2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Na ezen kiakadtam!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rávettem magam és elolvastam ezt a cikket, és a végére eléggé elkeseredtem!

Mivel a PH! inkább apukásabb tartalom, kíváncsian várom apuka társaim véleményét.

Pár dolog, ami nagyon megütött és érdekes számomra milyen gondolatok fogalmazódnak meg részben kortársaimban:

- ha elolvassátok a véleményeket, mindenhol első helyen szerepel az anyagi javak és a pénz

- fontosabb neki, hogy 5 év múlva legyen munkája, minthogy egészsége legyen felnevelni a gyerekét

- anyagi javak, anyagi javak, hét számjegyű anyagi javak

- talán 3 helyen említik meg, hogy legyen egy szerető és gondoskodó apa

Emberek tényleg ennyire el van torzulva a világ :F (lehet én vagyok naiv)

32 éves vagyok, feleségem 28, idősebbik lányom 2 éves, kisfiam 4 hónapos - az igaz, hogy nem első célként az államnak vállaltuk a gyereket, de amit kapunk +-t emiatt jó esetben a gyerekére költi rá az ember, nem magára és a megélhetésre - ha innen nézem, akkor a gyerekek járnak jól - ennyi.

Hozzászólások

(#1) kolopele


kolopele
(PH! kedvence)

Ha tetszik ha nem, a pénz nagyon fontos szerepet tölt be a gyerek nevelésben is. Mennyivel jobb az amikor nem azt kell nézni hogy hó végén mi lesz, a gyereknek lesz e új cipője ha két nap múlva szétfocizza, vagy ha már ugye ezen az oldalon vagyunk teszem fel elromlik az 1060 - as kártyája másnap már ott is van a másik a gépében. Egy gyereket nem elég megcsinálni, fel is kell nevelni, ruházni, enni adni neki, elindítani a pályáján, esetleg lakást venni a későbbiekben, stb. Akiket én nem tudok díjazni azok a semmire gyereket vállalók, a megélhetési szülők.

(#2) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Sajnos a mai világban muszáj, hogy legyen anyagi háttér. Mondjuk túlzás a 7 számjegyű, legyen 6, de ne az összesen (2 pár összege) ne 1-el vagy 2-el, vagy 3-al kezdődjön.
A mai világban (nálunk azért szülnek gyereket, mert:
- Társadalmi elvárás
- Bedőlnek a CSOK-nak
- Megvan az alap nekik

Az első kettő esetén nehezen fogják a gyereket felnevelni, főleg, ha több van nekik (a CSOK-nál 3-at kell szülni bizonyos időn belül). A harmadik eset lenne az ideális.

A kormánynak érdeke, hogy minél többen szüljenek, de azt nem egy 5k-val kell kiverni az emberek szemét, elég, ha megnézzük, hogy pl. a Német kormány mit ad, ha valaki ott szüli meg a gyerekét. No meg ha több pénzt adnának az embereknek (vagy radikálisan csökkentenék az adókat), akkor több gyerek is lenne.

(#3) kolopele válasza Tamás88 (#2) üzenetére


kolopele
(PH! kedvence)

Nem túlzás a 7 számjegy, ha valaki elő tudja teremteni annál jobb.

(#4) Anaren91 válasza kolopele (#3) üzenetére


Anaren91
(senior tag)

Én csak 4 számjegyűt keresek, de majd ragyurok... Komolyan nem is te lennél, már a postolót se kellett megnézni... Annak idején én is meg az öcsém is tisztességesen fel lett nevelve, nem volt gtx 1060 am meg amikor kiejtettem a számon valamit egyből a számba repült a galamb... Édesanyám tanitokent 130-50 k körül keresett, fater 120-30 körül, mégis mindenem megvolt amire szükségem volt. És igen ezért úgymond nekem is tennem kellett, mert meló után fater még tolta amit tudott én meg amiben tudtam segítettem, de legalább megtanultam megbecsülni amim van és hogy a munka nemesit. Diplomás emberként olyan munkákat csináltam meg itt külföldön amire még olyan emberek is húzták a szájukat akiknek egy szaros szakmájuk se volt, de a több pénz meg kellett volna, csak basztak érte tenni... És három év alatt így el is értem egy olyan szintet, hogy már elégedett vagyok a munkámmal, a fizetéssel, az élettel... Az ilyen apuci mindent megvesz gyerekekbol lesznek az elkényeztetett nyikhajok.

(#5) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A 7 számjegy havonta k-Európában nyilván karrierbuzulás, Mo.-on nem kell 500eEUR-t perkálni egy ingatlanért.

A világ kb így változott az elmúlt 30évben:
1. mindenhol sokkal bizonytalanabb lett az emberek sorsa. Míg a 70-es 80-as években garantáltan lett munkád suli után kb az egész világon, most szerencsétlenkedés, szarrágás megy a cégek részéről, versenyezni kell a kínai-indiai "munkaerővel", és ha nem fújod elég jól a céges nótát, lapátra tesznek. Nem az abszolút jövedelem a kérdés, hanem a biztonság, hogy amikor a gyerekek 10évesek lesznek, akkor is lesz munkád.
2. az emberekre dől a stessz, naponta órákat veszítenek el kisebb-nagyobb képernyők előtt, rájuk csörög a főnök szabadság alatt/hétvégén. Az emberi agy számára egészséges mennyiség többszörösét kapja álhírbombákban.
3. megszűnt a "gyerek majd gondoskodik rólad, ha megöregszel" családmodell (érthető, a mai világban senki sem akar egyszerre két generációt pátyolgatni) - tehát a szülőnek nem megélhetési kérdés gyereket szülni.
4. túlnépesedett a világ, masszívan - talán genetikailag kódolva lenne, hogy ideje lassítani? (sajnos, akik legjobban nyomják, nem lassítanak eléggé, de afrikában is csökken a gyerekvállalási kedv)

#2: hogy mit adnak a németek? Háát, annyira nem rózsás azért. Az "ingyenbölcsi" a gyakorlatban nem létező fogalom, 2éves kortól viheted havi 900EUR-ért bölcsibe a gyereket. Európában kb csak a skandináv modell gyerekbarát, a többi országban durvábbnál durvább dolgokat olvas/lát az ember (az egész teteje kb UK).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) Csabroncka válasza kolopele (#3) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Oké, de azt azért érzed, hogy nem létkérdés a 1060-as kártya. A semmire gyereket vállaló felelőtlen szülőkről egyezik a véleményünk.

A ruházkodás, lakhatás, kaja olyan dolgok amik nélkülözhetetlenek (alap dolgok), de - és itt van egy de dolog, mindenkinek mást jelent a jólét és az anyagi biztonság.

Egészen addig amíg az ember ismerősei között elő nem kerül egy eset fel sem vetődik az emberben, hogy a legfontosabb dolog az éltében a gyerekek és családja és elsősorban saját maga egészsége!

"in medias res"

(#7) kolopele válasza Anaren91 (#4) üzenetére


kolopele
(PH! kedvence)

Akkor lesznek belőlük elkényeztetett nyikhajok ha a pénz mellett nem foglalkoznak velük, nincsenek nevelve, szeretve, stb. Ha mindezt megkapják akkor külön jó hogy 7 számjegyű a család keresete. Én szembe állítanám bármikor a saját gyerekeimet pár olyannal akik otthon még a családiból sem látnak semmit mert azt is anyuka magára költi inkább, akik otthon is csak azt tanulják hogyan kell káromkodni meg ordítozni, nejem pedagógus szóval látom az ilyen gyerekeket meg a szüleiket. A másik dolog meg az egészségügy, ha beteg a gyerek fogod és elviszed magánrendelésre még aznap, de ha komolyabb műtétre lenne szükség akkor sincs várólista. Nem a lényeget olvastad ki abból amit írtam hanem amit szerettél volna.

[ Szerkesztve ]

(#8) kolopele válasza Csabroncka (#6) üzenetére


kolopele
(PH! kedvence)

A kártyát csak az oldal miatt hoztam elő. Minden mást leírtam kicsivel fentebb.

(#9) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mindig van olyan, aki elmondja, hogy bár semmilye nem volt, de mégis nagyszerűen megvoltak, és ilyenkor mindig el kell, hogy gondolkodjak azon, hogy akkor nekem a semminél mennyivel volt kevesebb.

mert én a gyerekkoromból arra emlékszem, hogy nem mindig volt vacsora. vagy ebéd.
meg hogy a karácsony nem azért nem az ajándékozásról szólt, mert szeretet és család, hanem mert baromi
sok volt a gázszámla. pedig mindkét szülőm dolgozott, nem is keveset.

ennek fényében én inkább azokon akadok ki, akinek meglepő, hogy az anyagi javak fontosak. én nem akarom, hogy a majdani gyerekeimnek meg kelljen tapasztalniuk, amit nekem kellett.
nagyszerű, hogy szereted a gyereket, csak hát nem feltétlen baj, ha közben meg is tudod etetni.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) Csabroncka válasza kolopele (#8) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Tudom!

Anyagi szempontból szerintem 3 féle ember típus létezik:

Minden embernek adtál egy hónapra 50 ezer forintot, hogy ebből éljen meg:

1. típus: szépen beossza, kicsit spórol ezen azon, de jut mindenre és kitart a hónap végéig

2. típus: hónap végére már 100 ezer forintja, van és alapvetően mindenre telt neki a hónap végéig

3. típus: tulajdonképpen Ő sem tudja, hogy hogyan, de hó közepére elfogy a pénze, sajnáltatja magát, panaszkodik, és hó végére éhen hal.

"in medias res"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.