2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Mérnöki problémamegoldás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlöm a fórum lakóit!
Történt a napokban, hogy meguntam, hogy az albérletemben, hogy ha a szobán kívül hallgatok zenét, akkor két lehetőségem van:

- telefonról hallgatni, ekkor azért a minőséget éri egy nagy pofon

- hangosítani a zenét a gépen, ekkor viszont a szomszéd haragudhat meg, mert 11-kor nem feltétlen Johnny Cash basszus-bariton hangján szeretné végighallgatni azt a történetet, hogy a férj lelőtte a feleségét és most bűntudata van (Delia's Gone, ha valakit érdekel)

Tudni kell rólam, hogy nem vagyok valami nagy audiofil, így kézenfekvő megoldásnak tűnt egy BT hangszóró beszerzése, és akkor a telefonról játszott zenét élvezhető minőségben tudom hallgatni. Rossz tapasztalatom nem volt, egy (lehet kettő volt már, öregszem) éve rendeltem egy rokonnak HMDX Jamet, meglepően erősen és jól szólt, sokáig gondolkodtam, hogy magamnak ne rendeljek-e, de mindig úgy voltam vele, hogy minek. Viszont a pillanat közeledett, amikor nagyobb helyre költözöm, így úgy voltam vele, hogy megéri a beruházást egy használható darab. Az elvárásaim csupán annyiak voltak, hogy legyen hordozható, legyen BT-s, de igény esetén jack-jack kábellel is lehessen használni. És jól nézzen ki, ne legyen túl nagy, és vagy piros vagy narancssárga.
Végignézve az egyik nagyobb bolt kínálatát, ami pont az utcámban van, megtaláltam a Divoom Bluetune-solo hangszórócskát, sajnos csak pirosban, mert a jelen szériából narancs nem volt. Ilyen kis aranyos (a bal oldali, a jobb oldali a kakasos bögrém):

Felhívnám arra figyelmet, hogy nincs rajta aux-in, viszont adtak hozzá olyan kábelt, melynek az egyik vége micro-USB, a másik vége pedig USB + 3,5mm jack apa.
A töltés része remekül működött egy teljesen átlagos telefontöltővel és kábellal, a jack miatt kicsit aggódtam, nem akartam mindenhova ezt a speciális kábelt hurcolni, meg kicsit zavar, hogy ha történik vele valami, akkor soha többet nem használom vezetékesen?
És ekkor beugrott, hogy Debrecenben (én most Pesten élek...), két éve, az út szélén találtam egy microUSB -> jack anya átalakítót, amit az egyik kabátom mellzsebében tartok már két éve! :Y
És kihalásztam, és működött vele, egy jack apa-apa kábellel tudtam géphez csatlakoztatni.

Viszont még mindig volt egy kérdés, hogyan lehetne géppel összekötni vezeték nélkül?
BT adapterrel, ez lett volna a triviális válasz.
De, - és most reflektálnék a címre - két éve nagyon kellett nekem egy olyan app, amit azt tudja, hogy egyszerűen a gép hangkimenetére küldött adatot továbbítja wifin Androidra. Soundwire a neve, roppant hasznos.
És akkor bevillant! A telefonnal rácsatlakozom wifi-n a gépre, átnyomja a hangot, a telefon pedig BT-n továbbküldi a hangszóró felé. A hatótávolság nőtt, a késleltetés sosem számított, a telefon pedig merülni merül, de az a legkisebb baj, nem órákig szól így, csak ha néha kell.

Köszönöm a figyelmet! :R

Hozzászólások

(#1) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

A HMDX Jamnek amúgy szebb hangja van, azt vegyétek.

[ Szerkesztve ]

(#2) Ceree


Ceree
(senior tag)

FM transmitter megoldasban esetleg goldolkodtal? Ha igen, miert vetetted el?

[ Szerkesztve ]

Másolat_eredetije

(#3) kovacsroli


kovacsroli
(senior tag)

Hát azért ehhez nem kell mérnöki diploma :) Ez józan paraszti ész, persze ez semmit nem von le az értékéből.. :R

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#4) Cucuska2 válasza kovacsroli (#3) üzenetére


Cucuska2
(őstag)

Nyugi, nincs, nem is lesz. :P

(#5) qkaleko válasza Cucuska2 (#1) üzenetére


qkaleko
(tag)

Ezt meg tudom erősíteni, nekem ez van, és az árához képest kitűnő.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.