2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Figyelem

Írta: | Kulcsszavak: romantika . valentin-nap . virág . eljegyzés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"Virágot Áginak?! Minek??! Nincs valentin nap b.meg!"

A fent olvasható (számomra már) klasszikust egy egyetemi csoporttársamnak sikerült a velünk és a körülöttünk leledző hallgatósággal megosztania.
Akkor is sokat gondolkodtam a dolgon, a mai napig nem is értem. Nem értem, hogy miért olyan nehéz egyes férfi kollégáknak megérteni alapszinten a nőket... (teljesen soha nem fogod, még mielőtt azt hiszed).

Kedves Férfitársaim, ti idióták (akinek nem inge, nem veszi magára)!

Csoportosan jártok virágárushoz Valentin nap, és úgy veszitek a túlárazott szegfűt, mintha az életetek múlna rajta. De csak aznap! Csak Február 14-n. Az utcán rózsacsokrokkal felszerelt ficsúrok rohannak a buszhoz, öltönyös urak állnak meg a tilosban drága autóval, hogy a virágoshoz beszaladjanak. Lányok, hölgyek kezében már átadott ajándékcsomagok, csoki, rózsa és félszeg mosoly, mert legalább ma kapott valamit. De csak ma. Holnap már vissza áll a régi rend, az üvegváza visszakerülhet a polc tetejére, hisz ott fog porosodni a következő egy évben. Talán a születésnapján leveheti újra. Vagy vesz bele magának tulipánt a Lidl-ben. Csak nyóccáz.

Kérdem én balga, ennyit ér a kedves? Ezen az egy napon (amikor kötelező), a túlzások is elfogadottak, a csöpögő gejl műgesztusok, a cifrábbnál cifrább, már már rokokóian túlzó ajándékköltemények is mehetnek? Az év többi napján meg nincs valentin-nap, így nincs miről beszélni?

Tovább megyek kedves férfi társaim. Melyik agyamentnek pattant ki annak idején a barlangban, hogy valami nevezetes ünnepen kérje meg a kedvesét? Akkor is menő lehetett hogy az "Végre feltaláltuk a tüzet" ünnepén verték az ősasszonyt fejbe a bunkósbottal, és rángatták be a barlangba?

Sorolom:
- A leányzó születésnapja
- karácsony
- valentin nap
- évfordulós vacsora

Jó hogy azt ki nem írod magadra előtte pár nappal, hogy hamarosan megkérem a kezed, te meg lepődj meg de jól!

Nem tartom magam a női lélek mindentudójának, és hibáztam is sokat az elmúlt években kapcsolatok terén (és még fogok is). De egy dologban biztos vagyok. Ezek nem bonyolult dolgok. Nem kell sok erőfeszítés hozzá, és sokat tudsz emelni az ázsiódon a párod szemében.

Ne a Valentin-nap, születésnap és névnap trió legyen az, amikor megleped virággal. Sőt, nem kell csak virágban gondolkodni kis apró meglepetésekkel is lehet kedveskedni. Mert nem az a lényeg hogy mit kap, hanem az hogy figyelmes vagy. Gondolsz rá. Akkor amikor az adott kis ajándékot megveszed, rá gondolsz. Miatta mégy be a virágboltba, hozol neki egy tábla csokit, veszel meg egy koncertjegyet, amire tudod hogy régóta vágyott már.

Mert a Nő figyelemre vágyik, semmi másra. Azt szeretné, hogy néha felnézz a Battlefield 4 elől, és vele is törődj. Tölts vele is hasznos időt. Ennyi a "titok". Szerintem.

Még egy gondolat a lánykérések körül, aztán befejeztem...

Valami olthatatlan vágyat érez egy-két ember, hogy minél nagyobb közönség előtt kérje meg a kedvese kezét. Étteremben pezsgőbe rejtett gyűrű (hú de kreatív), az Eiffel-torony alatt várakozó turista csoport előtt (wow, much creativness), vagy egyszerűen csak rendez egy flashmobot élete szerelmének. De nem egyszer hallottam azt is, hogy a család előtt, a fenyőtüskében térdepelve kérték meg egy leányzó kezét.

Uraim. Ez a játék kettőtökről szól. Róla és rólad. Nem még 50 másik emberről. Menj oda egy baráti lányhoz, és kérdezd meg tőle, hogy Ő élvezné-e, ha egy étteremben kérnék meg a kezét 50 vadidegen előtt? Szeretné-e ezt? Borítékolom a választ.

Továbbá kicsit kreatívabbnak kéne már lenni a dátum választás kapcsán is. Felejtsük már el a kötelező köröket. Vidd el kirándulni, menjetek a természetbe ketten. Kérd meg egy hegy tetején amit együtt másztatok meg. Ússzatok be a tengerbe a nyaraláson, kérd meg ott a kezét. Mindegy hol és mikor, de rólatok szóljon. CSAK rólatok.

Ahhoz hogy emlékezetes legyen ez az nap a leányzónak, nem az kell hogy egy másik ünnep árnyékában amúgy a kezét is megkérték. De főleg nem kellenek olyan körök, amire csak rossz szájízzel fog visszaemlékezni, vagy olyanok amit egy csöpögő film elcseszett jelenetében láttál, majd megpróbáltad lemásolni.

Uraim. Szedjétek össze magatok.

U.I.: természetesen nem rendelkezem mindentudással párkapcsolatok terén. De sok hasonló problémás kapcsolatot láttam már, ahol a leányzó epekedett legalább valami minimális romantikáért. Ez a bejegyzés azon fiatalembereknek szól, akik amúgy normálisak, jól szituáltak, szeretik a partnerüket - de ezt nehezen, vagy egyáltalán nem képesek kimutatni neki.
Szóval vitaindítónak szántam ezt a bejegyzést, és örömmel olvasnám más gondolatait is a témában - de ezt tegyétek kérlek kulturált formában.

U.I2.: tudom hogy a bejegyzés már nem épp aktuális, de csak most volt időm megírni.

Köszi.

Hozzászólások

(#1) Honkydoo


Honkydoo
őstag

Szia!

Abszolúte igazad van a témában! :)

Én is hajlamos vagyok "elfeledkezni" a másikról... És nem feltétlenül a barátnőről. (jelenleg nincs) Hanem a szeretteimről. A jeles napok emlékeztetnek, hogy "úristen szeretni kell". De tény, hogy nagy meglepetés nincs ezekben a napokban. (Érthető, hiszen a szeretteim is tudják pl mikor van a születésnapjuk.)

Viszont.

Nagyon jó, amikor eszembe jutnak és meglepem őket valamivel, csak úgy spontán.
Örülnek neki. Ki ne örülne a meglepetésnek. :))
Az én véleményem az, hogy szeretni jó és fontos dolog, de felejthető sajnos. :( Gyakorolni kell, mint az autóvezetést. ;]

[ Szerkesztve ]

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#2) VoidXs


VoidXs
nagyúr

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3) crey válasza VoidXs (#2) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Hát köszi :D

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#4) bitpork válasza crey (#3) üzenetére


bitpork
veterán

Nem akarok kötekedni de írja ezt az akinek fennmaradt a mikulsatyija ;]

Eladó 2016 Audi Q7 hibrid. Infóért keress a számomon

(#5) lotTóni


lotTóni
tag

"Azt szeretné, hogy néha felnézz a Battlefield 4 elől, és vele is törődj"
Ez szíven szúrt...Mintha Őt hallanám....mielőtt leülne megnézni a szulejmánt...

Egyébként örömmel bojkottálnám a "kényszerű ajándékozó" napokat.Ha adni akarsz,adj.Nem kell hozzá titulus.

....two beer or not to be....

(#6) crey válasza lotTóni (#5) üzenetére


crey
MODERÁTOR

De mint tudod, a kettős mérce náluk nem létezik. Ugyanis a szulejmant együtt is tudjátok nézni. A Battlefieldet nem :D - innentől a kör bezarult, te vagy a mocsok :D

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#7) Geri Bátyó válasza crey (#3) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Mondjuk ezzel pont egyetértek.
Egy olyan nap van az évben, amikor az aktuális párom soha nem kapott semmit és ez a Valentin nap. Művileg kreált baromság. Persze egyikük sem értette meg igazán, de ez legyen az ő problémájuk. Máskor azért kaptak ezt-azt. Például a kedvenc szobanövényemből fialtatott, saját nevelésű cserepes virágot, amit kifejezetten neki nevelgettem.
Meg persze odafigyelést is, minden nap. Az exem is mindig mondja, hogy velem lehet beszélgetni. Nem olyan nehéz.
El lehet menni kávézni. Meg lehet lepni egy (saját készítésű) vacsorával.
Olyan pórias dolgokról meg ne is beszéljünk, hogy ha kipucolod a WC-t, vagy kisikálod a kádat, az mennyit jelent.

A leánykérés is érdekes dolog. A ex-feleségem kezét egy nagyon meghitt, összebújós pillanatban kértem meg, hirtelen felindulásból. Persze gondolkodtam már rajta, de abban a pillanatban csak úgy kibukott belőlem.
Utána viszont annak rendje és módja szerint, a szüleitől is megkértem a kezét, amit rendkívül romantikusnak talált.
Az is igaz, hogy az eljegyzést a névnapján tartottuk (jó nagy családi buli volt, remek hangulatban), de tetszett neki az ötlet.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#8) greenity


greenity
aktív tag

Igazad is van meg nem is. Én viszonylag kevés virágot kapok, de mellette nagyon sok figyelmességet és nem feltétlenül tárgyiasult formában. És nem érzem hogy elhanyagolt lennék emiatt.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#9) Phülöp


Phülöp
addikt

Nálunk rendszeresek az apróbb ajándékok, ellenben egyikőnk se híve a Valentin napnak.
Amíg otthon laktunk, rengeteg virág díszítette a lakásunkat, de a jelenlegi helyzetben ezt nem akarom túlzásba vinni (1-2 évente költözünk, jelenleg a 3. országban élünk Magyarország óta).
Címzetes ünnepek alkalmával természetesen nagyobb dolgok is előkerülnek.
Az utóbbi pár évben ráálltunk az utazásra, világjárásra. Közös program, közös élmény, közös emlék.
Ilyen volt például, amikor ellátogattunk az asszony névnapja okán Keukenhof-ba, de különösebb alkalom nélkül bejártuk már Törökországot, Olaszországot, Észtországot, a Fülöp-szigeteket is.
Lassan itt az ideje újra kitalálni valami úticélt, közeledik a 10. évfordulónk.
Úgy gondolom,hogy a legszebb ajándék egy kapcsolatban az egymással töltött 'minőségi' idő.

Irodai Túlélőkészlet: https://logout.hu/blog/amea/index.html

(#10) Freiherr


Freiherr
őstag

Ennyi:)

XXX

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.