2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás 7 megyében

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás - közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke pénteki szolnoki szakmai összejövetelük után az MTI-vel

A szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.

Vidra Zoltán hozzátette: a jelen lévő tagvállalatok képviselői - beleértve az önkormányzati tulajdonú társaságokat is - kijelentették, hogy a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és likviditási helyzetükben sincsenek tartalékok.

Hozzászólások

(#1) djculture


djculture
félisten

Tisztára örülök neki én is, mivel kilett fizetve az egész évre erre most majd nekem kell a kéményjáratot kitakaritani a nagyinál...

(#2) galocza válasza djculture (#1) üzenetére


galocza
aktív tag

(kéményseprő-)ipari (köz)szolgáltatás?

(#3) djculture válasza galocza (#2) üzenetére


djculture
félisten

(#4) banhammer


banhammer
veterán

CO-tól döglik a magyar nem a multis kajától!

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#5) djculture válasza banhammer (#4) üzenetére


djculture
félisten

Érdekes történet lesz az biztos. Gyakorlatilag ezen felülvizsgálat nélkül ugyanis a hatóság megtilthatja a fútés(berendezés ) használatát, ez is levan irva a jogszabályban..

[ Szerkesztve ]

(#6) Met


Met
veterán

Kirúgnának néhány semmittevő igazgatót és irodistát meglenne a hiány nagy része :((

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#7) villamos


villamos
őstag

Nemértem... hiszen nem csinálnak tulajdonképpen semmit sem. Legalábbis nálunk nem. Persze legyél otthon kötelező jelleggel, az hogy dolgozol, őket nem érdekli. Ha nem vagy otthon, akkor kötelező őket kihívni felárért. Amikor szintén nem történik semmi, nem csinál a kéményseprő semmit, nincs is nála semmilyen szerszám, amivel ki tudná kormolni a kéményt. Mert ő, nem kotorja ki, a kéményt neked kell kikotorni. Van nála egy tükör, belenéz vele a kéménybe, ír egy papírt amit aláírsz, meg kapsz egy szép matricát, később meg jön a számla. A semmiért.
A legszebb, pedig hogy egyszerre csak az egyik kéményt nézi meg, tehát ha van szén, és gázfűtés is, akkor egy alkalommal csak az egyiket nézi meg. A másikat meg egy másik alkalommal, amikor szintén legyél otthon, szintén kötelező jelleggel. Természetesen ebben az esetben sem történik effektív munkavégzés, a tükrös mókát, és a papírt leszámítva.
Ez nem szolgáltatás, ez az állampolgár vegzálása, semmi más.

[ Szerkesztve ]

"Én eddig azt hittem ez egy egyetem, de kiderült hogy óvoda."

(#8) Met válasza villamos (#7) üzenetére


Met
veterán

Drága a papír és a matrica

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#9) djculture válasza villamos (#7) üzenetére


djculture
félisten

Hát a nagyi addig nem fizetett sose ameddig a kandalló fűstjáratát kinem tisztitotta az ürge... Persze először méltatlankodott de csak visszajön és megcsinálja..

[ Szerkesztve ]

(#10) CloZee


CloZee
aktív tag

Eddig csináltak valamit?

Tavaly voltak nálunk, elkérte a pénzt.. Mondom majd ha kitakarítja "erre nincs időm", leordítottam a fejét az ajtó előtt, és megmondtam neki takarodjon be és csinálja meg vagy panaszt teszek ellene. Egyből lett ideje kitakarítani a kéményt...

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.