2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Nagyon sok a túlsúlyos ember

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már eddig is feltűnt a jelenség, de minap egy McDon egészséges ételeket forgalmazó gyorsétterembe ( ;] ) betérve elgondolkodtam, míg vártam a szendvicsemet. Körbenézve azt vettem észre, hogy bár a vendégek java része fiatal (közel van hozzá egy középsuli és egy gimnázium is), mégis kimondottan sok a túlsúlyos. A kövérség érdekes utat járt be, mert az emberiség történelme során a túlsúly alapvetően a gazdagok ismérve volt. Hiszen ők ehettek annyit, amennyit csak akartak és amit csak akartak. A köszvényt se nagyon ismerték a jobbágyok. Aztán jött a városodás és a tömegtermelés, egyre kisebb gondot okozott a fejlettebb országokban az éhezés/alultápláltság. Persze időszakosan visszatért (világháborúk idején), de alapvetően még a szocialista országokban is jóformán eltűnt. Igen ám, de átbillent a dolog hamarosan, ráadásul meglepó (?) módon nem csak a gazdagokra volt jellemző a túlsúly. Sőt, inkább a gazdagok közt lett egyre kevesebb az elhízott és a szegényebbek lettek pufik.
Igazából rendkívül egyszerű oka van ennek alapvetően: a nem megfelelő táplálkozás. Sajnos a cukorral és egyéb könnyen emészthető szénhidráttal folyamatos hullámvasúton van a szervezet az inzulinszint ingadozása miatt, amiből az egyszeri ember csak annyit érzékel, hogy: "most ettem és már megint éhes vagyok!?" Mi olcsó manapság? A péktermékek, péksütemények - ugye ezek szinte kizárólag szénhidrátokból állnak. A gyengébb minőségű felvágottak és virslik (pl. a párizsinak min. 40% hústartalommal kell csak bírnia) - ezek tele vannak mindenféle töltelékanyaggal. A sör - ugye mondani se kell, hogy hízlal és sokan kajálás helyett is isszák... Az édességek java része is megint csak szénhidrát. És végül sajnos a gyümölcsök (bár ezek jó része sajnos már nem olcsó) is nem elhanyagolható szénhidrát-tartalommal bírnak. Tehát gyakorlatilag aki nem nagyon tud válogatni a minőségi élelmiszerek közül, az csupa rossz hatású kajával fogja tömni magát és a családját.
Persze a rendszeres mozgás hiánya sem tesz jót az emberek jelentős részének, de alapvetően az étrenden kéne változtatni. Szerintetek van kiút, vagy még durvább lesz a helyzet?

Ja, fényevők és spirituálisan csak élettelen dolgokat stb. fogyasztók kíméljenek :DDD

Hozzászólások

(#1) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Lehet ezt szerintem rafogni sok mindenre, azonban a fo oka, hogy nem torodnek magukkal az emberek. Nem erdekli mit eszik, nem erdekli a mozgas, nem erdekli hany kilo, nem erdekli ha budos stb stb. Akinek nincs ezzel kapcsolatos betegsege, az le tud fogyni, ha le akar. Minden egyeb magyarazat csak ures duma. Mint a ciginel, le tudnek szokni, ha akarnek, ja persze. Mikor beszol a cigis, hogy milyen draga orakat veszel. Aha, te meg elszivtad egy lakas arat 20 ev alatt, bocsi.

[ Szerkesztve ]

(#2) Csapoati válasza Lauda (#1) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Ja igen, nekem is a kedvencem a betegség, mint ok. Rendben, van ilyen betegség valóban (pl. pajzsmirigy-alulműködés), de egyrészt ez maximum pár százalék lehet a túlsúlyosok között, másrészt máshogy megy maga a hízás folyamata is (hamarabb mennek fel a kilók, pedig mondjuk nem is eszik olyan sokat az illető). A nemtörődömség is furcsa, mert közben meg ugye megy a bullshit az interneteken és az újságokban, hogy úgy vagy jól (vagy tökéletes!) ahogy vagy, a másik oldalon meg már tolják is a fogyasztótea reklámot meg a 45 kilós lányok képeit. :D

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#3) BoB


BoB
(addikt)

Olaszországban élek egy ideje, de már az első hónapokban feltűnt hogy itt nem olyan kövérek az emberek. De komolyan, mást esznek (szerintem nem zabálnak annyira), meg sportolni is sokkal több embert látok. Az öregeket is látom futni, bicajozni.

Pl a lakóházban ahol lakom egyetlen túlsúlyos sincs, minden ember vékony.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#4) Csapoati válasza BoB (#3) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Nem is csodálom, nézd csak meg ezt: [link]

Hiába szerepel az ember fejében az, hogy az olasz mammák kövérek, a várható átlagos élettartam az olaszoknál a legmagasabb Európában. Mi 77.-ek vagyunk...

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#5) BoB válasza Csapoati (#4) üzenetére


BoB
(addikt)

Rajtuk látni pont a legjobban. Otthon a rokonság körében nincs olyan idős személy, aki ne lenne dagadt. Itt meg abszolút nem igaz.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#6) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Mondja ezt Gombóc Artúr. ;]

https://www.youtube.com/watch?v=TZ6vvzqBmlg

(#7) Pala


Pala
(veterán)

Ez egyáltalán nem meglepő, a magyar az egyik legegészségtelenebbül táplálkozó nép Európában. Nem csupán a gyorskaják, de a magyar konyha is kb. úgy, ahogy van szeméttelepre való (hű, de sok embert megsértettem már ezzel a kijelentéssel ;] )

(#8) Csapoati válasza Eastman (#6) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Naa, én csak a a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a lapos csokoládét szeretem és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. :)

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#9) Eastman válasza Csapoati (#8) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ennyi. :)

https://www.youtube.com/watch?v=TZ6vvzqBmlg

(#10) KISDUCK


KISDUCK
(őstag)

Kamuztok itt össze vissza, az egész genetika kérdése.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.