2022. augusztus 16., kedd

Gyorskeresés

Én és az Android (1. rész)

Írta: | Kulcsszavak: android . zte . blade . mobiltelefon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ezt az írást több részesre tervezem, a cél az, hogy bemutassa, egy laikus hogyan szokja meg napjaink legjobban terjedő mobil operációs rendszerét, milyen benyomások érik, stb.

Tegnap vettem az új telefonomat, talán jelenleg a legjobb ár/érték mutatóval rendelkező androidos masinát, a ZTE Blade-et. Elöljáróban annyit kell tudni rólam, hogy sosem izgultam rá nagyon a telefonokra. 10 év alatt ez a 6., de ebből 2 tönkrement, egyet elloptak, úgyhogy ha rajtam múlik, két évet minimum kibír nálam egy jószág. Az előző gépezet egy SE K800i volt, imádtam. Gyors, rendkívül jó a menüje, a multimédiás képességei, a fényképezője, minden. Nem is dobom ki vagy adom el, tartaléknak jó lesz, meg hát jobb is a fényképezője, mint a ZTE-nek, de erről majd később.

Tehát ZTE Blade. Megmondom őszintén, először tavaly év végén hallottam erről a cégről, de a tesztek, illetve egy tulaj ismerős szépen lassan meggyőztek, hogy ez a készülék kell nekem. SE Xperia X8-on gondolkodtam a SE-s múltam miatt, de a kijelző mérete, és az 1.6-os Android eltántorított tőle. Na de nézzük a részleteket.

Az első indítás... jó sokáig nézhettem a zöld robotot, azt hittem már lefagyott, aztán jött a ZTE csodálatos logója. :D A főmenü nekem kicsit szétszórtnak tűnt elsőre (nem néztem utána az Androidnak semennyire előtte, gondoltam nem tömöm tele a fejem hülyeségekkel látatlanban), de aztán lassacskán sikerült megbarátkoznom vele. Az mondjuk kb. egy óra használat után esett le, hogy a Menu fizikai gombot is lehet valamire használni. :D jobban örültem volna, ha a menürendszer nem hajlított, hanem oldalanként lapozgatós, de talán ezt is lehet konfigurálni valami app-al, nem tudom. Ami elsőre tetszett, az a személyre szabhatóság. Jó, hogy 5 fő képernyő van, amiket telepakolhatok widgetekkel és parancsikonokkal, ennyinek elégnek is kell lennie - nálam a zenelejátszó (Power Amp), a facebook, a Traffic Counter (méri az adatforgalmat, a bejövő/kimenő sms-eket és hívásidőtartamokat), és egy dátum-rendszerinfó widget van kint, meg pár parancsikon.
Megmondom őszintén, én azért jobb sebességre számítottam. Néha egyes játékok is beakadnak kicsit, és a GPS-térképes alkalmazás is lassú nekem. Nem tudom hogy a net sebessége miatt van-e ez az utóbbinál, de mindenesetre rákötöttem otthoni Wi-Fi-re, amivel ez elvileg nem lehetne gond.

Elsőre ennyit szántam, legközelebb a nekem furcsának/újnak/szokatlannak tűnő dolgokról írok.

Hozzászólások

(#1) Victoryus


Victoryus
addikt

Ha majd felteszed rá a 2.2-es androidot, akkor lényegesen gyorsabb lesz! Mondjuk én most csak 480mhz-en használom a procit, de az is bőven elég.Cserébe kevesebbet fogyaszt.

A facebook profilnak a valósággal való bármilyen hasonlósága csak véletlen egybeesés. --> Huawei band 6 aprón

(#2) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

jobban örültem volna, ha a menürendszer nem hajlított, hanem oldalanként lapozgatós, de alán ezt is lehet konfigurálni valami app-al,

launcserpró?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B IX | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#3) Csapoati válasza Mr.Csizmás (#2) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Hű, köszönöm. :) Hallottam már ennek az appnak a nevét, de egészen másra asszociáltam róla.

#1: Igen, már várom a 2.2-t a sebességtesztek alapján, de megvárom a hivatalos változatot.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#4) vviktor1


vviktor1
aktív tag

Hát, K800 (eddigi legjobb telefonom volt) után szokni kell az androidot, én is ebben a cipőben járok csak egy off LG Optimussal, ami talán jobban támogatott (pörög a PH-s topicja rendesen) és közel a végleges (főzött) 2.3 rendszer hozzá
Néha a beakadások azért zavaróak lehetnek aki nem szokta meg, dehát ez is csak egy számítógép csak miniben :) meg a tapicskolás is fura 1-2 hétig, de megszokható és utána már nem akarod vissza a K800-at

Ne dudálj, küzdj !

(#5) FATtila78


FATtila78
tag

Jó teszt volt, nagyon tetszett :) nekem is blade volt az előző telefonom

MNDNT TD PPLFN MGMNDMBR

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.