2022. január 17., hétfő

Gyorskeresés

Alku szerint! Alku szerint! Alku szerint! *NYÁDAT!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tudom, már volt róla szó, itt a fórumon, de a mai napon engem is felidegesített.

Mostanában egyre többet nézem a hardveraprót. Csináltam is 1-2 jó üzletet az elmúlt napokban.
Arra gondoltam, hogy a rég 2,5 éves majdnem szarrá törött iPhone-omat lecserélném egy még kifogástalan állapotúra. Vagyis vennék egy másikat, használtan.

Gondoltam is, hogy rákeresek itt az aprón, csak kíváncsiságból mennyi zsetont kéne gyűjtenem hozzá, mégis hogy mozognak az iPhone árak manapság. Ügyesen ár is kerestem az iPhone kulcsszóra.

És mit kapok???

Mindenhol alku szerint, alku szerint, alku szerint. Hát az anyádat azt! 150 hirdetésen keresztül mindegyiknél az ár helyén az szerepel, hogy alku szerint!
Így hogy a faszomba válogassak? Hogyan tudom meg melyik milyen áron mozog? Hogy egyáltalán megközelítő értékem lehessen. Máshol láttam már ezt a telefont 60-80-120 ezerért is!
Most komolyan írjak privátot 35-40 eladónak és kezdjek el alkudozni meg licitálgatni az árakról, hogy egyáltalán képben legyek? Röhej ez komolyan mondom.

Mégis mire jó ez ha nem arra, hogy gusztustalan módon még több, és még egy kicsivel több pénzt szerezzen meg az illető eladó. Ennyire nem lehetünk kapzsik! Találjon ki egy árat, amiből még lehet alkudni pár ezret azt kész. Mert így árak nélkül ez nem jó másra, minthogy egy jó kis licitálás induljon, alkudozás össze vissza. Mindez olyan mocsok módon, hogy a többiek nem is tudják éppen hol tart a menet, mivel mindent privátban kérnek!
Persze szokták erre mondani, hogy ha nincs ár, akkor mondjak egy árat. Okés, mondok. 20 ezer forint. Na? Oh hát az irreálisan kevés. Mitől lenne irreális, ha az én 'feladatom', hogy árat mondjak? Ergo én találom ki az árat, és számomra nem irreális! És mi van, ha mondok egy, a termék szempontjából reális árat? Akkor simán lehet mondani, hogy bocs, de érkezett 5 ezerrel jobb ajánlat privátban... Puff. Na akkor mivan? Mivan ha csak így akarja tornászni az árat felfelé? Honnan tudhatnám, hogy tényleg érkezett? Simán bepróbálkozhat, majd ha nem dőlök be neki, akkor még mindig odaszólhat, hogy mégse vitte el tiéd lehet...
Ennél még a vatera is korrektebb (na jó, nem), mert egy licitnél legalább látni, hogy hol tart a licit. Mi más ez, ha nem iszonyatos nyereségvágy. Hogy még többért, még drágábban vegyék meg! Értem én, hogy az eladónak ez a célja, de ez így nem túl tisztességes. Ha alkudozni akarok, akkor felmegyek a kínaira, ha pedig licitálni, akkor a vaterára.

Tudom tudom, az előző topicokban is fejtegettük a lehetséges okokat, de engem akkor se győzött meg, és ha jól emlékszem messze nem vagyok ezzel egyedül.
Szerintem meg kéne szüntetni ezt az alku szerinti dolgot. Legyen kötelező árat kiírni. Tudom, tudom akkor még mindig ki lehet írni az 1Ft.- ot. Mind1.

Mindenesetre most elment a kedvem az egésztől... Továbbra is úgy vagyok, hogy ahol az ár helyett alku szerint van kiírva, arra rá se nézek, továbblépek.

Hozzászólások

(#1) Peter Kiss


Peter Kiss
senior tag

+1 vagy mi.

Rengeteg trehány hirdetés van fent, és tényleg a halálba tudják idegesíteni az embert. Minap én is keresgettem volna árakat --> alku szerint. Ki voltam segítve.

"Kérésre küldök képet." -- A hirdetés topikjában nem fér el, vagy mi?

(#2) BITBOYS


BITBOYS
addikt

Szerintem ez lett a vége annak, hogy sokan sz@rrágóskodtak, meg abból a minimál árból is alkudni akartak- mennyit engedsz a feléből stílusban- amiből már egyszerűen nem szeretne engedni az ember.

(#3) Dany007 válasza BITBOYS (#2) üzenetére


Dany007
veterán

Ezért kell pár ezerrel magasabb áron indítani, hogy had alkudhasson belőle.
Aztán ha elérte az általad elgondolt minimális árat, akkor megmondod, hogy itt a vége és kész. A többit meg leszarod.

@Athlon64+:

Na ez meg a másik. Mit rejteget az az ember, aki nem képes kirakni egy-két képet a termékhez? Főleg ha kérésre úgyis küldi... Egy képpel sokkal nagyobb esélye van eladni bármit is. Sokkal látványosabb. És bizonyos esetekben sokkal többet mond egy kép, mint bármennyi szöveg. Szintén furcsa hozzáállás =/

(#4) BITBOYS válasza Dany007 (#3) üzenetére


BITBOYS
addikt

Én is adtam már úgy el termékeket, hogy nem volt mellékelve fotó. Nem volt benne semmi becsapás vagy ilyesmi, furcsának sem vélték.

(#5) Dany007 válasza BITBOYS (#4) üzenetére


Dany007
veterán

Vagy csak nem mondták :) De ez termékfüggő.
Nálam egyértelmű lenne, hogy raknék ki képet bármiről. Nemtom, olyan 7köznapi dolog. Lefotózom akár telóval, felnyomom 2 perc alatt és kész is.
Legalább v.mi bemutatóképet, hogy hogy néz ki.
Persze, mint mondtam ez kesébbé idegesít, és főként akkor érzem butaságnak, amikor még oda is írja, hogy kérésre küld képet... Ő akarja eladni és még én kunyizzak képekért? : ) Csak fölösleges, lekerülhető körök futása ez így.

(#6) localhost


localhost
Közösségépítő

Én meg abba futottam bele, hogy ára 1 Ft, amiikor azt mondom, hogy annyiért megveszem, akkor még neki áll feljebb és az arcomba röhög, hogy FAKE, ugye én sem gondoltam komolyan ?!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#7) ollie


ollie
MODERÁTOR

Én nem látok ebben semmi kivetni valót. Mindenki annyit és úgy kér az általa árult termékért, amennyit akar. Legfeljebb nem, vagy nagyon nehezen fogja eladni, de ez már az ő gondja. Mellesleg - gondolom - te is minél drágábban próbálnád eladni az árult holmijaid.

***

(#8) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Maximálisan egyetértek a post-tal, nekem is kezd a t*k*m tele lenni a sok kis wannabe kalmárral.

Aki kereskedni akar, nyisson boltot, vagy webshopot, nem érdekel, de itt inkább azt szeretném látni, hogy "műkedvelő" emberek a saját kis használt cuccukat adják tovább másnak, mert váltanak, és pont annyi hiányzik, valakinek meg pont az kell. Mindezt teszik átláthatóan, transzparensen, nyilvánosan. Erről kellene hogy szóljon az apró.

Ez a magánvéleményem, aki nem ért vele egyet, fogja fel egy szavazatnak az egyik oldalra.

szerk: ugyanez vonatkozik az "ajánlatok csak privátban" kitételekre is, de azt máshol már kitárgyaltuk

[ Szerkesztve ]

(#9) ollie válasza DeFranco (#8) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Mondjuk a privát ajánlatkérés tényleg csak sunyulásra adhat okot.

Egyszer történt velem olyan, hogy épp egy itteni apró alapján megállapodtam valakivel, hogy megveszem az alaplapját. Lezsíroztuk a találkozót is. Aznap, amikor találkoztunk volna, hívott az eladó, hogy valaki X Forinttal többet ígért. Erre én mondtam neki, hogy akkor adja el neki, viszlát. Volt nagy megdöbbenés a telefonban. Máig azt gondolom, hogy csak bepróbálkozott, hátha rálicitálok, de nem jött be neki.

***

(#10) Dany007 válasza ollie (#7) üzenetére


Dany007
veterán

"Mindenki annyit és úgy kér az általa árult termékért, amennyit akar."

Ezzel tényleg nincs is gond. De itt pont arról van szó, hogy az illető nem ír ki árat, vagy 1ft.-ot ír ki, ami nevetséges, értelem szerűen nem annyiért akarja eladni.
Szal annyiért árulja, amennyiért akarja, persze, de akkor tudassa a vásárlókkal is, hogy mennyiért is árulja.
Nem feltétlen akarnám eladni minél drágábban. Nincs okom átbaszni az illetőt, én érezném szarul magam. Kitalálok egy reális árat, amennyit szerintem megérne, meg kitalálok egy árat, ami alatt jobban megéri ha inkább megtartom. És kész. Teszek az árra, mondjuk 5 ezret, aztán alkudjanak ha annyira akarnak.
Én pl még szinte soha nem alkudtam. Igaz csak 3 üzletem volt itt :) De ott is annyit 'alkudtam', hogy az útiköltségem megtérüljön. Ez 80 ezer forintos tétel esetén volt 5 ezer, 28 ezres tételnél 1 ezer. Ez szerintem reális.
Én eleve nem alkudozni jövök ide / bár az még bőven belefér, azzal nincs bajom /, hanem hogy találjak egy kívánt terméket jóáron. És vissza is értünk oda, hogy ha nincs ár, akkor ba****tom az egészet. Nem fogok 40 emberrel privizni ez miatt.

@ #9 ollie: az szép! Ahogy Thor, az Asgardok főparancsnoka mondta: "more then likely!" És akkor végülis meg se vetted? Már azt hittem visszahív később, hogy bocs mégse vették meg :) Kemény...

@localhost: hihihi! :) Ott a pont. Nagyszerű leépítés volt! ollie-val együtt :C

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.