2021. június 24., csütörtök

Gyorskeresés

Rendelj Kínait EU-ból (25 $ felett)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Ez az első ilyen írásom. Ami azért születik, mert nagyon dühös vagyok magamra, és ezt muszáj kiírnom magamból. Persze azért a cél, hogy mások tanuljanak a hibámból.

A történet: Rendeltem múlt hónapban egy Android TV Box-t az egyik neves webáruházból. Most ért ide, és vámkezelési eljárás alá vonták. Az ára 30 $ fölé kúszott. Forintban valamivel több lett 10000 Huf-nál. Tegnap kaptam kézhez a vámkezelési papírokat. Igazából ezen akadtam ki. A Magyar Királyi Posta elvégzi a vámkezelést potom 3000 Ft-ért, ehhez jön még a 25% ÁFA. Kb. 6000-et fogok még plusszban fizetni.
Igen, néztem én EU raktárban is, de mondtam persze annyival többe is kerül. Hát nem!!! Bele se merek gondolni, milyet vehettem volna 15.000 Ft környékén, és már rég a kezemben lehetne. Sajnos jó nagy hülyeséget csináltam. A tanulság, az ember nézzen kicsit tovább az orránál. Még ha picit többe is kerül, érdemes elgondolkozni az EU raktárból történő vásárláson 25 $ feletti összegnél.

Remélem segíthettem.

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

jaja, érdemes eu raktárból rendelni, amin ugyanúgy van vámkezelési kötelezettség és költség.
oh wait...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2) kmisi99 válasza bambano (#1) üzenetére


kmisi99
addikt

Miért lenne EU raktár esetén?

(#3) total90


total90
veterán

Az eladót meg kell kérni, hogy "gift"-ként tegye fel... nekem volt már 1000 euró feletti vásárlás és semmit nem fizettem rá.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#4) dugo_ válasza total90 (#3) üzenetére


dugo_
veterán

De a budaörsi röntgengépet ritkán érdekli, hogy mi van a címkére írva, nem az alapján küldik ki az értesítőt. Elektronikai cuccokat szinte mindig kikapnak.

Én egyelőre nem tudtam szabályosságot kiolvasni a vámolásból, de ha nagy a tumultus, akkor a kisebb csomagok mintha könnyebben átcsúsznának.

[ Szerkesztve ]

(#5) erer1000


erer1000
őstag
LOGOUT blog

200+ ebay rendelésem volt eddig.

16 ezer Ft-os, táska méretű lego készlet másolat
30k Ft érték ben RAM-ok (többször)
20k mobil kijelző
Táskák,
10k körül bővítő kártyák, stb

Minden át csúszott nekem, eddig az elmúlt 4 evben

Kivéve egy 20k-s tablet.
Arra jött a +27 százalék +3k költség

[ Szerkesztve ]

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#6) Samus válasza dugo_ (#4) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog

Teljesen véletlenszerű a dolog, szinte minden az ott dolgozókon múlik. Nemrég apámnak vettem motoros sisakba helyezhető BT-s intercomot, egy párat. 72 dollár volt. Az eladó 17.8 dolcsit írt rá. Megfogták, kibontották. Vámmentes dokumentumot és pecsétet kapott, még csak az adatokat sem kérték be. Pedig mondtam a szülőknek, hogy készíthetik a pénztárcát, mert láttam a nyomkövetésben, mi a helyzet. Csodálkoztam, mert már a doboz maga is nagyon igényes volt, hát még a termék.

Én mindenesetre, ha nem EU-ból jön a termék, belekalkulálom az áfát és kezelési költséget is (a fenti cuccot is vehettem volna Angliából, de sallangokkal együtt is olcsóbb volt Kínából, és nem volt sürgős sem) az árba, és megnézem uniós forrásból is, ha elérhető ott.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Én most 2 projektort rendeltem az automhoz 31 dollarert, megkértem az eladót, hogy írjon 22-t ra. Remelem fingjuk nem lesz mi az, és atcsuszik. Bár Igyis úgyis rohadt olcsó volt, mert máshol 85 dollar kornyeke a cucc.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#8) Egy-két


Egy-két
tag

Vagy bizonyos helyeken van trükkös szállítás, amikor az euba érve (kínából jön szintúgy a cucc) levámolják egy kedvező áfa és egyéb értékekkel rendelkező országban, és utána már eu-n belül vámúnió keretein belül érkezik.
Gearbestnél ezt úgy hívják EU express :) Esetleg ha innen rendelsz akkor érdemes ezt választani, bár most kb 2kg súly alatt nem ajánlja fel magától (újabb trükk, rendelj plusz valami súlyosat mellé, vagy rendelj több dolgot tőlük egyszerre és akkor meg lesz a súly) :)

(#9) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Kb. 4 éve rendeltem egy SJ1000 típusú akciókamerát, ami akkor itthon még egyáltalán nem volt kapható. 80 USD volt, megfogták, fizettem. Utána egy éven belül rendeltem még hármat, mindegyik átcsúszott. :) Ki érti ezt?

(#10) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Nekem a posta 2 ezerért csinálta a vámkezelést idén nyáron. Emeltek azóta?

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.