2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

A nálunk árult márkás élelmiszerek minősége sokkal rosszabb.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[link]

Az igazsághoz hozzá tartozik hogy ezeknek jó részét negyed annyi bérköltség és a hazai alapanyagok olcsósága miatt nem behozzák hanem itthon állítják elő.

A nagy üzletláncok pl spar vagy aldi mind arra hivatkoztak hogy ők a brand termékek minőségéért nem felelnek az csak a gyártótól követelhető meg.

Spar válasza konkrétan:

A cikk csak brand termékekről ír, melyek esetekben a kereskedő nem végez semmilyen vizsgálatot, csak vásárlói vagy hatósági megkeresés esetén. A brand termékek esetében a gyártó felel a termékek hatályos jogszabályi megfelelőségéért, például a Magyar Élelmiszerkönyv, a vonatkozó EU-s és nemzeti rendeletek, vagy a specifikus jogszabályok betartásáért.

Frissítés a ma (2017 feb 20) történtekkel:
Mint kiderült a botrányt okozó felmérés 2014-es volt. Az agrárminiszter elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelemben kapható azonos élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei elkezdték a termékek összehasonlító és érzékszervi analízisét - írta közleményében a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Hozzászólások

(#1) Gdi


Gdi
(senior tag)

Az egész élelmezési "kúltúra" egy tragédia. (szerintem)
Globáis szinten nézve.

Európában azért napi szinten kell etetni 750millió embert.
US-ban is megvan ez előbbi 2/3-ada, az ázsiai régióról, ahol a 7.5milliárd nagy része él, már ne is beszéljünk.
A fejlett nyugaton meg persze profitot is kell termelni.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#2) Csapoati


Csapoati
(nagyúr)

Sajnos várható volt, hogy ez lesz az eredmény, gyakorlatilag köztudott volt eddig is a dolog.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#3) htomi85


htomi85
(tag)

Aki nyugati színvonalon akar táplálkozni, az Budapesten megtalálja a módját.
Persze ehhez nyugati színvonalon kell keresni.
Amihez nyugati színvonalon kell dolgozni.
Ennyi. Nem értem a felháborodást. Alacsony vásárlóerőhöz alacsony minőség dukál.

(#4) ncc1701 válasza htomi85 (#3) üzenetére


ncc1701
(addikt)

És tegyük hozzá, h az igények is alacsonyabbak. Meg eleve az az ország, ahol a kenyér, és a tej alapvető élelmiszer, hagyjuk is.

(#5) Gdi válasza htomi85 (#3) üzenetére


Gdi
(senior tag)

"Amihez nyugati színvonalon kell dolgozni."

Wát?

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#6) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Háromszor annyiba kerül (németországon kívül) ugyanaz amit a boltban megveszel ugyanazzal a márkával. Csoda lenne ha ugyanaz lenne benne.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#7) djculture


djculture
(félisten)

Közben a coca cola : gyártó azonban azt nyilatkozta a Pénzcentrumnak, hogy Magyarországon ugyanazzal az édesítőszerrel dolgoznak, mint a Coca-Cola őshazájában. Igaz, a fruktóz-glükózszörp nem amerikai, hanem magyar kukoricából készül. Hangsúlyozták továbbá, hogy a cég számára fontos, hogy valamennyi országban kiváló minőségű termékeket forgalmazzanak.

Közben az egyik film vetíttetésekkel foglalkozó cég a létesítményében a coca colát lecseréli Pepsire , jelentették be. Mivel állításuk szerint ezt kérték a látogatók. Én is éreztem mostanában mikor néha veszek hogy egyre cukrosabb az egész és kevesebb a koffein tartalma is.

[ Szerkesztve ]

(#8) mephi666


mephi666
(veterán)

...nem írnak itt róla, de már évek óta a söröket is bántják kukoricával nálunk :O legfájóbb pont nálam a stella volt, amit mióta itthon főznek (kukoricával megnyomva) egyszerűen pocsék... de már import barna staroprament se lehet kapni, mert azt is itt főzik egy ideje... felháborító... (vadászni kell a sörökre szó szerint: most pl oettinger schwarz-ból vásároltam be, ami import és viszonylag elfogadható áron volt: 219/doboz)

#7: lehet kapni cola ízű pölöskei szörpöt... szénsavas ásványvízzel az kb olyan ízű, mint a pepsi... amúgy meg táskában be lehet vinni moziba akármit (töredék áron) :) nincs rákényszerítve az ember, hogy ott vegyen innivalót... ritkán járunk moziba, általában neten foglalok előre helyet, ami miatt 20-30perccel vetítés előtt oda kell menni... ez az idő pont elég még arra, hogy elsétáljunk és bevásároljunk a filmre enni-innivalóból (negyedannyiért, mint a mozis büfében)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#9) Retro11 válasza Blindmouse (#6) üzenetére


Retro11
(senior tag)

Nem éppen. (UK). De értem, hogy mit szeretnél mondani. Az viszont tapasztalat, hogy valóban vannak ízbeli (ezzel próbáljuk definiálni a minőséget most?) eltérések.

Mondjuk a cikkben említett "Nesquick kakaópor" pont az egyik kedvencem és nem éreztem különbséget az otthoni meg az itteni között. Viszont az itteni zacskós és a dobozos közt igen. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10) Blindmouse válasza Retro11 (#9) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Ugyan... Instant szívrohamot szoktak kapni a vendégek, amikor esetleg elmegyünk egy közös vásárlásra és meglátják a 20 euró/kg-s húsárakat, meg a másfél eurós tejet. Meg amikor látják, hogy a belga sör olcsóbb mint a kokakóla.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.