2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

CM 12.1 [15.12.11](by Bule) rom teszt Xiaomi Redmi Note 2-re

Írta: | Kulcsszavak: xiaomi . redmi note 2 . cyanogenmod . cm . 12.1

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
A napokban én is rászántam magam és feltelepítettem a fentebb említett romot. Erről osztanám most meg az első nap tapasztalatait.

Megjegyzés: Mivel ezek a romok is időközönként frissülnek, lehet érvényét vesztette 1-2 dolog, de jelentős változások nem mentek végbe, mivel a Xiaomi még mindig nem adta ki a kernel forrását és valószínűleg nem is fogja. Amíg ez nem történik meg, nagy valószínűséggel nem lesz teljes értékű CM rom soha ehhez a telefonhoz. Így nem fog működni az FM rádió sem és a kamera sem funkcionál úgy majd mint MIUI alatt. A képek minősége egyik CM romon sem éri el a MIUI-t és a PDAF sem működik.

Bevezető
A telepítése twrpből történt, de a szokásos wipe-ok mellett a systemet is wipeolni kellett, mert nem lehet ráhúzni a MIUI romokra. Viszonylag hamar megtörtént a telepítés és az első bootolás sem volt nagyon hosszú.
Szükséges volt feltelepíteni egy gapps csomagot is, mert ezt nem tartalmazta a rom.
Az előző romnál csináltam egy backupot az alkalmazásokról a google fiókomba, így mikor beléptem először, rákérdezett, hogy visszaállíthatja-e. Ez nem menti az appdatát, de kb annyira jó mint a MiCloud-os visszaállítás. Szépen vissza is állt minden ami fent volt.

Ezt a romot rootolni is külön kellett,de mivel a playről letöltött supersu-t nem tudtam működésre bírni így letöltöttem a superSU flashelhető zipjét és ez is szépen felment twrpvel. És bumm lett rajta egy használható rendszergazda jogkezelő alkalmazás.
Teszt jelleggel kipróbáltam az Xposed-et is rajta (ez sem volt rajta alapból). Az apk feltelepítése után, szükséges volt a megfelelő sdk-t is flasheni. Az "xposed-v78-sdk22-arm64.zip" nevű zip ami nekünk kell, ehhez a telefonhoz. Miután flasheltem ezt is TWRP-vel, működött hiba nélkül az Xposed.

A kezdőképernyő

Az értesítési sáv lehúzva

A CM kinézetét nem szeretném most taglalni, mindenki rá tud keresni.

Teljesítmény, sebesség
Az első nap után kijelenthetem, hogy gyorsabb a rendszer mindennapos használat közben mint a miui.
Nagyrészt "smooth". :) Pörög, teszi a dolgát, a multitasking is rendben van.
Az akksi 5% alá való merülésekor tapasztaltam egy fagyást, ezt nem tudom, hogy akksikímélő takarékos mód következménye volt-e. Egyetlen egy helyen észleltem microlaggot, mégpedig a a task manager animációjánál.
A játékok észrevehetően sokkal jobban futnak. A Mortal Kombat X-et vettem viszonyítási alapul.
Sokkal folyamatosabb, nincs lag, ami miui alatt volt bőven, főleg 1-2 durvább animációnál.
Antutuban ezt az eredményt produkálta:

Kapcsolat, GPS
A rom készítője kiemelte azt a hibát, hogy a 4G csak a SIM1-en működik. Az MTK engineering mód nem érhető el, ennek ellenére működnek az FDD-s frekvenciák rendesen. Van LTE is, ahol a szolgáltató ezt biztosítja. A hívások közben problémát nem tapasztaltam, a hívó képe is megjelenik bejövő híváskor. Az SMS-ek megérkeznek hibátlanul. A mobilnet sebessége megfelelő, "maximális" sebességgel működik, a wifi szintén. Play letöltés során is a maximális sebesség tapasztalható. A wifi nem csatlakozik le alvó módban, jönnek az értesítések. Hatósugárba érve felcsatlakozik automatikusan lezárt képernyővel is kb. 10 mp-en belül.
Az FTP kapcsolatot nem tudom nektek letesztelni a régi routerem miatt, erről annyit tudok mondani, hogy nálam működik ugyan azzal a sebességgel, mint az eus romon.
A GPS test indítása után 2mp-en belül talál 20 műholdat beltéren, 5mp-en belül pedig a pontos helyet is meghatározza.

Funkciók, alkalmazások stb.
- A gyári böngészőt nem sokat használtam, viszont nem rossz, teszi a dolgát (jobb és gyorsabb mint a Firefox).
- Ezzel a rommal, kapunk egy AudioFX nevű alkalmazást, melyben található egy equalizer, hangmintákkal. Egész pofás cucc, szépen be lehet vele állítgatni a hangszóró,fülhallgató stb. hangzását. Fülhallgatóval való használatkor az alapbeállításnak is teljesen korrekt a hangzása.
- A google accountomról sikeresen beszinkronizált mindent, a naptárról nem tudok nyilatkozni, ezt nem használom.
- A gyári kamera alkalmazás elég gyér, kevés beállítási lehetőséggel. Ennek helyettesítésére viszont van rengeteg alternatíva. Fps dropot nem tapasztaltam videózás közben gyenge fényviszonyoknál sem.
- A Smart lock funkció működik. (ezt csak a helyalapú funkciójával volt alkalmam tesztelni)
- A Miracast-et még nem volt alkalmam letesztelni.
- Teszteltem viszont az HBO GO és a Youtube alkalmazást. Nem akadozik videó lejátszáskor, működik hibátlanul mindkettő.
- Az IR működik, ZaZaRemote alkalmazással teszteltem.
- Az ébresztőóra ébresztett reggel, így nem aludtam el az elmúlt 2 napban. :))
- FM rádió nincs rajta alapból és a Spirit FM sem működött nálam.

Üzemidő, összegzés
A tegnapi napot 5 óra képernyőidővel zártam. Ebben volt 1 óra képernyőidő amit mobilneten töltöttem, a többit wifin. Szinkronizálás be, 50% auto fényerő. Böngészés volt,beállítgatás,tesztelgetés,fb,messenger és egy kis játék.

Mindent összevetve ez egy nagyon jó rom, számomra teljesen megfelelt, bár kicsit nehéz elszakadni a MIUI kinézetétől de meg lehet szokni.
Ami nagyon zavar benne jelenleg, hogy az érintőgombok rezgésének erősségét nem lehet szabályozni. Rettenetesen erősen rezeg. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek aki gondolkozott a CM telepítésén.

Update (16.12.11):
Az érintőgombok rezgésének erősségére találtam egy Xposed modult: [link] Ezzel lehet állítani azt is.

Rengeteg CM rom tesztelgetése után azt kell, hogy mondjam, hogy egyik sem éri el a MIUI szintjét és nem is fogja, a fentebbi megjegyzésben leírtak miatt.
De ez csak az Én személyes véleményem, ettől függetlenül lehet, hogy neked megfelel valamelyik és jobbnak találod majd mint a MIUI romokat.

Források:
[Mindenféle custom romok összeszedve, ajánlom a Chrome auto fordítását az eligazodáshoz]
[SuperSU]
[Xposed]

Köszönöm, hogy elolvastad. Ez volt az első ennyire részletes leírásom, remélem nem lett vészes. :R

Hozzászólások

(#1) Revolit


Revolit
(senior tag)

Köszi, szép összefoglaló :)
Ezek szerint te nem bántad meg. Én is most szeretnék vami rom-ot felrakni. Én asMiuI-n gondolkodtam, ami ugye a stock developer (vagy stabil verzió) lecsupaszított változata root jogokkal. De ez is jól hangzik. Esetleg sMiui-val van tapasztalatod?

(#2) DaWe94 válasza Revolit (#1) üzenetére


DaWe94
(senior tag)

Nekem nincs vele tapasztalatom de egyik kollega dícsérte amikor kipróbálta. Ő az eus multi dev romot vette alapjául. :)

(#3) HUNited


HUNited
(senior tag)

Szia. Köszi szépen a tesztet.

Saját MP3 csengőhangot lehet beállítani ebben a ROM-ban? (régebben volt olyan CM rom Desire HD-re, ahol ezt nem lehetett megtenni)

(#4) HUNited


HUNited
(senior tag)

Illetve a tesztben még a negyediknek írod, de ugye erről van szó: 5. CM 12.1 Build 11 by Bule
(gondolom azóta bekerült egy másik is a postba)

(#5) DaWe94 válasza HUNited (#4) üzenetére


DaWe94
(senior tag)

A csengőhang téma egy jó kérdés, nem szoktam csak a gyári csengőhangokat használni. De a zenelejátszóban láttam ilyen lehetőséget.

Amit említettél pedig köszi, majd javítom :)

(#6) HUNited válasza DaWe94 (#5) üzenetére


HUNited
(senior tag)

Te, ez neked is kínai nyelven települt?

(#7) DaWe94 válasza HUNited (#6) üzenetére


DaWe94
(senior tag)

Be lehet állítani magyarra a telepítés után. Annyi, hogy volt 1-2 szöveg ami nem állt át egyből magyarra, de egy idő után magyar lett az is. Pl a kapcsolóknál az értesítési sávot lehúzva. Megnyomkodtam azokat a kapcsolókat és magyar lett. :D

[ Szerkesztve ]

(#8) HUNited válasza DaWe94 (#7) üzenetére


HUNited
(senior tag)

Elindulni már magyarul indult. Csak az optimalizálós ablak volt kínai az elején (rom telepítés után mindig nyomok dalvic és cache vipe-ot, akkor is ha előtte full vipe volt)

(#9) HUNited


HUNited
(senior tag)

Neked a System formázása után mikor feltetted a ROM-ot, a recovery megmaradt TWRP? Nem indítottam még újra recoban, de Flashify Stock recoveryt jelez ki.

(#10) DaWe94 válasza HUNited (#9) üzenetére


DaWe94
(senior tag)

Maradt a twrp jaja

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.