2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

Forralt bor

Írta: | Kulcsszavak: forralt bor . csakúgy . recept

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mostanában kicsit betegnek érzem magam, ezért tegnap este elhatároztam, hogy munka után teázom egy jót.
Persze, ember tervez...
Párommal munka után tartottunk egy kis bevásárlást. Itt találtam - kétszáz forint/üveg áron - mérsékelten minőségi tájbort. Ekkor cserélődött le a fejemben a forró tea képe a gőzölgő forralt boréra.
Hazaérve a következőket tettem a borhoz:
- 3 deci víz.
- egy rúd fahéj, széttördelve
- reszelt citromhéj
- tucatnyi szegfűszeg (szeretem jó erősen)
- két evőkanál méz (hogy a torkomnak is jó legyen)
- egy csomag vaníliás cukor (igazi vanília jobb lenne, de az aranyárú)

Sok helyen írják, hogy a bort nem szabad felforralni. Én azért szeretem egyszer "megrottyantani", az alkohol-veszteség ellen fedővel védekezem. Egyébként sem az a célja a forralt borozgatásnak, hogy fejre álljon tőle az ember.

Mit mondjak, jól esett...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.