2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Így jártam anyát...vagyis egy steam fiókkal

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Történetem kezdetén vala a Pentium II. Reá teremtén a Counter Strike 1.6-ot, azzak sokat szórakozván, majd évekkel később felnővén tudatosulni látszott, hogy eredeti példány illene a sok jó emlékhez.
Mert volt nekem kettő darab steam fiókom, egy fő(én csináltam) és egy másod(ezt cseréltem egy steam kulcsra). A másod accomon volt pár hulladék játék, meg a CSGO. De az nem jött be sehogyan sem, pedig neki kezdtem én jó párszor, valami mégsem stimmelt. Na gondoltam felrakom valahová, hogy nem csalás, nem ámítás, CSGO-s fiókot cserélnék eredeti 1.6-ra. Jött is jelentkező, sajnos az illető is fiókot ajánlott cserébe, de nem érdekelt annyira, a lényeg, hogy eredeti legyen az 1.6.
Miután a cserét megejtettük(nagyon korrekt és segítőkész volt az illető, itt leszögezem), email és felhasználónév átírás után hozzákapcsoltam azt a fő fiókomhoz, így abból tudtam játszani, jóformán be sem léptem a másodlagos accba.
Teltek múltak a hónapok, egyszer csak a nagy játék közepette kidobott az 1.6-ból, azzal a felirattal, hogy a második accom visszavonta a játékmegosztást. Azt hittem csak X idő letele után meg kell újítani a family sharing-ot(mert ez a neve a megosztós fícsőrnek), ezért mentem volna fel a csere fiókba. Igen ám, de nem stimmelt a jelszó. Na mondom wtf...jelszó emlékeztetőnek megadom az email címemet, erre azt írja, ahhoz az emailhez nem tartozik steam fiók. Második wtf...próbálkoztam agyra-főre sikertelenül, mondom magamban ilyen nincs, eltűnt a fiókom az éterben vagymi?
Sok órás eredménytelen kalimpálás után, hirtelen tudatosulni kezdett bennem, hogy lenyúlták a fiókomat...
De akkor annak nyoma kellett, hogy maradjon valahol, ezért bementem az email fiókomba, kerestem az üzenetek között steam-es jövevényt. És lássatok csodát, találtam is, méghozzá a lomtárban.
1 hónapja! kapott emailek, elolvasva méghozzá, ami nem is általam került oda, mert a másodlagos fiókhoz kapcsolt email megváltoztatásához szükséges megerősítő kódot tartalmazták. És én még a fiók cserekor változtattam hónapokkal ezelőtt email-t, azóta rá sem néztem az 1.6-ot tartalmazó steam acc-ra. Elolvastam az üzenetet, állt benne IP cím is, amiről kérvényezték a megerősítő kódot, ez meg szlovák földről származott.
Összefoglalva, az illető lenyúlta a második steam fiókomat, belenyúlt az email fiókomba és még szerencse hogy az email-em jelszavát nem írta át.
Habár anno a CSGO jóformán ingyen volt, mert 1 dolcsis bundle szökevényre cseréltem, azért zokul esett ez a fajta tolvajlás, hiszen 170+ órát toltam addigra az 1.6-ba.
Hiába írtam a steam supportnak, nem tudtam igazolni, hogy az enyém a fiók, az eredeti tulajt pedig már nem tudtam visszakeresni, így álljon itt ez a kis írás, hogy így jártam anyát...vagyis egy steam fiókkal.
UI: kb. két napra rá megvettem az elsődleges accom-hoz az 1.6-ot, mert hirtelen felindulásból nem sajnáltam érte 1500 forintot.

Hozzászólások

(#1) Mister_X


Mister_X
(PH! nagyúr)

Így jár az, aki szarik nagyívben a végfelhasználói szerződésre. Ez volt a tanulópénz.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#2) d@vee válasza Mister_X (#1) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)

Nem szarok én nagy ívben semmire, mivel azt tudtam hogy eladni nem lehet, de hogy "elajándékozni" nem lehet, az homály volt.
Mellesleg jaja, tanulópénznek tökéletes volt.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#3) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Alapból nem ért volna meg 1500FT-t a játék?

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#4) Egon válasza d@vee (#2) üzenetére


Egon
(PH! nagyúr)

A helyedben inkább azon gondolkodnék el, hogy miképp tudták lenyúlni a fiókot, mert szerintem ez a legfontosabb tanulsága az ügynek.
Első blikkre azt tippelném, hogy:
- gyenge, törhető jelszót használtál. ráadásul gondolom ugyanazt a jelszót alkalmaztad az e-mail fiókhoz is, mint ami az adott Steam fiókhoz tartozott;
- esetleg valami keylogger van a gépeden, vagy adathalász oldalra tévedtél, így lenyúlták a jelszavad.
Bármelyik történt is, megfelelő vírusvédelemmel, up-to-date oprendszerrel és third party programokkal (Adobe, Java, Flash stb.), és nem utolsósorban biztonságtudatos felhasználói magatartással, 99%-ban kivédhetők az ilyen történések...

Master of Magic forever!

(#5) d@vee válasza Egon (#4) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)

Nos az email jelszavam betű és szám kombó volt, a steam-en meg betű, szám és specilis karakter, szóval :((( Az adathalász oldal lehetséges, mert sokszor dob fel a böngészőben új ablakot, ha rákattintok egy linkre, ami nem is arra a lapra vinne, amit feldob.
De azóta már gép újrarakás is volt, avast meg van a gépen, remélem ez elég.

Klaus Duran: Dehognem, megért annyit, meg is vettem az eset után, de ha olcsóbban is hozzá juthattam, gondoltam miért ne :)

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#6) lkksioskdl3 válasza d@vee (#5) üzenetére


lkksioskdl3
(fanatikus tag)

Ajánlom figyelmedbe e remek topicot: Vírus a gépben

(#7) bepken válasza d@vee (#2) üzenetére


bepken
(PH! addikt)

Fontos:
A Steam fiók tulajdonjoga nem ruházható át.
Steam fiókok vásárlása, eladása, cseréje vagy ajándékozása megsérti a Steam előfizetői szerződést (SSA).
- Forrás: Steam

a gyakorlatban nem sok különbség van (értsd: nincs különbség) az eladás és elajándékozás között. ezek mind átruházásnak minősülnek, vagyis onnantól nem Te használod a fiókot. na és ezt a konkrét esetet tiltja a Steam :)

félre ne értsd, nem kárörvendésből mondom ezt. de én személy szerint örülök neki, hogy ez tilos. esetedben egy - általad hulladékként emlegetett - viszonylag értéktelen fiók jutott erre a sorsra, de biztos vagyok benne, hogy ha ez legálisan működhetne, akkor sokkal nagyobb visszaélések lennének. bár az is igaz, hogy Nálad nem a Steam lépett közbe, hanem valami szemétláda...

na és igen, ez a lopás része pedig valóban rejtély...én épp ezért használok a kezdetek óta (fuuuh ez számomra kb 1 éve volt :DDD ) mobil hitelesítőt. az a tuti szerintem :) ami melóval járna így accot lopni, annyi vesződséget senkinek sem ér a dolog...

[ Szerkesztve ]

╔═══ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ══╗ ╚═════════════════════ Xiaomi Mi A1 ════════════════════╝

(#8) d@vee válasza bepken (#7) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)

Köszönöm a felvilágosítást, ma is tanultam valamit :R
Na igen, én a lopás óta használom a mobil hitelesítőt :D

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#9) Samus


Samus
(PH! addikt)

Olyan mail fiókot kell használni fontos helyeken (és ez nem csak Steam-re vonatkozik), ahol van kétlépcsős azonosítás. A Gmail-nek már jó régóta van, de tudja a Microsoft és a Yahoo is, hogy csak a nagyokat említsem.

A mobil hitelesítéssel pedig gyakorlatilag ellophatatlan lett a Steam account. Lassan kiforrott lesz a mobil alkalmazás, mert eleinte több volt vele a baj, mint amit hozzáadott a védelemhez.

Soha nem értettem, miért jó az, hogy sokaknak csak egy játék miatt van külön account, most már tudom, honnan ered a dolog...

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.