2022. október 7., péntek

Gyorskeresés

Xiaomi 11 Lite 5G és NE (renoir és lisa) - Xiaomi.eu ROM, root (Magisk, Zygisk)

Írta: | Kulcsszavak: xiaomi 11 Lite 5G NE . root . Magisk . Zygisk . Safetynet . Safetynet-fix . root elrejtés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Fontos! A leírás alapvetően a Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa) és Xiaomi Mi 11 Lite 5G (renoir) telefonhoz készült, különbség csak a készülékekhez tartozó ROM-ban van, a telepítés további menet azonos a két típus között. A leírt módszer végig kipróbált, nem a netről összeollózott iromány. Elkészítéséhez megköszönöm Maist fórumtárs közreműködését.

0. Bootloader nyitása: a telefonra csak úgy tudunk alternatív ROM-ot telepíteni, ha a bootloader-t megnyitjuk. Ezt Xiaomi készülékeknél a gyártó által kiadott Mi Unlock app [link] segítségével tudjuk megtenni. Fontos: ahhoz hogy a bootloader-t ki tudjuk nyitni, Mi Account-ra [link] lesz szükségünk, és a telefonunkat párosítani szükséges a Mi Account-tal. Általában 168 órával az után tudjuk elvégezni a bootloader kinyitását, hogy a telefont és a Mi Account-ot párosítottuk. A bootloader nyitott állapotát a bekapcsolást követő képernyő tetején egy nyitott lakat ikon jelzi néhány másodpercig.

1. Xiaomi.eu fastboot ROM letöltése (az írás pillanatában):

Xiaomi 11 Lite 5G NE telefonhoz (lisa):

xiaomi.eu_multi_MI11LE_XM11Lite5GNE_V13.0.2.0.SKOCNXM_v13-12-fastboot.zip [link]

Xiaomi Mi 11 Lite 5G telefonhoz (renoir):

xiaomi.eu_multi_MI11Lite5G_V13.0.7.0.SKICNXM_v13-12-fastboot.zip [link]

Fontos: csak a telefon pontos típusához való ROM-ot telepíthetjük, érdemes a helyes verzió kiválasztására odafigyelni!

2. Az előző pontban a telefonunknak megfelelő fájt kicsomagoljuk, telefont fastboot módba kapcsoljuk (kikapcsolt állapotban a power + Volume down gombok együttes nyomása, amíg a készüléken "FASTBOOT" felirat jelenik meg).

3. A kicsomagolt fastboot rom mappájában elindítjuk a "windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat" fájlt, a telefonon minden adat elvész!

Inne jön a root, ha csak a Xiaomi.eu romot akartad telepíteni, akkor készen vagy!

4. A telefon az új rommal fog boot-olni, felmásoljuk a legfrissebb Magisk APK-t [link] a telefonra, majd a telefonon megkeressük és feltelepítjük.

5. A telefonra felmásoljuk a fastboot ROM "images" mappájában található "boot.img" nevű fájlt.

6. A Magisk-ben kiválasztjuk a Magisk Install (nem az App Install!) menüpontot, majd a "Select and patch a file" lehetőséget, kiválasztjuk az előző lépésben felmásolt "boot.img" fájlt, majd a "Let's Go" gombot választjuk.

7. A Magisk elvégzi a patch-elést, a telefonon a "Download" mappában találjuk meg kész állományt (általában ehhez hasonló névvel: magisk_patched-24100_3pfc6.img) másoljuk vissza a számítógépre.

8. A 7. pontban elkészített állományt fastboot segítségével írjuk fel mindkét boot partícióra (a telefont ismét fastboot módba kell kapcsolnunk, lásd: 2-es pont):

Az első parancs: fastboot flash boot_a magisk_patched-24100_3pfc6.img

C:\Users\Administrator\Desktop\Xiaomi_Mi_11_Lite_5G_NE>fastboot flash boot_a magisk_patched-24100_3pfc6.img
target reported max download size of 805306368 bytes
sending 'boot_a' (196608 KB)...
OKAY [ 5.327s]
writing 'boot_a'...
OKAY [ 0.725s]
finished. total time: 6.068s

A második parancs: fastboot flash boot_b magisk_patched-24100_3pfc6.img

C:\Users\Administrator\Desktop\Xiaomi_Mi_11_Lite_5G_NE>fastboot flash boot_b magisk_patched-24100_3pfc6.img
target reported max download size of 805306368 bytes
sending 'boot_b' (196608 KB)...
OKAY [ 5.513s]
writing 'boot_b'...
OKAY [ 0.700s]
finished. total time: 6.213s

A telefon újraindítása: fastboot reboot

C:\Users\Administrator\Desktop\Xiaomi_Mi_11_Lite_5G_NE>fastboot reboot
rebooting...

finished. total time: 0.000s

9. A Magisk ismételt elindításával láthatjuk, hogy a Magisk telepítése sikeres ( Installed: 24.1 (24100) ).

10. A root elrejtése Zygisk segítségével (minimum 24-es Magisk verzió kell hozzá):

11. Indítsuk el a Magisk-et, majd a jobb felső sarokban válasszuk a fogaskerék gombot (beállítások).

12. A megjelenő listában görgessünk le, és a Zygisk (Beta) és az Enforce DenyList opciókat kapcsoljuk be.

13. Az Enforce DenyList-re kattintva meg tudjuk adni, hogy mely alkalmazások NE lássák a root lehetőséget.

Válasszuk ki a Google Play Services lehetőséget, és az összes alpontját, továbbá minden olyan alkalmazást, amik elől a root-ot rejteni kívánjuk (banki, pénzügyi alkalmazások stb.)

14. A Magisk beállításai között válasszuk ki a "Hide Magisk Manager" opciót, majd válasszunk egy tetszőleges nevet ami nem egyezik az eredetivel (például Majisk).

15. A telefon újraindítása után kész is vagyunk, Magisk alatt a "Zygisk Yes" felirat jelzi, hogy a root elrejtése működik.

16. Safetynet fix telepítése:

https://github.com/kdrag0n/safetynet-fix/releases --> töltsük le a legfrissebb verziót (az írás pillanatában: safetynet-fix-v2.2.1.zip)

A ZIP fájlt a telefonra felmásoljuk, majd a Magisk-ben jobb oldalt alul a Modules --> Install from storage menüpontjában kiválaszatjuk a felmásolt ZIP fájlt, a telepítés végén a jobb alsó sarokban "Reboot" gombbal újraindul a telefon.

Kész!

A telefonon a Xiaomi.eu ROM fut, a készülékünk root-olt, és a root tényét el tudjuk rejteni az erre érzékeny alkalmazások elől.

Hogyan frissíthetem a Xiaomi.eu ROM-ot a telefonomon?

Fontos, hogy a verzió frissítés kiszámítható módon (adatvesztés nélkül) csak frissebb verzióra, és csak azonos kiadáson (stabil vagy weekly) belül végezhető el.

Például:
- frissíthetünk MIUI 12 stabil verzióról MIUI 13 stabil verzióra
- frissíthetünk főverzión belül újabb ROM-ra (például MIUI 12.1 stabilról MIUI 12.3 stabilra)
- de nem frissíthetünk a stabil és weekly verziók között, itt egyik irányban sincs átjárás! Ebben az esetben úgy kell eljárni, mintha új telepítést végeznénk, ami adatvesztéssel jár!

A frissítést úgy lehet elvégezni, hogy letöltjük a frissítés fenti szabályainak megfelelő újabb ROM-ot, kicsomagoljuk, a telefont fastboot módba kapcsoljuk (lásd: 2-es pont), majd ügyelünk rá, hogy a "windows_fastboot_update_rom.bat" állományt indítsuk el. A folyamat végén a telefon újraindul a frissített verzióval.

Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor a korábban patch-elt boot.img felülíródik, tehát ha a root-ot szeretnénk visszakapni, akkor a leírás 5-8. pontjait meg kell ismételnünk. Ezután a Magisk az első indításnál jelezni fogja, hogy újratelepítést igényel ("Restore the Magisk app" felirat), nyomjunk az "Install"-ra és végezzük el a telepítést a képernyőn megjelenő utasítások szerint. A telepítés végén a 14-es pont szerint ismét el kell rejtenünk a Magisk Manager-t. Lényeges, hogy a boot.img visszaírásán, és a Magisk újratlepeítésén kívül mással nem kell foglalkozunk: a Zygisk és a hozzá tartozó korábban elvégzett beállítások, valamint a SafetyNet_fix megmaradnak.

Fórum: Xiaomi 11 Lite 5G NE

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.