2022. december 5., hétfő

Gyorskeresés

My opinion.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Régóta gondolkoztam, hogy megírjam ezt a bejegyzést, de idő és energia teljében ma éreztem úgy, hogy képes leszek megírni ezt. Ha törlik, törlik, ettől még nem leszek rasszista, akkor sem ha úgy fog tűnni, egyszerűen csak besokalltam.

Mondjuk ki őszintén nem kerítve, hogy kiről/kikről lesz szó. A cigányokról.

Kik is ők?

"A cigányok, vagy más néven romák egy Indiából származó nép, mely a 15. században vándorolt be Európába. Önmagukat romnak, vagyis „embernek”, illetve néha kálonak, „feketének” nevezik. A magyarországi vándorcigányok néhol manusnak (szintén „ember”) is nevezik magukat." /Wikipédia/

Tehát mondhatni 15. századi Indiai bevándorlók.

Igazából kettő, időben egymáshoz messze álló eset miatt írom meg ezt a bejegyzést.

1. eset: Bár, ez inkább egy hír volt, ami nagy botrányt keltett, de én akkor is egyet értettem velük.

Teljesen jogos. Nem kell belőlük. A társadalomban jelenleg a többségüknek nincs állása, a segélyekből él az adófizetők pénzén és nem tesznek sokat a közbiztonság fejlődésének érdekében (már, ha értitek mire célzok). Az odáig, teljesen rendben van, hogy letelepedtek ide, de nem tudnak beilleszkedni a társadalomba és ez már sajnos a jelenleg, az ország egyik legnagyobb problémájává nőtte ki magát.

Ezek ellen, viszont tehetnének. Tehetnének, azért hogy az a sok sztereotípia ne legyen és hogy jobbnak lássuk őket, de régóta nem tesznek és bizony nem véletlenül unták meg ezeket a franciák a hollandok és a finnek, de kérlekszépen Magyarország miért nem teszi ezt? Itt még nagyobb gondot jelentenek, mint náluk jelentettek. Ezenfelül itthon lassan több jogaik lesznek, mint nekünk, Magyaroknak.

Ezután megérdemlik, hogy sajnáljam őket?

2. eset: Tegnap a barátnőmmel sétálgattunk a Várban. Leültük egy padra. Beszélgettünk és közben előttem ment el egy három tagú család, akikről igazából annyira vészesen nem sütött le, hogy bevándorlók, kivéve a "családapát" aki kicsit tömbzsibb és alacsonyabb alkatú volt. Egy vétletlen összenézést követően a következő visszaszólást kaptam, idézem:
"Mit nézel?! Hö?! Mindjárt visszamegyek oszt' szájadba taposok k*csög!"

Megérdemeltem én ezt? Nagyon sok emberrel összenézek az utcán, van akinek a tekintete fürkésző, flörtölős vagy sugárzik belőle a jókedv/szomorúság. Eddig nem nagyon jelentett ez a véletlen összenézés, senkivel gondot. Vagy magamban keressem a hibát?

Mindegy, elmentek. Én csak nevettem. Soha nem tudtak felidegesíteni az ilyen alpári stílusú, kötekedő emberek. A félsz nem volt meg bennem, hiszen jó két fejjel magasabb voltam az örjöngő kis koboldnál.
De elgondolkodtatott.. Mindenhol (főleg a médiában) csak és kizárólag azt hallom, hogy szegény kisebbség és rasszisták vagyunk, emellett a cigánygyilkosságokat stb. Hélóhéló?! A magyarokkal mi van?

Jó, oké sajnáljuk őket, akiknek nem kell elmenniük dolgozni és azon a szerény kis családipótlékon kell élniük, akiknek lehet provokálni/megkéselni/megsérteni/megfélemlíteni a magyarokat, de fordítva nem.. Miért?
Mert az rasszizmus! Álljon már meg a menet. Ha a kisebbség bántja a népet, a felett el lehet nézni, de ha mindezt megfordítjuk az egy nácizsarnokrasszistabalf*szszemétládadög tett? Mennyire érzitek ezt igazságosnak? Én nagyon nem és már nem egyszer telt be ezzel a pohár. Mostmár mondhatom, hogy másodszorra ők provokáltak engem és az az én higgadtságomon múlt, hogy nem vágtam vissza.
No meg, azért mert valószínüleg az lett volna megmondva az ő részükről, hogy egy neonáci rájuktámadott.

És akkor ezekután megérdelmik, hogy sajnáljam őket?

-------------

A bejegyzés végén, pedig remélem érzitek a kettő közötti párhuzamot. Újragondoltam az egészet, a tegnapi kis beszólogatás után. Jogos volt a franciáktól és remélem egyszer, majd egy messzi-messzi galaxisban képesek leszünk "megállj"-t mondani ennek az egész problémának, mert ha ez tovább folytatódik, akkor nem tudok sok jót jósolni.

Akkor egy kis OFF is. Ahogyan olvastam a ma reggel a másik bejegyzést, aminek a lényege teljes mértékben eltérő volt ettől, bár a főszereplő(k) ugyanazok voltak, kicsit megdöbbentem. Azthittem, hogy a PH!-n nem követik, a mindenki rasszista!!!44négy elvet és nem szűklátókörűek az emberek, de úgylátom tévedtem. Ez főleg akkor tört ki belőlem, amikor a Köszönjük Prohardver! c. bejegyzést olvastam. Akinek nem inge, ne vegye magára, ez egy teljesen személyes vélemény, ne ez legyen most a főtéma.

A hsz-ek között, meg nem szeretnék flamewar-t, ha egyáltalán ezt az egészet nem törlik majd a modik.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Hozzászólások

(#1) Иван


Иван
őstag

Magyar állampolgárok, innentől fogva magyarok. Vagy maximum kettős identitásúak.
Ráadásul én meg fele osztrák-német vagyok, másik felem meg szerbo-horvát. Ettől függetlenül magyar vagyok.

Topik zárható.

[ Szerkesztve ]

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#2) h3lios válasza Иван (#1) üzenetére


h3lios
addikt

Nincs igazad és ugorj le a magas lóról.
Te szerintem nem szoktad ezt hangoztatni az utcán, de én "sajnos ?" most költöztem olyan környékre ahol elég sok roma él. Minden nap elhangzik, hogy cigánynak nevezik egymást. Ugye ezt is törvény tiltja, mert a hivatalos megnevezés a roma. Ugyanakkor, ha rájuk vetek egy pillantást, már rögtön jön a felháborodás, hogy mit nézel bajod van azzal hogy cigány vagyok ?
Kérem szépen sokszor felmerül, hogy rasszista aki emlegeti őket és a helyzetüket. De ha ők élnek vissza a helyzetükkel azzal mit lehet tenni ? A legnagyobb gond az, hogy ők úgy érzik, mintha ők lennének itt többségben. :(

B-tag: H3lios#2825

(#3) Иван válasza h3lios (#2) üzenetére


Иван
őstag

Miért tiltaná a törvény? :F Linkeld már az idevágó passzusokat.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#4) h3lios válasza Иван (#3) üzenetére


h3lios
addikt

Nem egyszer hallottam híradóban, hogy aki az utcán nyíltan cigánynak nevezi a kisebbséget és ezt bizonyítani lehet azért pénzbüntetés jár. A hivatalos megnevezés a roma.

B-tag: H3lios#2825

(#5) Иван válasza h3lios (#4) üzenetére


Иван
őstag

Ja, hogy hallottad. Az más.

Azért ha a Btk-ban megtalálod véletlenül (mert gondolom nagyon sokat lapozgatod), akkor szólj.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#6) h3lios válasza Иван (#5) üzenetére


h3lios
addikt

Nem ez a hozzászólásom lényege, kiragadtál egy mondatot.
A maradékával mi a helyzet ? Ők büntetlenül hangoztathatják, hogy ők a kisebbség és ezáltal provokálhatják a többi embert. De fordítva nem lehet, mert az rasszizmus, hogy is van ez ? :F

B-tag: H3lios#2825

(#8) Иван válasza h3lios (#6) üzenetére


Иван
őstag

Valóban nem a hozzászólásod lényege, csak ne írogass olyanokat, amikről fogalmad sincs.

De te se reagáltál az én első HSZ-emre. Ők magyar állampolgárok, innentől kezdve ugyan azok az egyéni jogok járnak nekik, mint nekünk. 15. sz-ban jöttek? Igen. És akkor most mit akarsz? Fordítsuk őket vissza Indiába? Vagy mi a megoldás? Minket meg visszaküldenek a szlávok Levédiába, mert 896-ban idejöttünk? Ezt csak azért mondom, mert réges-régen mi is elvettük valakiktől ezt a földet, sőt, terrorizáltuk a környezetben élőket. Ettől függetlenül most már itt vagyunk, és ezért nem ítélnek el minket.

Engem is visszapenderítenél ilyen alapon Horvátföldre? Vagy Ausztriába (ezzel mondjuk kiegyezhetünk, nagyon nem járnék rosszul)?

Ítéld el azokat az embereket, amelyek bűnöznek, függetlenül bőrszíntől, vallástól, de faji alapon ne süss rá egy egész csoportra bélyeget. Ha ilyen alapon el kell ítélned a cigányság 80%-át, akkor azt dobta a gép. De ne kollektíven mind a 100%-ot.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#9) N€T0X|N válasza Domxc (#7) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

Még gyorsan oltogassátok egymást 2-3 hsz-en keresztül, mert a cucc önmagában is zárásra/törlésre van ítélve.
Tökmindegy, hogy ki mit gondol.

Sent from my keyBoard

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.