2020. október 1., csütörtök

Gyorskeresés

Kötelező katonaság-jó vagy felesleges?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Nos gondolkoztam kicsit ezen a témán és én úgy gondolom nem ártana hogyha visszahoznák ezt a rendszert.Nem ártana némelyik emberkének akiket "ismerek" semmi erőnlét lusták mint a föld és a fegyelem alulról nyaldossa a nullát...A másik hogy mindenki fujj igy katonaság úgy katonaság de ztán mikor kijönnek mennyi sztorit lehet hallani h igy volt jó ugy volt jó..Szóval szerintem vissza a 2 év kötelező katonaságot![L:/dl/upc/2010-08/280924_gcgj.gif](IMG:/dl/upc/2010-08/280924_gcgj.thumb.gif)(/IMG)[/L]

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
(aktív tag)

Jó is, de inkább rossz.
Kéne a fegyelem az tuti (bár ha megnézed a fegyelem addig volt jelen míg valaki sorkatona volt, utána bárkiből lehetett naplopó alkoholista(ahogy lett is)), viszont régen meg úgy szop*tták a katonákat, ahogy bírták. Nem egy öngyillkosági kísérlet és pszihológiai betegség alapja volt a sorkatonaság! Annak meg mi értelme? Nem Spártában élünk basszus! :F Szarul volt összerakva, kész.
Mondjuk ez Magyarországra teljesen jellemző. A nevelő/tanító/képző pozíciókban emberi hulladékok foglalnak helyet. (tisztelet a kivételnek) Gondolok itt az óvodákra/iskolákra/gyermekotthonokra/meg múlt időben a katonaságban lévő vezetőkre.

[mod]: Más megélni azt a 2 évet, mint hallani a sztorikat.

[ Szerkesztve ]

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#2) Anubiss


Anubiss
(tag)

A lusta részt rám értetted? :P

(#3) jookomak


jookomak
(őstag)

El kell menni rendőr szakközépbe, ott is végig lehet szopni két évet.

Hogy kell-e a kötelező sorkatonaság, abba inkább ne menjünk bele, nálunk okosabb emberek is vitatkoztak már ezen.

(#4) #51736960


#51736960
(törölt tag)

szerintem a katonaság már túl késő ahhoz, hogy embert faragjon valakiből.
gyerekkorban kellene normális nevelést kapni, pölö kötelező nyári cserkésztábor, vagy ilyesmi.

én rettenetesen rossz gyerek voltam, és az volt a "jutalmam", hogy minden nyáron egy három hetes sporttáborba irattak, ahol a lehető leggecibb oktatók hajtották ki a beled minden áldott nap. plusz a legkisebb vétségért is büntetés járt (többnyire futás a pályán, ha nagy volt a vétség, hátrafelé menetben kellett teljesíteni)

szerk: tehát szvsz a kötelező katonaság teljesen felesleges, max annak lenne értelme, hogy mondjuk mindenki (férfiak és nők) részt vennének egy hetes tréningen, ahol megtanítanák az embereket egy-két alap dologra (egyszerűbb támadások kivédése, alapszintű fegyverhasználat, stb), hogyha kitör a háború, mégse birkákként menjünk a vágóhídra...

[ Szerkesztve ]

(#5) kmisi99


kmisi99
(addikt)

Nekem egyik ismerősöm úgy kerülte el a katonaságot hogy bolondnak tetette magát :DDD Amúgy én nem mennék tényleg szarul van összerakva meg rohadt kemény és amint vége lenne mennék haza és ki nem mozdulnék az ágyból se!

(#6) total90 válasza #51736960 (#4) üzenetére


total90
(veterán)

Ott a pont. Itt, Szerbiába még van katonaság (civil és rendes). Aki rendes katonának ment ismerős, haver... mindenki mondta, hogy nagy nulla az egész. Eleinte szívatnak, de nem olyan módon, hogy azáltal valaki is fegyelmezettebb legyen, ott faragjanak belőle embert.
Jó példa erre egy helyi srác. 20 évesen akkora alkesz, hogy simán lepipál szinte bármilyen konkurenciát és elment katonának. Fél évvel később mint ha mi sem történt volna, ugyanúgy részegen fetreng a bolt előtt, ugyanúgy minden hétvégén a diszkó előtt fetreng...

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#7) Rive


Rive
(addikt)

A kötelező katonaság három dologra 'jó':
- két emberév per koponya munkanélküliséget látszólag eltüntet szem elől
- megszakitja az ember esetleges karrierjét/vissza a kezdő körbe
- prima látens alkoholistát varázsol minden bekerülőből.

Nem kell. Aki nosztalgiázik, még mindig mehet a 'légióba - a többieket hagyja szépen békén.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#8) Lauda válasza Rive (#7) üzenetére


Lauda
(félisten)

Ehhez meg tegyuk hozza, hogy katonasag cimen tobb ezer szalon lopjak ki az allami lovet. Es ami a vicc, hogy meg most is ez megy, hiaba nato meg a tobbi flanc.

[ Szerkesztve ]

(#9) D1Rect


D1Rect
(félisten)

"Nos gondolkoztam kicsit ezen a témán"

Akkor gondolkozzál rajta még jó sokat mielőtt marhaságokat írsz.

2 évet elvenni az ember életéből mert csak?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#10) csibor


csibor
(őstag)

Svájci típusú 3 hónap alapképzés,valamint aki vállalja évente 2 hét felhozó kiképzés.Így lenne olyan aki katonásan tudná megadni magát bárkinek.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.