2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Százezres V6-os - Utómorgás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Még meg sincs hirdetve az autó, de már négyen érdeklődtek. Ami alapvetően jó dolog, és azt mutatja, hogy el fogom tudni adni Wilsont.
De már az érdeklődők 50%-a (négyből két érdeklődő) után is valami nagyon mély pokolban érzem magam...
1: 600.000 forintot adna érte, ment vele próbakört, imádja, ha összejön a pénz jelentkezik.
2:
- Hálóó! Hallottam eladó az autó! Adok érte háromszázat!
- Mármint melyikért? A vectráért? (ismerős F Astrája is nálunk pihen, az is eladó, de hatvanezerért)
- Hát persze! Amúgy mit lehet tudni róla?
- Szóval semmit nem tudsz az autóról, de már háromszáz... Na, neked nem eladó.
- Akrvnyádmagyarkutyaabeledkitaposom!!! (igen, így szó szerint)
3:
- Szia, versenyen láttam az autót, mit tudsz róla mondani?
- *Minden szépen elmond amit fontosnak vélek*
- És milyen árra gondoltál?
- Figyelj még nem eladó, csak szólok.
- Akkor miért húzod az időmet??
- Asszony nem mondta, hogy még nem eladó, csak az lesz?
- Hámondta, de annak két hete!
- És kaptál ellenkező infót?
4: Ez egész normális volt, csak az árban nem fogunk tudni megegyezni :D

Bakker... Mi lesz amikor elkezdem hirdetni? Ugyanitt olcsó nyugtató érdekel :D :D

Hozzászólások

(#1) Somatom


Somatom
veterán

Nem olyan nehéz ez. Tegyük fel, hogy 600 a kikiáltási ár!
-Jó napot! 300 -ért elviszem.
-650
-Na de ....
-700

Vagy:
-Há' mennyi az alja testvírem?
-Egymillió.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2) Diabolis válasza Somatom (#1) üzenetére


Diabolis
tag

ÁÁÁÁÁ, akkor lebukok, hogy annyira talán még sem akarom eladni :DD
Amikor az f astránál hasonló alkutaktikát követtem, akkor jött a "azímecigányvagyok???" Szinte én éreztem magam szarul....

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#3) Somatom válasza Diabolis (#2) üzenetére


Somatom
veterán

-Nem az zavar, hogy cigány vagy, hanem az, hogy találkoznunk kéne és hogy bele szeretnél ülni az autómba.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4) mephi666 válasza Diabolis (#2) üzenetére


mephi666
nagyúr

F-nél én a 2-esből kaptam főleg... 240ért raktam ki először hahu-ra és ilyen 130-150es árral nyitottak látatlanban :DDD (aki meg utána komolyan gondolta, az próbakör végéig nem is beszélt árról: állapotról kérdezett pár dolgot, jött, megnézte és akkor tért az árra, miután látta, hogy mit akar venni...)

...ja és én úgy nyitottam, hogy direkt beírtam hahu-s hirdetésbe, hogy elsősorban emailben érdeklődjenek, mert telefont nem tudok akármikor felvenni, de emailre 1-2 órán belül válaszolok napközben... (meg hát ha valaki értelmes stílusban tud írni, az sokat elárul róla) ...erre csörgött a telefon randomra vasárnap 12:00 és hétköznap 22:00 közti időpontokban összevissza :U aki megvette, az fb marketplace-en talált meg és egész addig itt kommunikáltunk, míg pestről el nem indultak kecskemétre kocsit nézni (egyszerűbb is volt: toronycsapágyak állapota érdekelte leginkább, fotóztam, küldtem...)

ui: ha most állnék ugyanott, ugyanezt csinálnám annyi difivel, hogy ismeretlen számokat alapból nem vennék fel... ha valakit komolyan érdekel a gép, írjon már 3 sort... (annyiból is szeretek írásban kommunikálni, hogy az megmarad és a félreértések elkerülhetők)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) Diabolis válasza mephi666 (#4) üzenetére


Diabolis
tag

Én meghirdettem az F-et, belinkeltem a hirdetésbe az eladót, és odairtam az első sorba:
"NE NEKEM ÍRJ"
10 perc alatt teli lett a messengerem a nyomorultak automatikus üzeneteivel... A fene nem gondolta, hogy egy rothadó, nem üzemképes, kivont roncs ennyi embernek kell :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#6) mephi666 válasza Diabolis (#5) üzenetére


mephi666
nagyúr

...katalizátor kéne alóla :DDD

voltak dakoták, akikkel itt találkoztam tesco parkolóban, előtte telefonon szóba se hozták, hogy van-e alatta? ...aztán ott hepajkodtak, hogy "idehívtam őket és még katalizátor sincs alatta... jajj, ha ezt tudják... térítsem meg az útiköltségüket szolnokról, mert ilyenkor ez a szabály... katalizátor nélkül meg ha rendőrt hívnának, akkor azonnal elvennék a forgalmit és bevinnének, jajj" :DDD ...ott verték a nyálukat, hogy fizessek 20ezret útiköltségre, mert ez a szabály... mondtam, hogy nincs ilyen szabály... akkor ott a benzinkúton tankoljak legalább a kocsijukba... nem tankolok... akkor rendőrt hívnak... hívjanak :DDD (boldogabb is lettem volna, ha erősítésnek ott vannak velem) ...aztán hagytak... gondolom látták, hogy kb 20méterre egy taxisofőr nagyon figyeli a benzinkútról a bizniszt és tán kamera is volt a kocsijában :D ...innentől kezdve megfogadtam, hogy személyes találkozó hasonló kaliberű népekkel soha többet úgy, hogy egyedül vagyok

ui: aki végül elvitte, annak pár mondatban említettem a sztorit és ott röhögött rajtuk :D "ja, katalizátor nélkül fejbelő a rendőr... meg ismeretlen hazánkban a fogalom, hogy műszakin anélkül átguruljon egy kocsi"

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Ej, emlékszem amikor a Nissant adtam el, szinte pont ugyanez :DDD Jó tanácsom nincs, hacsak nem annyi, hogy tényleg legyen valaki még veled, és lehetőleg ne a ház előtt legyen a bemutató. Volt rá példa, hogy megfújták a gépet a ház elől, vagy szimpla bosszúból a kocsiban,ingatlanban kárt tesznek. Annyi ingatlanközvetítő van, kocsiközvetítő miért nincs? :DD

(#8) ergoGnomik válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


ergoGnomik
tag

De van. Úgy hívják autókereskedő. Abból is akad szép számmal. Szerintem létezhet olyan is, amelyik "bizományban" értékesít.

(#9) Mr. Y


Mr. Y
senior tag

Múlt ősszel adtam el az egyik motoromat. Patikára felújított XF-650, gyakorlatilag minden létező extrával, stb...
Köbcentinként egy ezresért volt az alap hirdetés (addigra egy éve már csak állt a lakásban, asszonynak útban volt).
1. érdeklődő, telefonban: "Mennyi az alja?" - Köszönés minden nélkül. Válasz: Földtől számítva nagyjából 30 centinél kezdődik a haspáncél. Nélküle 35.

2. érdeklődő, telefonban: "Megnézném a gépet szombaton." - 1 éve várom, hogy jön-e :))

3. érdeklődő, megbeszélt időpontban megérkezik, helyszínen:
- 500-at adok érte. (Még nem látta a gépet, csak beinvitáltam a kertkapun)
- Talán előbb meg kellene nézni, nem?
Megnézi, közben beszélgetünk, kiderült, pár napja kapta meg az A2-t. Kipróbálná. Megkértem bátyámat, menjen el a taggal, amúgy sem idevalósi, mutasson neki utat.
Mikor visszaérnek, remegő lábakkal száll le a gépről, lerakja a kapu előtt a motort, bepattan a kocsiba és csőgázon elhajt. Annyit még reszkető hangon tudott mondani: Nem "tetszik".

Kérdem bátyámat, mi volt. Hát elvitte a töltésre, ahol egyenes placc van, a madár sem jár ott, hogy kicsit meg tudja húzni, ha akarja. Igaz, belterület még, de tényleg senki nem jár arra. Bratyó elmondása alapján az első másodpercekben hagyta, majd ő is odahúzott és a 600-as CBR-el nem érte utol. 180-ig küldte bratyó a Hondát.
Ez az állat meg ismeretlen területen ezzel a grafttal benézte a töltés végén lévő kanyart. Beszállt az erdőbe.

Csak a szerencsén múlt, hogy meg tudta állítani komolyabb baleset néllkül. Itt fordult vissza és tette le nálam a gépet. Bátyám kb fél perccel az után érkezett vissza, hogy ez elhajtott.

Na tüzetesen átnéztem a gépet, szerencsére az ilyen helyzetekre azért kellőképpen fel van készítve egy túranedúró, Majd megelégeltem az alkudozókat és a meghirdetett árat feltettem 800k-ra.

4. érdeklődő, fél órával az ár változása után, kultúráltan: "Jó napot, érdeklődnék, hogy nézem napok óta a gépet, de most felment az ára" - Válasz: "Igen, adtam alkualapot. Helyszínen, KP-ben!"
Na ez a tag elvitte az eredetileg meghirdetett áron. Az ezt követő 2-3 hétben rendszeresen hívott fel hogy elmondja, mennyire nem bánta meg és nagyon imádja.

But who is watching the guardians?

(#10) Somatom válasza mephi666 (#6) üzenetére


Somatom
veterán

Pár hete, melóból hazafelé, este 10 körül kiszedtek a német pályán. Az első dolga az volt a rendőrnek, hogy bevilágított az aljára, hogy megvan-e a katalizátor.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.