2019. április 26., péntek

Gyorskeresés

RIP Seasonic Prime Titanium 750W

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az ember azt hinné, hogy egy 10/10 Jonnyguru értékelésű tápegység többet tud, de nem.

Élt 1 év, 4 napot. :O

Hozzászólások

(#1) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Sajnálom, szerintem csak hibás terméket kaphattál. Ha garanciális (legtöbb helyen nem 1 év gari van rá), akkor ki tudod cserélni. Nekem van 2 tápom, az egyik 720W-os (Gigabyte SuperB), és 6 éven át a gépben volt (most is működik), a másik pedig lassan fél éves lesz 750W-os (Sharkoon SilentStorm Icewind), ami most a gépemben van. A csere is csak azért történt, mert azt hittem, hogy hibás a táp, de az alap volt a hiba forrása. Az elsőt 20k felett volt az ára, a másik meg 30k körül volt. Remélem a gép többi része túl élte (azért egy mai minőségi tápnak illene védelemmel rendelkeznie).

(#2) kenwood válasza Tamás88 (#1) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)
LOGOUT blog

muterom gepeben egy codegen 300 van kb. 15 eve. olyan regi,hogy meg sata csati sincs rajta. hibatlanul vegzi a dolgat,pedig mindennap megy rajta a facebook,skype, rtl most es tarsai.

(#3) Csapoati


Csapoati
(PH! nagyúr)

Minden termékből létezik hibás darab, nyilván nem azonos mértékben. Neked peched volt most.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#4) kmisi99


kmisi99
(PH! kedvence)

És pont az a lényege a minőségének, hogy csendben eltávozott ahelyett, hogy végig szántotta volna az összes komponensed némi túl árammal búcsúzóul.

Dell Precision M4600

(#5) domos válasza kmisi99 (#4) üzenetére


domos
(senior tag)

Nagyon remélem hogy így van, nincs itthon tartalék táp, szóval csak a vinyókat/ssdket tudtam kipróbálni, azok jól vannak.

Szerencsére 12 év gari van rá, szóval a cserével nem lesz gond.

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#6) xEon1337


xEon1337
(őstag)

Nekem feladástól számítva 2 héten belül megjött Németországból a zsír új Seasonic Prime Gold tápom év elején, kihagytam az itthoni kiskert a történetből, közvetlenül a gyártóval intéztem az RMA-t (kerregett bizonyos fordulatszámon a ventilátor, de ez nem is mechanikus kerregés volt, hanem inkább a vezérlésének valamilyen elektromos kerregése).

Mivel nem akartam addig sem gép nélkül lenni, így a 600 wattos Prime Fanlessre léptem "feljebb", öcsém kapta meg a Prime Goldot.

Mindehol becsúszhatnak hibás darabok, mint látható, bízom a márkában, más táp nálam szóba sem jöhet. :)

Less but Better.

(#7) domos


domos
(senior tag)

Az iPon-tól vettem, szóval nem közvetlen a gyártóval intézem, mivel a Garanciafutár elég kényelmes. Holnap elviszik, aztán majd lesz valami. Addig szereztem tartalék tápot melóból.

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#8) Dr. Romano válasza kmisi99 (#4) üzenetére


Dr. Romano
(PH! kedvence)

A minőségnek még az is a lényege hogy ne 1 év után haljon szét. Pl. mint az FSP 350PNF-em, amit kb 2007-ben vettem és azóta is szolgálatban van.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#9) kmisi99 válasza Dr. Romano (#8) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Ezek is ugyanúgy húznák 10 évig de mindenből van hibás, 350pnf ből is biztos van olyan ami meghalt 1 év után.

Dell Precision M4600

(#10) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Minden prémium/nem prémium termékből van ezért vagy azért kiugró darab.

Nekem nem szoktak tönkremenni a cuccaim, de volt már rá példa. Pl. volt WD vinyóm, egy évig húzta, aztán helyreállíthatatlanul tönkrement. Most van egy másik WD vinyóm 2,5-es, ha lehetne mérni mennyi írás került rá az elmúlt 6 évben, már több petabyte-ról beszélhetünk. Ja és még mindig 100/100, több ezer óra működéssel.

Volt tápom is, ami ajánlott volt itt ph-n, és tönkrevágta a fél gépet (egy alaplapot és egy másik vinyót). Illetve volt nekem is Kodegányom a hős időkben, sosem volt baja (persze nem használnám már többet).

Sajnos benne van a pakliban, hogy egy prémium termék is idő előtt felmondja a szolgálatot. Ettől persze érthető a csalódásod, én se ezt várnám el egy Seasonic táptól.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.