2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Balaton körbetekerés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy körülbelül másfél hete fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy az idei szezonra fel kéne tenni a pontot egy nagyobb kerékpártúrával a cégnél úgy is nyári leállás van, szóval időm van rá. A célon sem gondolkodtam sokat, elvégre közel is van nekem, de kellően nagy kihívás is. Így hát kis gondolkodás, meg térkép böngészgetés után eldöntöttem, körbetekerem a Balatont. Azt azért tudni érdemes, hogy idén kezdtem el komolyan, sportszerűen kerékpározni, leszámítva a DH-t, de ott nem is távolságra megyünk. Tehát tavasszal még gyakorlatilag nulla kondícióm volt, és egy 10 km-es táv is megterhelő volt.

Mindenképpen egy kisebb nyaralással akartam összekötni, nem csak egy nap fel, letekerem, aztán irány haza, így szállást is kellett rendeznem. A problémát nehezítette az időjárás. Végül a hét második felére esett a választásom. Augusztus 14.-én felutazás, 15.-én körbetekerés, 16.-án laza túrázgatás, 17.-én hazautazás. Némi aggodalomra adott okot a csütörtöki időjárás, de késő délután végre elállt az eső is, és habár bizonytalannak ígérkezett a pénteki időjárás, de ennek ellenére bevállaltam, az egész lemondása is megfordult a fejemben, szerencsére jól döntöttem.

Végül elérkezett a nagy nap is. A túra résztvevői:

és jómagam.

Igen jól látszik országútim van, és mint kiderült ez annyira nem jó választás, már ha ragaszkodunk a körúthoz, a főúton meg megy a veszekedés az autósokkal ugyebár. Ennek ellenére az utóbbit részesítettem előnyben, de gyakran mentem a körúton is.

Reggel 8-kor indultam Balatonföldvárról az óramutató járásával megegyező irányban. 4 tervezett megállóm volt, de úgy voltam vele, hogy ha van valami érdemleges látnivaló, akkor megállunk. első pihenőm úgy 55 km után következett be, egy kis boltnál megálltam némi ellátmányért. Fél óra után indultam is tovább. Legközelebb Veszprémben álltam meg.

Utam folytatván a következő megálló Szigliget, a vár miatt. Itt mivel SPD-s cipőm van, volt egy kis problémám ebből kifolyólag. Ugyan is nem vittem magammal váltócipőt. Másszon az ember kövekből kirakott úton hegyet stoplis cipőben? Azért megoldottam, de konkrétan a vár tetejébe már nem volt kedvem felmászni így.

Szigliget után elérkezett az idő, hogy ebédezzek valahol, végül Ábrahámhegynél ez meg is történt. Ábrahámhegy után egészen Tihanyig nem álltam meg sehol. Tihanyban az apátságot kötelező volt megnéznem, itt eltöltöttem egy jó 45 percet.

Végül elérkezett az idő, hogy elhagyjam Tihanyt, jó volt ott lenni, de az időm fogytán, és mint a képeken is látszik azért az időjárás is ijesztgetett serényen. Egészen Siófokig nem álltam meg, ott is csak egy rövid energetizálásra.

19:30-kor értem vissza a szállásomra, így teljesítvén a túrát. Az eredményem pedig 8 óra 34 perc menetidő, 25,4 km/h átlagsebesség, és 220 km-es táv. Jelenleg ez is a rekordom. Jövőre is letekerem, de akkor már montival inkább.

Hozzászólások

(#1) Luck Dragon

Szép teljesítmény, mi montival csináltuk, de mi annyival szívtuk meg az egészet hogy valami okos az esti órákban a sörös üvegeket a kerékpár úton semmisítette meg feltételezvén jó kedvéből, és mi bele is hajtottunk egy kivilágítatlan részen. De ettől eltekintve megéri:)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#2) Cyberpunk válasza Luck Dragon (#1) üzenetére


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Kösz, igen én is találkoztam üveggel, na meg kb 3 defekt javitóval is. Szerencsére megúsztam. :)

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#3) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA

Elismerésem, nekem sok lenne, szimplán körbevezetni is sok volt a múlt heten.

(#4) Cyberpunk válasza Kalandor (#3) üzenetére


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Köszönöm. Péntekig a rekord távom 114 km volt, igaz az nehezebb, lankasásabb vidéken. :D Tavasszal még nem gondoltam, hogy idén menni fog, de ahogy javult a kondim úgy kezdett elérhetővé válni, azt bevállaltam.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#5) Lien


Lien
tag

Wow az nem semmi, így körbetekerni az egész Balatont, szép teljesítmény.
Felvetődött a kérdés, hogy merre az egyszerűbb Balatonszemesről elindulni, lelle vagy szárszó felé, de akkor egyértelműen lelle felé. :D
Lehet jövőre be kéne egy 1-2 naposat szervezni. :DD

(#6) Sztbeni


Sztbeni
őstag

Grat. Nem könnyű túra, én még 2008-ban csináltam meg egy nap alatt

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#7) Luck Dragon válasza Lien (#5) üzenetére

Egy MA-as balaton kôrbe bringàzàsi tura :C

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#8) rétisün


rétisün
veterán

grat, jó kör volt! (szó szerint :D )

én is outival csináltam meg 3 éve, egy ph!-s kollégával, (blogbejegyzés is született) nekem azóta is az a legnagyobb túrám előtte is bringáztam, meg azóta is bringázgatok, bár volt egy 6 hetes kihagyásom, azóta viszont drótom is van, bocs, ez nem igazán tartozik ide :B
sajnos valóban nem a legalkalmasabb az outi a tó-körhöz (gondolom azóta se lettek jobbak az utak) de azért én megint csak outival vágnék neki :P

good hunting, stalker.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet

(#9) Lien válasza Luck Dragon (#7) üzenetére


Lien
tag

Ha szabad megkérdeznem mi az az MA? :U

(#10) Cyberpunk válasza Lien (#9) üzenetére


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

MA mint MobilAréna. ;)

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.