2022. június 25., szombat

Gyorskeresés

QFX MS-206 / RK S71 - Wireless Bluetooth Speaker 2.0 + Mini Subwoofer - Bemutató

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok egy újabb Kínából szerzett kütyümmel fárasztanálak titeket. Most hogy betegen, beteg szabadságon vagyok időm végre engedi hogy bemutassam nektek a rengeteg néven futó QFX "márkájú" hordozható Li-Ion elemmel felvértezett sztereó bluetoothos hangszórót.

Galéria a képre kattintva elérhető!

Bemutatóm alanyát az Aliexpress oldaláról vettem. PostNL (holland posta) hozta, de jó magyar szokás szerint csücsült/használták (?) a vámosok kicsit mielőtt kézhez kaptam volna. Pedig a valós értéke (19USD) alapján hozzá se kellett volna szagolniuk, de ez van. Azért November 29 és December 5 között rágtam a kefét, mikor akarják még tovább húzni a dolgot, szerencsémre azonban Mátyás (nem a király), a kedvenc postásom hozta a csomit.

A QFX égisze alól RK S71 és MS-206 jelöléssel is napvilágot látott új kékfogas hangszóró, elődjénél jóval nagyobb, 1020mAh Li-Ion elemet kapott, melyet microUSB kábellel gépre vagy töltőfejre téve tölthetünk. Kompatibilis minden olyan eszközzel amin bluetooth vagy 3,5mm-es jack bemenet van.

Erősen idézőjelbe téve, az alábbi négy színben rendelhető a készülék: fekete alapon fehér, vörös, kék vagy narancssárga (utóbbi van nekem). Ez a hangszóró különböző feliratokkal felszitázva ezer módon feltűnhet az interneten. Egy a lényeg, hogy 16-17USD-nél kevesebbért ne vegyük meg, mert rengeteg visszajelzés szerint azok hamisak, vackok vagy épp használhatatlanok. Amikor a kínai másolja a kínait esete. ;]

El is érkeztünk az anyaghasználathoz, ami kifejezetten jónak mondható. A rácsot és a színes sávot leszámítva puha tapintású, ujjlenyomatokat nem gyűjtő felületet kapunk. Hivatalosan ez fekete lenne, de én sötét szürkének mondanám. A rácsozat lukazása sűrű, masszívnak tűnik és ténylegesen fekete. Mint fentebb említettem vala az enyém narancssárga keretet kapott a két hangszóró és a rács körül, mögött. Ez már a keményebb plasztikból van és fényes. Mivel sokat nem tapiznánk amúgy sem ezt a részt, így ujjlenyomatokat se gyűjt majd.

A készülék felső részére tették a kezelő gombokat. Balról-jobbra haladva a Mode, üzemmód választó, Play/Pause és hívásfogadás, majd a mikrofon és végül a hangerő le/fel és egyben szám váltó gombokat találjuk. Értelemszerűen a számok közti váltáshoz röviden egyszer, míg a hangerő szabályozásához hosszan és folyamatosan kell nyomni a megfelelő gombot. A hangerő nagyon szépen skálázva gyengül/erősödik. A Mode választó gombbal az AUX, Bluetooth és FM rádió között váltogathatunk, valamint microSD vagy USB pendrive esetén azok használatát vehetjük igénybe. Utóbbiakról csak MP3 fájlok lejátszására nyílik lehetőségünk.

Funkciói:
Bluetooth funkció
USB/microSD(HC, XC) bővítőhely -> MP3-at támogat csak!
Beépített FM Rádió
Sztereó 3.5mm jack bemenet
1020 mAh újratölthető Li-Ion telep
Sztereó duál hangszórók + mini subwoofer
Beépített mikrofon telefon beszélgetésekhez, kéz-mentes híváslebonyolítás

A készülékház hátulján találjuk az Out, AUX, microSD kártya bővítő, microUSB töltő, USB 2.0 és az On-Off kapcsolókat. Utóbbi üdvözítő dolog, mert a legtöbb általam kiszemelt készülék csak a bluetooth kapcsolat hiányának tudatában bizonyos idő után kapcsolt volna ki. Ellentétben ezt a kütyüt lazán ki lehet kapcsolni. Bekapcsoláskor egy vicces dolog történik. Gondolt egyet egy kínai hölgy és felmondta enyhén hiányos angol nyelvtudásával az alábbi szöveget: The bluetooth device is ready to pair. Ami úgy hangzik: De blútúsz divájsz iz rede tu pell... :C :)) Tényleges üzemidőt még nem tudok mondani, de eddig első alkalommal 3 órát ment, aztán lemerült az aksi, most pedig már túl vagyok a 6. órán is és szól szépen kb 75% hangerőn.

Specifikációk:
Csatornák száma: 2 (2.0)
Kimenetei erősség: 3W*2
Membrán átlója: 1.5"*2
Frekvencia tartomány: 150Hz-12KHz
Ellenállás: >600
Max hangerősség: >65dB
Torzulás 80% felett: <1.0%
Lefedett frekvencia tartomány: 100HZ-20KHZ
Bluetooth Verzió: V2.1 +EDR
Legnagyobb hatótávolság: 10 méter
Anyaghasználat: ABS plasztik/műanyag
Tömeg: ~255g
Fizikai méretek: 210mm*70mm*67mm

Unboxing-szerű videó: [link]

Eredeti csomag tartalma:
1*Felhasználói kézikönyv (enyémben nem volt :( )
1*3.5mm sztereó jack-jack kábel ~50cm
1*microUSB-USB kábel ~50cm
1*1020mAh Li-Ion telep

Értékelés:

Pro
- minőségi anyaghasználat
- 80%-ig torzulásmentes és tiszta hangzás
- kompakt méret, női kis táskába is beleférne (bár oda bármi :D)

Neutral
- aksi idő még tesztelés alatt

Kontra
- rövidke kábelek
- csupán 2.1 + EDR kapcsolat
- 80% felett torzulás / magas hangok kiesnek néha

Konklúzió: Ennyi pénzért nekem nagyon megérte. Bitang jól szól a körül-belül 30-36 négyzetméteres szobámban. Akár még filmezéshez is jól jöhet a hosszú üzemideje miatt. Tölteni eddig csak 2x kellett, kb 2-2,5 óra alatt megvan a művelet. Kár a rövidke jack-jack és microUSB-USB kábelért, bár igazából ez egy wireless ketyere! 16-22USD közötti áron én elhiszem, hogy akár itthon is van alternatívája, de aki ráérős annak szívből tudom ajánlani.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.