2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Pulyka amely csirkévé változott..

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nyolc pulykatermék azonnali visszahívására kötelezett egy hazai élelmiszer-előállítót a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI), miután a hatóság vizsgálata bebizonyította, hogy a termékek – megnevezésükkel ellentétben – egyáltalán nem, vagy csupán elenyésző mértékben tartalmaznak pulykahúst. A hamisítványok között három áruházlánc saját márkás terméke is szerepel.

Hozzászólások

(#1) vamzi


vamzi
(őstag)

Az szép. Nem véletlenül nem eszem ezeket a szemeteket. A képek között is van pár érdekes...

(#2) djculture válasza vamzi (#1) üzenetére


djculture
(PH! félisten)

Én dolgoztam is itt, csak még a zagyvarékasi üzemben kezdő villanyszerelőként:) Akkor még azért a riprop is olyan húsból volt ami rávolt írva.

Az október másodikai szavazás ugyanolyan sikeres volt mint a Svájciak elleni VB selejtező ahol a LŐTT GÓLOK 40 % -ÁT 100 %-BAN A MAGYAROK LŐTTÉK

(#3) Speeedfire válasza vamzi (#1) üzenetére


Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

+1, kitudja mi van benne. Inkább megveszem a boltban/hentesnél a rendes húst, abban tudom mi van. :)

Fotóim https://www.flickr.com/photos/speeedfire85/ || IG: http://instagram.com/toth.szabi.85 || Weblapom http://tothszabi.info || Linkkatalógusom http://weblapkeszites.ro

(#4) Zoja™ válasza Speeedfire (#3) üzenetére


Zoja™
(őstag)

A második mondatra reagálva: vagy nem tudod... Mondom ezt úgy, hogy az első szakmám húsipari szakmunkás.(hentes)

(#5) Graphics


Graphics
(Jómunkásember)

Hát arányaiban kissé erősen Csirke :D

(#6) Speeedfire válasza Zoja™ (#4) üzenetére


Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt, hogy érted? Ha látom a rendes húst, akkor sem biztos, hogy az? :U

Fotóim https://www.flickr.com/photos/speeedfire85/ || IG: http://instagram.com/toth.szabi.85 || Weblapom http://tothszabi.info || Linkkatalógusom http://weblapkeszites.ro

(#7) djculture válasza Speeedfire (#6) üzenetére


djculture
(PH! félisten)

Volt olyan is nemrég hogy festették a húst valami maszek telephelyen.

Most hirtelen csak a kurkumás esetet találtam meg:

hatósági állatorvosai közérdekű bejelentés alapján illegális baromfivágási és élelmiszer-hamisítási tevékenységet lepleztek le két Vác környéki településen. A Nagy Csibe Kft. által Dunakeszin, a Táltos u. 20. szám alatt legálisan működtetett baromfivágóhíd melletti ingatlanon elfogadhatatlan higiéniai körülmények között, engedély nélkül vágtak baromfit. Az engedélyezett vágóhíd az ellenőrzés időpontjában nem működött. A levágott állatokat a tetszetősebb sárga szín elérése érdekében kurkuma fűszer oldatába mártották. A hatóság szakemberei a helyszínen fellelt 22 kg kurkuma por felhasználását megtiltották, lefoglaltak összesen 1540 kg vágott baromfit és belsőséget, valamint elrendelték annak elszállítását és ártalmatlanítását. Az ugyanebből a vágásból származó, 1274 kg mennyiségű, már kiszállított vágott baromfit visszarendelték és ártalmatlanították.

[ Szerkesztve ]

Az október másodikai szavazás ugyanolyan sikeres volt mint a Svájciak elleni VB selejtező ahol a LŐTT GÓLOK 40 % -ÁT 100 %-BAN A MAGYAROK LŐTTÉK

(#8) Dany007 válasza Speeedfire (#6) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Így van ahogy előttem leírták...
Plusz sosem tudhatod mivel etették azt az adott állatot... Ugye az vagy amit megeszel... Na ez azokra az állatokra is vonatkozik amiket mi megeszünk. :)
A legtutibb az, ha te magad nevelsz hízót, tyúkot, kacsát, csirkét. És Te eteted és neveled. Na akkor talán tudhatod ténylegesen, hogy mi van benne.

(#9) Armahun


Armahun
(PH! addikt)

Fordítva írtad a címet

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#10) Zoja™ válasza Speeedfire (#6) üzenetére


Zoja™
(őstag)

Húsnak éppen hús, de ma már olyan takarmányokkal etetik az állatokat, amelyben olyan segéd anyagok és nem éppen természetes hormonok és szteroidok vannak, amik hirtelen fejlődésre és irreálisan nagy vízkészlet felhalmozására késztetik az állat szervezetét. Ezzel érik el azt, hogy pl. egy sertés 8-9 hónapos korára elérje a vágósúlyt, amit normális esetben 16-18 hónapos korára érne el. Magyarán nem is túl egészséges sem az állatnak,sem pedig fogyasztójának, ráadásul a pénzed 65-70%-áért tulajdonképpen vizet veszel.

A nagyobb üzletláncokban kapható ,,tanyasi csirkének" sem a háztáji tartástól olyan szép sárga a bőre, hanem azért mert a takarmányhoz és táphoz karotint adagolnak, de nem csak a ,,sárgarépa kivonattól" sárgul a bőrszín, hanem attól is, hogy a csirke szervezete nem képes feldolgozni a nagy mennyiségű karotint és a felszabaduló húgysav miatt is besárgul.
E mellett természetesen itt is megvannak a vízmegkötő adalékanyagok, amit a sertéstenyésztésnél is említettem... :U

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.