2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Tranzakciós és telefon adó sokadik variálása.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sikeresen bejelentették hogy megint emelik ezen adókat:
az ATM-készpénzfelvételnél 0,6 százalékra duplázódik a tranzakciós adó, és eltörlik az illeték 6000 forintos felső plafonját;
egyéb tranzakcióknál 0,3 százalékra nő a ráta 0,2 százalékról;
a telefonadó 2 forintról 3 forintra nő percenként, a felső limit a vállalkozóknak 5000 forint lesz az eddigi 2500 forint helyett, a magánszemélyeknek 700 forint
6 százalék egészségügyi járulékot kell fizetni a tőke és kamatjövedelmek után, tehát az árfolyamnyereség és kamatadó gyakorlatilag 16-ról 22 százalékra nő;

Hozzászólások

(#1) varga.tamas


varga.tamas
(kvázi-tag)

Csodálatos.

Nem elég, hogy a jegybanki alapkamat csökkentéssel a betéti kamatok a béka segge alá estek (CIB malacpersely júli 1-től 3.5% éves... NC), még a kamatadót is emelik rá. Lassan eljutunk arra a szintre, hogy a pénzem hasznosabb ha a takaróba teszem, akkor legalább melegit kicsit...

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

(#2) Def26


Def26
(PH! félisten)

1.000.000Ft -nál már 6000Ft-ot fizet az ember. :((( Teljesen felesleges bankkártyát tartani. Inkább álljon az ember sorba a bankban, ha ekkora összeget nyúlnak le.
Igen ám, de ha bankon keresztül veszek ki ekkora összeget ott meg a bank veszi le a sápot. Attól függetlenül, hogy milyen folyószámla csomagom van.

Olyan mintha direkt arra ösztönözzék az embereket, hogy kp. tartson mindenki magánál és kerülje az elektronikus fizetést.

Telefon adót sem értem. Azért mert valaki vállalkozó miért kell többet fizetnie? :U

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Volvo:On,

(#3) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sipákolunk, sipákolunk? A bankokat adóztatják, nem minket!
Vagy mégis? Mégis. :(

Van egy régi vicc.
Nem 7, hanem 8 vezérünk volt, bár erről nem szólnak a krónikák. Árpád, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm, őket ismerjük. Ám volt még egy, méghozzá Szameg.
Álmos atyánknak két kedvence volt. Az egyik épp Szameg, a másik pedig Huba. Ha elakadt, nem tudott dönteni, őket kérdezte: Huba Szameg, most mit csináljak?

Huba, Szameg, most mit csináljak? Tehetetlen vagyok. Megreklamáltam az OTP banknál, hogy rám terhelik az adót, mire a hölgy kedvesen azt mondta, hogy sajnos muszáj, nem tudják vállalni a terhet.
Tehetek ellene valamit? Tehetetlen vagyok.
Jó, küldethetném postán is a nyugdíjamat, ám a sárgacsekk-adó akkor is belerondítana a bugyellárisomba.
Kényszerűen maradok a bank kiszolgáltatottja, így legalább a székemen ülve intézhetem a szolgáltatói számlák összegének átutalását, meg a hülyeadó (lottó) befizetéseket.

De azért a kérdés adott. Huba, Szameg...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Rád gondltam, te nem állod meg bejegyzés nélkül.

Azért ez már sok és ezt is megesszük, a birka magyar.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép".

(#5) djculture válasza Kolondrum (#4) üzenetére


djculture
(PH! félisten)

Egyik gazdasági szaki ajánlotta az egyik összejövetelen hogy mindenki vegye ki a pénzét a bankjából. Na mondom neki állítom nincs is annyi pénz fedezetbe hogy kitudnák fizetni. Kb megismétlődne a postabankos történet...
De amúgy érdekes adóztatni a banki pénz mozgásokat, miközben arról papolnak hogy a készpénzforgalom mennyibe kerül az országnak.
A cégeknél már hoztak egy határt ami felett nem lehet fizetni készpénzzel és pár év alatt a magánszemélyeknél is be akarják vezetni.

[ Szerkesztve ]

Az október másodikai szavazás ugyanolyan sikeres volt mint a Svájciak elleni VB selejtező ahol a LŐTT GÓLOK 40 % -ÁT 100 %-BAN A MAGYAROK LŐTTÉK

(#6) Dany007 válasza Def26 (#2) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Hehe, ezért jó, hogy nincsen se bankkártyám se bankszámlám. ;]
Kb-ban kapom a fizetésem és abból bizony nem nyúlnak le tranzakciós adót.... (max csekkadót... =/)

Ami még röhej, az a kamatadó mértéke.
Most hallgattam a híradóban a példát. 100.000 forintnak 1 évre(!) 4.500 Ft a kamata. Amiből lejön a kamatadó meg a plusz kamatadó, így a végén 3.510 forint marad meg! :D
Bakker, ennyiért ki a f...szom fogja bankban tartani a pénzét? Főleg 1 évre lekötve...? Tényleg semmi értelme bankba rakni a pénzt ha nem milliókról és csak megőrzésről van szó. Ráadásul ha idő közben szükség lenne a pénzemre az a minimális kis kamat is bukott... Akkor már inkább vállalok pár túlórát egy héten és elb...szom azt a pénzt, úgyis megvan az az éves kamat és még a pénzt se kell lekötnöm.

(#7) Def26 válasza Dany007 (#6) üzenetére


Def26
(PH! félisten)

Hát meglátásom szerint 100.000Ft az lóf*sz. Ennyit nem köt le senki. Én már euróban tartom a megtakarításaimat, de azt sem kötöm le, sztem többet érek azzal, hogy jó időben váltok valutát.

Az a gond ezekkel a megszorításokkal, hogy ugye megint nem jött össze amit terveztek, mert nem folyt be annyi pénz amennyire számítottak (tipikus példa a "chipsadó"). Állam megoldása? Nincs probléma, akik eddig is fizettek, fizessenek többet. Akik eddig sem fizettek, ezután sem fognak. :U :( Állandóan egy kis rétegen verik el a port.

Egy német "haverom" -tól idézek. Jókat játszottunk együtt, majd tök véletlen kiderült, hogy Magyar. :DD

"Ja akzentus nelkül beszelek othon magyarul beszeltünk, felesegem nemet, a magyar lanyok nem voltak kompatibilisek külföldre, nem viccelek pedig egy egy jol beszelt nemetül. 10 evig jartam a SOTEra egyebkent. Elveztem Budapestet de jelenleg semmi sem vonz vissza nagyom rombolja a politika az orszagot.
Majd a következö konzolon meg jatzunk mit veszel PS4 vagy XBONE ? En megrendeltem mindkettöt Amazonnal. Csak az egyiket fogom megtartani."

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Volvo:On,

(#8) psycroptic


psycroptic
(őstag)

Eddig mintha az lett volna szorgalmazva, hogy használjuk a készpénzkímélő szolgáltatásokat(bankkártya/utalás/felhák/stb...) :F
Teljesen ellenne mennek azoknak a dolgoknak amikbe eddig éveken keresztül pénzt fektettek.

"Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact... same fucking thing... over and over again expecting... shit to change... That. Is. Crazy. "

(#9) Dany007 válasza Def26 (#7) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Persze, hogy ló..ar. :) De ha 1 milliót kötsz le, akkor is csak egy nullával változik az összeg. 3150 helyett lesz 31.500 Ft az év végén. Na de ki a f...szom fog 1 millát lekötni azért egy éven át, hogy a végén kapjon plusz 31 ezret? Ez még az inflációt se követi... Ergo nemhogy kamatozik a pénzed, hanem valamennyit romlik is. Persze nem annyit, mintha otthon lenne, de nem sokkal kevesebbet.

Az euro jó meg minden. De tényleg csak akkor ha jó időben váltod át. Meg ott is csak akkor van érdemi haszon ha megfelelően nagy az összeg. Plusz ha szükséged van netán arra a pénzre, akkor lehet nincs időd várni amíg az árfolyam neked kedvező lesz. Tehát bukta ott is van.

Ami meg megérné befektetés 10-15 esetleg 20%-os hozammal, ott meg már elég nagy a kockázat. Ha jól emlékszem OTP-nél van olyan befektetési forma ami már 10%-ot is hoz évente, de az meg már a közepes kockázatú kategóriába tartozik...Tehát röhej.

A chipsadóról már az elején a laikus is megmondta volna, hogy nem hoz annyit, mint amennyit terveznek.
Nem értem őket egyébként... nem számolnak azzal ilyen esetben, hogy a kedves vevő esetleg az áremelkedés hatására azt mondja, hogy köszi akkor b...tok meg?
Telkom adó után én is szépen átálltam skype-ra! A legtöbb családtaggal azon keresztül beszélek. Plusz egy sokat hívott számot beraktam 50%-os kedvezménybe. És ennyi. Gyakorlatilag több ezer forinttal kevesebb lett a havi számlám. Ezért nekem úgymond "jól jött" a telkom adó. De így meg már sem az államnak, sem a szolgáltatónak nem jó. Hogy a magasabb árak miatt kiskapukat keresek és végső soron még kevesebbet(!) fizetek nekik, mint korábban.
Pedig ez előre látható volt laikus számára is (mi is megmondtuk itt a fórumon, hogy nem lesz meg a bevétel), ők mért nem számoltak vele?
Mert ha nem jött be a tervezett(?) összeg akkor nyilvánvalóan valamit jól elk...trak! Megint.

Már egy párszor, pár helyen megmondtam én is, hogy az (átlag) emberekről már nem lehet több pénzt lehúzni mert nincsen. Kiskapukat fog keresni, olcsóbb megoldást vagy végső soron csökkenteni fogja a fogyasztását és így tovább... A "jobb módúakról" pedig valamiért nem akarnak pénzt lehúzni, inkább csak tolni... Hát akkor ez van.
Aztán meg csodálkoznak, hogy aki teheti elhúz innen a p...ba.

(#10) Def26 válasza Dany007 (#9) üzenetére


Def26
(PH! félisten)

Tökéletesen egyetértek. :R (végre valamiben. :DDD )

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Volvo:On,

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.