2019. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hogyan telepítsünk Nexus 7-re (2012) Cyanogenmod 11-et?

Írta: | Kulcsszavak: ASUS . Google . Android . KitKat . Cyanogenmod . Recovery . Bootloader . TWRP . Root . Rootolás . 4.4.2 . Nexus 7 . Tegra

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az alábbi lépések főleg a Nexus 7 (2012 - Tegra 3 SoC) táblagépre vonatkoznak, de egyes lépései más Nexus eszközökhöz felhasználhatóak. (pl.: Nexus 7 (2013), Nexus 4 rootolás)

Figyelem! Az alábbi lépések elrontása miatt akár használhatatlanná válhat a táblagép! Mindenki a saját felelősségére végezze el az alábbi műveleteket! Érdemes minimum 80%-os telep mellett elvégezni a műveleteket.
Minden adat megsemmisül az eszközről a rootolás folyamán, készítsünk előtte biztonsági másolatot a rendszerünkről, és az adatainkról is!

Felismertetés és Biztonsági mentés

1. Töltsük le a szükséges programokat: WugFresh
2. Aktiváljuk az USB hibakeresés funkciót: Beállítások ==> Fejlesztő opciók ==> USB hibaelhárítás
(Akinek nem látszik ez az opció, annak a Beállítások ==> A táblagépről ==> Build-számot kell legalább 5x megnyomni, hogy megnyíljon ez a lehetőség)
3. Csatlakoztassuk USB-n a tabletet, és engedélyezzük a hozzáférést.
4. Telepítsük fel a WugFresh-t, és indítsuk el Rendszergazdaként, ez fontos! (Mindig az alkalmazás indítása előtt csatlakoztassuk a tabletet!)
5. Ekkor megjelenik egy panel, melyben kiválasztjuk a típust, hozzá kevésbé értőknek elég az Auto Detect+Build gomb.
6. Backup fül, és itt a Create Android Backup File pontra megyünk, és alatta az Include mindkét pontja legyen aktív. Majd OK-ra kattintunk. (Előtte kapcsoljunk repülő üzemmódot!)
7. Ekkor megadjuk hova mentse a biztonsági mentést, és újraindul a tablet, a mentésnek védelem gyanánt adhatunk jelszavat is. Majd Backup your Tablet (elnézést az esetleges félreírásért, de a tabletet már telepítettem, és nem emlékszem a pontos nevére)

Segédlet:

Nexus 7 (2012) Wi-Fi, vagy 3G opció, és a build szám, mely Android 4.4.2 alatt KOT49H (Nakashi a kódneve a gépnek)

Bootloader feloldása

8. Ezután a Full Driver Installion Guide menüpontra megyünk.
9. Itt a lépéseknek megfelelően végig mehetünk, hogy mindent leteszteljünk, de a legfontosabbak a Step 3 és Step 4. Step 3 alatt érdemes a Universal Drivers pontot telepíteni.
10. Most pedig Unlock pontra lépünk, itt OK és Igen, ekkor felold a Bootloader és minden alaphelyzetre áll a táblagépen.

Rootolás

11. Jobb esetben a program leszedi a Recovery programot is, de ha nem akkor töltsük le a TWRP 2.7-t: TWRP 2.7
12. Most jön a Root gomb, és OK pont, szükség esetén megadjuk a korábban leszedett TWRP helyét.
13. Ekkor rootolt a táblagépünk.

Cyanogenmod telepítése

14. Töltsük le a Flashify programot a Play Áruházból, majd a CM 11 image fájlt és a Google alkalmazásokat: Cyanogenmod 11 - Google alkalmazások
15. Mindkét fájlt töltsük fel a tabletre, mindegy hova, csak tudjuk melyik mappába raktuk.
16. Most bootoljuk Recoverybe, két módszere is van:
- A Flashify programon belül menü, és Reboot Recovery
- Kikapcsoljuk a tabletet, és a Hangerő LE és Bekapcsoló gombot egyszerre lenyomjuk, ekkor betölt a Bootloader és a hangerő gombokkal megkeressük a Reboot Recoveryt, és bekapcsoló gomb (ami itt a belépésnek felel meg)
17. Betöltött a TWRP, hála a 2.7-es verziónak tudunk USB-ről is telepíteni, ekkor egy USB OTG átalakítóval rákötünk egy FAT32-re formázott pendriveot, melyen a 2 fájl rajta van.
18. Most Wipe alatt az Advanced menüre megyünk, és mindent kipipálunk az Internal Storage kivételével! (Ha ezt elmulasztjuk, akkor csak USB-ről tudunk telepíteni!) Majd a csúszkát elhúzzuk.
19. Miután a rendszert eltávolítottuk, megkeressük a helyet ahova az image fájlokat helyeztük, és kiválasztjuk mindkettőt. Egyszerre csak egy ZIP-et lehet, kijelöljük az egyiket, majd az Add More ZIP alatt kiválasztjük a másikat is. (USB telepítés esetén minden képpen egy usb-otg könyvtárban lesz, melyet a legfelső mappa gyökérében kell keresnünk) A nyilat húzzuk el.
20. Miután végzett a telepítéssel, nyomjunk egy Reboot-ot és indul a Cyanogenmod.

Készen is vagyunk, alapból rootolt, és tele van mindenféle hasznos funkcióval! :DD

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.