2020. február 27., csütörtök

Gyorskeresés

Sas-hegy

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Érdemes augusztusban kilátogatni a Sas-hegyre. Egyrészt, mert én itt lakom :DDD, másrészt, szép a panoráma, harmadrészt, lehet bámulni a hullócsillagokat.

Legutóbb, amikor tiszteletemet tettem a két csúccsal is rendelkező Sas-hegyen, csináltam pár képet. A zöme nem sikerült, de hát ne várjuk már el egy szocmókustól, hogy a gépek nyelvén is értsen.

Hát, ez itt a kert. Az ott szemben a Gellért-hegy, valamint a XI. kerület részei. Picit magasabban vagyunk (266 m), mint a Gellért-hegy (235 m).

Itt pedig Kelenföld szerepel, kivehető a buszgarázs (igen, ahol csicsikálnak a buszok) és a pályaudvar is, plusz a Petőfi-laktanya meg egy ronda irodaház és természetesen az elmaradhatatlan paneltömkeleg.

Kinderpulya koromban a Sas-hegy csúcsa és környéke csak simán el volt kerítve, mint természetvédelmi terület. Aztán a kerítésen lyukat ütöttek, bemászkált a helyi értelmiség inni, tábortüzezni, csikket és csipszeszacsit szétdobálni. Ezt unhatta meg az Önkormányzat, vagy a területért felelős erdészeti társaság, mert most már éjjel-nappal kutyás őr van, belépődíjat kell fizetni és bizonyos feltételek mellett legfeljebb éjfélig megengedett az ottlevés.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.