2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Világraszóló garasosjancsik

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos, azt már talán tudjátok, hogy mindenkit, aki filléreskedik, alkudozik dolgokra (használt, olcsó dolgokra is), vagy olcsón akarja megúszni mások dolgoztatását, olyan mélyen megvetem, hogy az minden képzeletet felülmúl. És amikor már azt hittem, hogy mindent láttam, amitől az utolsó idegszálam is szétpattanhat, akkor rátaláltam egy sorozatra, ami tanulságos mindazok számára, akik szeretnék megérteni a fillérb.szók logikáját. Jah.

Például egy öt(?)gyerekes család használt és mosott rongydarabokkal törli meg a hátsóját évek óta a vécén, és vendégeiket is a saját rongyaik használatára buzdítják. Ők egy "bébiszitter" szülői körben is benne vannak, és több másik szülő gyermekét látják vendégül otthonukban havonta egy alkalommal, amíg ők lazíthatnak kicsit. Persze arról fogalmuk sincs, hogy a hatalmas pizza, amivel a kedves nagycsalád várja őket, lejárt szavatosságú élelmiszereket áruló boltból származik (nos, igen, Amerikában ilyen is van!). Egy másik család elgázolt állatok teteméből csinált vacsorát a vendégeknek és ajándékot a szomszédoknak.

Az első részben Kate Hashimoto, egy legalább 5000 dollárt kereső könyvelő mutatja be a sz.rrágás tudományát, éttermek mellől kukázza az ételeit, és kizárólag apróval jár a boltba, ahol kiszórja a kis címletű pénzeket (szigorúan kevesebb pénzt, mint a termék ára), és úgy próbálja elérni, hogy olcsóbban odaadják neki a termékeket. Egy jó állással és fizetéssel rendelkező nőről van szó, aki egyszerűen félreteszi minden pénzét, és így spórol. Ő sem használ WC papírt, hanem szappannal megmosakodik, ha végzett. 8 éve nem vett ruhát, 3 éve nem mos, nemcsak az ételei, hanem a bútorai a lakásában mind-mind a szemétből származnak.

A "kedvencem" az a férfi volt, aki olyan moziba vitte a feleségét, ahol ingyen újratöltik a popcorn zacsit és az üdítős poharat. Találjátok ki, honnan szerezte be ezeket a kellékeket szeretett feleségének... Ugyanez az ember 5-6 alkalommal is újra használja a papírtörlőt és a teafiltert. A bankkártyáját jégbe fagyasztva tartja a mélyhűtőben, hogy ne tudjon vásárolni a felesége.

Fogadjátok tehát szeretettel a sz.rrágás "bibliájának" is beillő sorozatot, az Extreme Cheapskates-et.

Ja, és hogy mi ezzel a jelenséggel a bajom? Először is az, hogy ez létező jelenség, nem kamu, nem túlzás, hanem tényleg van ilyen, tudom, láttam élőben is (csak nem hittem a szememnek, hogy valaki tényleg lehet ENNYIRE pitiáner). Ezek az emberek nemcsak maguknak ártanak ezzel, hanem a családjuknak, barátaiknak, azoknak, akiktől tarhálnak, azoknak, akiket kihasználnak. Akiket átvernek.

És ezért nem szeretem azokat a facebookos posztokat, hogy a nénike árulja a piskótát a Nyugatinál az aluljáróban, és menjetek, vegyetek tőle minél többen, hiszen annnnnnyira rászoruló... Könyörgök, tudod, hogy mit tesz bele valójában? Hogy milyen körülmények között készíti el? És egyáltalán, tudjátok, hogy az ilyen embereknek van sz.rásig pénze? Nekünk is volt olyan nyugdíjas ismerősünk, aki házi tojásként adta el a tecsós tojást, amire láthatóan rá volt nyomtatva a számsor, és ugyanúgy ő volt az, aki kukázott, mocskos, büdös ruhákat és kiegészítőket adott el a nyugdíjasoknak fenntartott mini piacon. És az emberek vesznek tőle, mert sajnálják. Direkt jár csöves ruhákban, szándékosan ápolatlan, ő választotta azt, hogy igénytelen legyen...

Tudom, talán azt gondolod, belőlem csak az irigység beszél, hogy mások milyen jól tudnak spórolni, vagy hogy van bőr a képükön ilyesmit csinálni. Nem irigylem az ilyen embereket, mert ha valaki ilyen igénytelen és kisstílű, azt úgyis előbb eléri a végzete, minthogy élvezni tudná az összeharácsolt javait.

Hozzászólások

(#1) Ed3r_X_


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)

Egyetértek. Ahol tényleg nincs pénz, ott meg kell oldani valahogy, azt nem ítélem el. De ahol van, és ilyenen spórolnak, az már kissé beteges.

"The best things in life aren't things"

(#2) daenerys válasza Ed3r_X_ (#1) üzenetére


daenerys
(tag)

Saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ennyire lemenni kutyába csak szándékosan tud az ember (nyomorból jutott elég nekem is, budi, turkálós ruha, stb...). Az igénytelenség egy döntés. Nem nem engedheti meg magának az ember, hanem úgy dönt, hogy nem.

(#3) Huma


Huma
(PH! addikt)

Én csak fénnyel táplálkozom. Nyaranta fel is szedek vagy hat kiló súlyfelesleget.

Egyébként tényleg katasztrófa amit ezek az emberek művelnek. A spórolás egy dolog, de ez már nem spórolás hanem sz@rrágás.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#4) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

lejárt szavatosságú élelmiszereket áruló boltból származik (nos, igen, Amerikában ilyen is van!).

Es milyen okos dolog, lehetne itt is, szerintem a legnagyobb forgalmu uzletlanc lenne, ha az ara is jol van eltalava.

(#5) Huma válasza Lauda (#4) üzenetére


Huma
(PH! addikt)

Lejárt szavatosságú élelmiszert árulni szerintem nem igazán felel meg az európai normáknak. Viszont állami pénzből lehetne létesíteni olyan üzleteket ahol a rászorulók, saját felelősségre ingyen vihetnének belőle. Persze ki kéne találni valami rendszert rá. És természetesen csak olyan termékeket lehetne ott kapni amibe nem halhat bele senki, ha megromlott. Max csak egy kis gyomorrontás.

A legtöbb élelmiszer sokkal tovább marad fogyasztható mint ami rá van írva. Tippre kb másfélszer-kétszer annyi ideig ehetőek. Legtöbbször csak íz és állagromlás következik be a szavatossági idő lejárta után és csak jóval később romlanak meg. Persze, ha helyesen vannak tárolva.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#6) Freiherr válasza Lauda (#4) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Ezt már rég megvalósították nálunk okos emberek,lásd az utóbbi évek nagyobb élelmiszerbotrányai.Itt akkor is a képedbe nyomják a szart,ha nem is tudsz róla.

XXX

(#7) daenerys válasza Huma (#5) üzenetére


daenerys
(tag)

Jó ötlet, de sajnos ez az ország olyan, hogy itt a lejárt dolgok már 20x lejártak lennének, mire ilyen boltba kerülhetnének... (arról nem is beszélve, hogy a CBA átcímkéz és újra elad - ahogy azt az egyik állítólagos ex-dolgozójuk is mondta... amilyen az íze néhány dolognak, ez számomra nem fikció...)

Ja és egy kis friss hír: most töröltem az egyik márkaszerviz oldaláról adminként ezt:

"Helo,
Vennek ...-t de hogyan tudom ellenorizni, hogy a telefon hasznalt e? Van e ra gyari garancia? Nem mindenkinek tellik pl. A t mobilban venni bontatlant, de bemegyek egy mobil boltba es azt mondjak uj, aztan ki tudja... Ezert kerdem"

Erre annyit mondanék: ha nem engedheted meg magadnak az újat, öcsém, akkor vegyél használtat garanciával, és becsüld meg! Nehogymár újat akarjon venni olcsón - az 1000000% átverés. Az ilyenek ugrálnak addig, amíg utánvéttel küld nekik valaki egy csomag holland kakaóport a számukra megfelelően olcsó telefon árban...

(#8) Entryy válasza Huma (#5) üzenetére


Entryy
(senior tag)

Az hogy elmúlt az a dátum ami rá van nyomtatva nem egyenlő azzal,hogy a termék romlott!!!
Ezt már sok helyen kifejtették, hogy addig a dátumig garantálja a gyártó az elvárt állagot, tehát nem romlott csak mondjuk a habkrém "összébb esik" vagy ami még jellemzőbb így pörgetik a termékeiket.

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#9) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

... Egy másik család elgázolt állatok teteméből csinált vacsorát a vendégeknek és ajándékot a szomszédoknak. ...

Ha ez esetben frissen elgázolt őzre gondolsz, akkor nagyon sok ember, gondolkodás nélkül és boldogan vinné haza. Még Magyarországon is, ha a törvény engedné.

Nincs

(#10) daenerys válasza Hieronymus (#9) üzenetére


daenerys
(tag)

Mondjuk úgy, hogy nem ők gázolták el.

A minőségét megőrzi témában egyetértenék, ha a spúrban például nem lenne alapból avas a túró, és nem lenne penészes egy héttel a lejárati ideje előtt a k. drága teljes kiőrlésű kenyér. De avas, penészes, mehetek máshova. És amúgy tettem már panaszt.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.