2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Nem tudok már jó dolgomban mihez kezdeni...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlöm a fórum népét!

Nem az enyém.

Vettem magamnak egy remek Dell notebookot, a Latitude szériának az E5430-as tagját, remek gép! HD+ 14" kijelző, i5, 60 Wh-s akku, 4 USB, masszív váz, jó zsanérok etc..
Na most, én már alapból minden gépemet azzal kezdem, hogy SSD-t a rendszernek, ezután HDD, ha van neki hely.
Van egy asztali gépem, mITX alapon, azon tárolom az adataimat, a notebookomon szinte csak a sulihoz tartozó dolgok vannak. Na most, az előző laposon nem is futott át az agyamon, hogy az SSD mellé a HDD-t is berakjam, mert nem volt, beosztottam a 120GB helyet, és ami azt illeti, jól elfértem.
Na most, megvettem a Dell gépet, abban volt egy 500 GB-s merevlemez, amit azzal a lendülettel kicseréltem
az SSD-re. Így volt egy gépem SSD-vel, de még a gép vásárlásakor vettem egy beépítőkeretet, mivel úgy voltam vele, hogy élek a lehetőséggel. Viszont egy hétig HDD nélkül használtam, és fantasztikus volt a csönd, ami a gépből áradt, amikor a venti leállt.
Két nap kemény keresgélés után rájöttem, hogy egy belső merevlemezt nem lehet szoftveresen kikapcsolni, csak standby jelet kiküldeni neki, de reméltem, hogy legalább csöndben lesz a merevlemez.
A nagy fenéket (nem a fenék a szótő), HANGOS! Határozottan hangos a merevlemez standby módban, amikor a venti leáll. Legalább nem fogyaszt mérhető nagyságú áramot.

Így most hiába van egy fél terás merevlemezem, nem akarom használni, mert zavar a hangja.

De legalább a Dell gép csodálatos, arra elég jó, hogy egész nap tudjam hordozni, órák között elővenni, proglabra bevinni, gyorsan megnézni valamit... Meg a billentyűzetén élmény gépelni.

Hozzászólások

(#1) Robert07


Robert07
(fanatikus tag)

A indiwsban az energiagazdálkodásnál be lehet állítani, hogy kapcsolja ki X perc után.
Nekem ez teljesen leállította a merevlemezt, igaz, asztali gépben, de szerintem notinál is működnie kellene.

突き出る釘は打たれる。

(#2) mrlt válasza Robert07 (#1) üzenetére


mrlt
(kvázi-tag)

Én pont ezért eleve nem is raktam caddy-be a hdd-t, külső rack-et használok, amit kb hetente egyszer rádugok a gépre ha felgyűlt a cucc az ssd-n. Sokszor még a torrent is az ssd-re megy bánom is én (3 év gari) csak a hdd-ne halljam. :) Szerintem külső rack-el jobb lesz neked is.

Bocsánat nem válasz akart lenni. :B

[ Szerkesztve ]

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

(#3) Cucuska2 válasza Robert07 (#1) üzenetére


Cucuska2
(őstag)

Nem állítja le, a merevlemez attól függetlenül pörög, külső HDD-t meg azért nem akarok, mert abból lassan meg már egy szatyornyi van. :D

(#4) kmisi99 válasza Cucuska2 (#3) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Nekem lenovonál leállította. Idegesitett is mikor nagy ricsajjal felpörgött mikor műveletet kezdett a gép. És nekem passzív volt a gép.

Dell Precision M4600

(#5) DarthSun válasza kmisi99 (#4) üzenetére


DarthSun
(PH! kedvence)

Vinyófüggő is. Energiagazdálkodás/Fejlett energiagazdálkodás.WD- k bizonyos firmwarekkel akkor is leállnak teljesen ha nem kéred (bizonyos tétlenségi idő után), Hitachi nem áll le, most ilyet használok, de nem is baj mert a folyamatos leállítgatás csak kinyírja a vinyót - WD- t ki is nyírta nálam, 2- őt is, egy laptop és egy desktopvinyót is. Venti alacsony fordulaton is hangosabb mint a vinyó, úgyhogy a hang engem nem zavar.

(#6) kmisi99 válasza DarthSun (#5) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Mennyi leállás újraindulás körül döglött meg? Nekem 2000 nél jár most a hdd.

Dell Precision M4600

(#7) DarthSun válasza kmisi99 (#6) üzenetére


DarthSun
(PH! kedvence)

Pontosan nem is tudnám megmondani (nem emléxem), bár nem lényeges mert nagyon sok ezer volt, az említett két vinyó híres róla hogy sportot űz ebből, néhány másodperc tétlenség után már idle, tehát kivágja a fejet parkolási pozícóba, majd nem sokkal utána meg off.Van rájuk némi orvosság, program ami felülírja a firmware- t, de csak ideiglenesen, kikacsolás-bekapcsolás után újra kell futtatni. A 2 típus a WD15EARS ( gariban cserélték, az újat már másik firmware- vel küldték, jó is ) és a WD Scorpio Blue ( gari után döglött ki, helyette vettem Hitachi- t) .

(#8) aaa3 válasza DarthSun (#7) üzenetére


aaa3
(lelkes újonc)

ujraind utan van egy real mode dosos tool, amivel ve lehet allitani vegtelen hosszu (tejl kikapcsolt), vagy maximalis (az is jo par ora vagy nap) idle-zest. nem tom hogy talaltam mar. a kikapcsolas nekem teljesen bevalt, pedig mondtak h nagyon bugos szal nem ajanlott a haszn. ennek szem elott tartasaval en ajanlom. a maxoson tul gyorsan nott a szam az en izlesemnek, smart-ban latszott.

file:///initrd/mnt/dev_save/installers/x_drives/wdidle3_1_05 - g&b&b idle mode update utility (set 300 to avoid death - IF DISABLE thn immediately aftr done&checkd, UNPOWR pc &unplug drive, or buggy fw trashes it with vhf unloading!!).zip
file:///initrd/mnt/dev_save/installers/x_drives/wdspinup - ultra low power.zip

olvasd a wd oldalat onnan szedtem a figyelmezteteseket. azaz, miutan kesz, azonnal kapcsold ki, majd aramtalanitsd a geped par masodpercig.

szerk, ha esetleg a hivatalos wd oldalrol es websearchrol eltont volna a ket download, el tudom kuldeni emailben, cserebe megkerem a cimzettet h hostolja mar valami publikus helyen. am ha minden igaz en ugy emlekszem h a wdidlet hasznaltam; /d-vel

[ Szerkesztve ]

[off]eladott gépem: http://hardverapro.hu/apro/9850_black_edition_felkonfig_-_3gb_hd4550[/off]

(#9) DarthSun válasza aaa3 (#8) üzenetére


DarthSun
(PH! kedvence)

:R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.