2021. május 9., vasárnap

Gyorskeresés

Játék integrált grafikával? Miért ne?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Miért is?
Tudni kell rólam, hogy mindig többet akartam kihozni mindenből, amiből lehetséges. Abból is, amiből nem. Na mindegy... Laptopon játszom, nem vagyok kiéhezve a magas képfrissítésre, de ha lehetséges, azért nyomjuk neki, így elkezdtem keresgélni, mi lehet az, ami nekem kell. Sokáig csak a játékokon belül mozogtam, konfig file-ok, ilyenek. Ééés akkor rátaláltam erre a csatornára Youtube-on, ezen belül is erre a videóra, ami kezdetben nem fogott meg, lévén van egy dedikált grafikus egység a gépemben, habár csak jelzés értékű (gt820m) , mégis egy kis OC-val elég volt arra, amire használni akartam (CS:GO, GTA V). Ám egy napon történt valami, ami arra az útra terelt, hogy ehhez a módszerhez folyamodjak. Ez a történés az volt, hogy véletlenül letöröltem a gondosan mappába lementett, kb. egy évig visszamenő összes videókártya drivert, mondván, nem lehet abból semmi baj, ha egy évig nem kellett őket használni, akkor most sem kell. És akkor nVidia mondá: hát, ez sz*p@s, a gép a következő Game Ready driver telepítése közben kéket halt, majd mikor netről megpróbáltam levadászni egy régebbi verziót, az is ugyanígy tett, így bármilyen, a Geforce-t használó program indításakor a gép kék képernyővel újraindult. Ekkor jutott eszembe, hogy hoppá, akár meg is próbálhatnám a videóban foglaltakat.

Azt a K*RV@...
A telepítés a videó alapján simán ment, már ha ez alatt azt értjük, hogy nem jött elő olyan hiba, amit a videóban nem taglaltak, mert azok bizony előjöttek mind, még jó, hogy a megoldásuk szépen, sorban el lett magyarázva és szemléltetve lett. A kisebb hibák és elővigyázatosság miatt a folyamat kb. fél óráig tartott, majd elégedetten elindítottam a programját, "hozzáadtam" 1 giga vram-ot majd elindítottam egy CS-t, figyelve az eredményeket. És akkor jött a :Y érzés. Beszéljenek inkább a számok:
FPS
Counter Strike Global Offensive
Minimum Preset, no AA, 1024*768
Integrált:
Max : 167
Avg : 118
Geforce:
Max : 213
Avg : 162
Grand Theft Auto V
High/Very High Preset, no AA, 1280*720
Integrált:
Max : 44
Avg : 28
Geforce:
Max : 52
Avg : 35
War Thunder
Max Preset, no AA, no Old Videocard Support, 1366*768
Integrált:
Max : 62
Avg : 41
Geforce:
Max : 83
Avg : 55

Végszó
Szerencsére, az nVidia kiadta a 369.05-ös driver-ét, ami megoldotta a problémáimat, a tesztelt játékokat már azon futtattam, de a lyukas időben a moddolt driverrel az intel is meglepően jól helyt állt. Ha valakinek esetleg éppen nincs videókártyája, vagy épp csak unatkozik így nyár végén, egy próbát megér, meglepően jól teljesített nálam! Ha kipróbáltad, és valamit észreveszel, ami itt nincs leírva, hagyj egy hsz-t, esetleg még bővítve lesz a cikk, később lesz belőle egy átfogóbb bemutató, videóval, ha lesz rá időm.

Hozzászólások

(#1) futo001


futo001
senior tag

Elsőre felcsillant a szemem, de látom nem támogatja a HD520-at a 6. generációból.
Amúgy nem is hallottam még róluk, nagyon jó, hogy van, aki veszi a fáradságot és a szakértelmét felhasználva ilyesmibe belevág.
A HD 520-am elég erős integrált létére, de jó lenne, ha arra is lenne valami ilyesmi, pár játék épp hogy nem éri el a számomra mágikus 30fps-t.

A cikket köszi, elmentettem, hátha később lesz moddolt driverük az újabb procikhoz.

¯\_(ツ)_/¯

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.