2022. december 5., hétfő

Gyorskeresés

Új ASUS ROG notebookok

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Alig, hogy elstartolt a Computex máris jönnek a kellemes belejelentések az ASUS rajongóinak. Kezdésképpen a tajvani gyártó bejelentette az új, Republic of Gamers családba tártozó gamer notebookját, az Asus G53-at.

A G53 15,6" méretű kijelzővel lesz szerelve amely akár 1920x1080 full HD felbontást is képes lesz megjeleníteni. A kijelző másik érdekessége, hogy bizonyos konfigurációban támogatni fogja a 3D megjelenítést is. A többi összetevő is elég szépre sikeredett, a HM55 chipset támogatja a 2 magos i5 és a 4 magos i7 processzorokat is, amelyeknél az előbbivel 8, az utóbbival pedig akár 16GB 1333Mhz RAM meghajtása se jelent gondot és a 2x750GB 7200RPM HDD-nek köszönhetően bőven lesz hely a családi fotóknak is. A külső nem sokat változott a G73JH óta, viszont a kistestvér már USB 3.0-val lesz szerelve. Természetesen a HDMI 1.4 kimenet sem hiányozhat így nem gond rákötni a 3D-s LCD TV-re sem. Amellett, hogy 1GB GDDR5-el lesz ellátva, még nem tudni pontosan, hogy milyen GPU-t tervez beleszerelni az Asus, az első feltételezések szerint NVidia Geforce 460/470M VGA-t, de nincs kizárva a csúcs, 480M sem.

A másik két bejelentett notebook a G51 3D és a G73 sorozat új modellje, a G73JW. Mindkettő specifikációit még hét lakat alatt őrzik, de nem hivatalos forrás szerint mindkettő NVidia GPU-val lesz ellátva és ezek alapján nem nehéz kikövetkeztetni, hogy nagy eséllyel a G73JW az NVidia új csúcs kártyáját fogja kapni a 480M-et, amely 352 Cuda Core-al lesz szerelve (érdekesség képpen az előző csúcs NVidia kártya 128-at tartalmazott)! Rossz hír az ATi rajongóknak, hogy úgy tűnik az Asus elfordul az ATi-tól. Ugyancsak meg nem erősített forrás szerint a tervezett megjelenési dátuma az új modelleknek valamikor 2010 Q3 végén, Q4 elején.

UPDATE1:
Friss kép a G73JW-ről

Sajnos nem sok újdonságot árul el, csak annyit, hogy lesz ebből is "3D változat".

Hozzászólások

(#1) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Amint derül ki info a másik kettőről, frissítem az írást :)

(#2) hoffman_


hoffman_
veterán

Múltkor Sony márkaboltban láttam - életem első - 3D-s notiját, és meg kell hagyni, egész jó volt :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3) EczkE válasza hoffman_ (#2) üzenetére


EczkE
addikt

Napi régész.

Asszem mindenféleképpen!

(#4) hoffman_ válasza EczkE (#3) üzenetére


hoffman_
veterán

Múltkor bezzeg, mikor a Blogout legrégebbi cikkét hoztam napvilágra, a a kutya se sz*rta le, szóval innentől kezdve nincs miről beszélni :DDD Btw persze te akkor is belémkötöttél ;]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#5) EczkE válasza hoffman_ (#4) üzenetére


EczkE
addikt

Az melyik volt? Lehet nem láttam. :B

Asszem mindenféleképpen!

(#6) hoffman_ válasza EczkE (#5) üzenetére


hoffman_
veterán

Azt hiszem Bognak valami(kifejezetten mókás) agymenése, még talán 2006-ból, az utolsó(első) bejegyzés, amit blogout dobott :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#7) EczkE válasza hoffman_ (#6) üzenetére


EczkE
addikt

Arról lemaradtam. :(

Asszem mindenféleképpen!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.