt.... De a cég érdeke hogy józsinak benyaljak, mert akkor nincs prémium? Vagy inkább mész és feldobod józsit mert tudod kárt okoz a cégnek... melyik a megvalósíthatóbb? Van egy "így szoktuk csinálni" te odamész kiborítod a bilit és ellehetetlenítenek, vagy behódolsz... ebben nincs vállalati érdek, csak egyes személyi érdekek... a személyi érdek kiszolgálása, megfeleltethető egy csapatmunkával?, és ha igen akkor az a produktum ami kikerül az asztalra mindenkié lesz?, és a sikerből te is arányosan részesülsz? Na és itt a bazi nagy lényeg, a sori droidtól, az üzemvezetőig... NEM b@mmeg, akkor minek dolgozzak? Inkább azon vagyok hogy minél kevesebb melóval, ugyan azt a pénzt kapjam... ennyi. Mert ma magyarorszgon nem hajlandóak a cég sikereiből dobni valamennyit, dolgoztatnak sz@rér-hugyért. Ha meg ki mersz állni, verni az asztalt, vállaltellenes leszel, kidobnak. Mind1 mekkora a munkaérőhiány.... utána meg záporoznak a cikkek hogy nincs munkaerő, de erről egy idiot nem tud elgondolkodni... hogy ugyan mér'??

[ Szerkesztve ]

(#8) joysefke válasza Stanlee (#4) üzenetére


joysefke
(PH! kedvence)

Elég nevetségesen hangzik.

Nálunk minden egyes ügyfélhez (ezek cégek) ki volt rendelve egy-egy account manager, akinek az a dolga, hogy tudja, hogy mi van az ügyféllel, az ügyfél mikor tervezi a beszerzést, mennyi pénze van/lesz rá, időben elkezdi a termékeinket pozícionálni az ügyfélnél etc. Az állásával felel a hozzá a munkáltatója által (kizárólagosan hozzá) rendelt ügyfélkapcsolatokért. Az ügyfélkapcsolatban elért siker és bukta is teljes mértékben az övé.

Tehát az egész rendszer nem "ingatlanügynök" alapon működik. Az ügyfélkapcsolati munkát az account managernek kell 100%-ban beleadnia és koordinálnia cserében a sikerdíja is teljesen biztos, ha ügylet lesz. A sikerdíj mértéke pedig az ügylet minőségétől fog függeni.

Egy account managerhez értelemszerűen több account is tartozhat, tipikusan az ügyfél méretétől és igényeinek komplexitásától múlik. Van olyan account manager akinek tényles csak néhány ügyfele van és az ügyfél szökőévente csinál egy egy óriás beszerzést.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.