2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Az a bizonyos nagy fa...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"Nagy fába vágja a fejszéjét". Így szól a mondás, amit sokan átélünk vagy átéltünk már az életünkben. Persze ez a mondás néha már elcsépelt klisének hathat, de vannak olyan események az életben, amikor tényleg rászolgál arra, hogy használjuk.

Személy szerint ide sorolok minden nagy lépést életünk folyamán. Egy új munkahelyet, gyermekvállalást, egy új lakás vásárlását, saját vállalkozás alapítását, a döntést hogy hova felvételizzünk középiskola után... Mind mind a jövőnket, a környezetünket befolyásoló nagy döntések, és általában nem is egyszerű ezeket véghezvinni. Az biztos hogy a cél felé vezető utunk egyáltalán nem lesz sima, akármelyik nagy fát is néztük ki magunknak.

Nekem egyszerre jut most ki az új munkahely és az új vállalkozás. A régi cégnél alkalmazottként dolgoztam, 8 évet lehúztam velük. Szeretem a kollégáim, szeretem a főnököm. Csak az ügyfeleket és az iparág itthoni uram-bátyám rendszerét nem tudom már elviselni. Ha egyenes gerinccel szeretnél nap mint nap járni, és úgy belenézni a tükörbe hogy ne kapj hányingert, akkor ezt nem lehet hosszú ideig csinálni. Illetve lehet, de akkor a motívációd fogod elveszíteni a "sikertelenséged" miatt. Itt ez alatt nem azt kell érteni, hogy rosszul csináltam amit csináltam, egyszerűen a nagy sikerek, a nagy megrendelések hiányoztak. Mert ahhoz már borítékok és zsebek kellettek volna. Én viszont ezt nem vagyok hajlandó csinálni.

Ezért kerestem valami újat, valamit amivel újra visszatalálok a régi energiával teli énemhez. Ami visszaadja a szakmám szeretetét, amivel újra a gyermekded örömmel vetem bele a munkába, mert érdekel, mert izgalommal tölt el.
Nem úgy kelek fel nap mint nap, hogy már megint ugyan az a munka... már megint ugyan az a mókuskerék...

Váltok. Pedig nehéz a kollégáktól búcsúzni, mert 8 év alatt megszereted a melletted lévőt. Csak gondolj bele, életed egyharmadát amúgy neked vadidegen emberekkel töltesz összezárva 4 fal közé. És egy idő után már nem lesznek vadidegenek, hanem barátként tekintesz rájuk.

Az új munkám merőben más (illetve a munkavégzés hasonló, csak a skála másik végén található). Az itthoni lébecolás helyett fél Európa vár rám, 200-250 napnyi utazás egy évben, Varsótól Moszkváig, Rigától Sarajevoig. Néha egy kis London, néha egy kis USA.

Nem lesz tehát egyszerű ez sem. Kapcsolatot, barátságokat próbáló munka az ilyen. De remélem nem lesz gond. Továbbá elmúlik lassan az egyik fejfájás, jön helyett újabb. Főleg azért, mert még magam sem tudom hogy hogy fogom a könyvelést és az adózást, meg a vállalkozói részt megoldani. Fél tucat könyvelővel beszéltem már, és nem hallottam két egyforma megoldást. Bíztató, nem? :D

Izgalommal várom az új szakaszát életemnek. Drukkoljatok. :)

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
veterán

Soha nem lesz olyan h két könyvelő v akár csak két ügyvéd ugyanazt mondja neked. :N
De most fog igazán kinyílni neked a világ! Én 1996 óta 2 kisebb megszakítással ezt csinálom, és néha nagyon rossz(pl most is) de nem tudom, képes lennék-e megint más pattogtatásának megfelelni, pláne gombokért.

Kéz és lábtörést, bár én tudom hogy élvezni fogod ;)

Eladó 2016 Audi Q7 hibrid. Infóért keress a számomon

(#2) crey válasza bitpork (#1) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Köszönöm, biztos hogy élvezni fogom :) - legalább újra lesz kihívás az életben. :D - repülni úgy is szeretek... szóval nem lesz nagy baj :D

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3) Kiki18


Kiki18
őstag

Nagy lépés lesz az életben,de itt tudja az ember igazán megmérettetni magát. Persze kell egy bizonyos mentalitás és pozitív hozzáállás,valamint betonkemény idegszálak,de megéri belevágni. :K Sok sikert kívánok!

(#4) proci985


proci985
MODERÁTOR

Hú, ha szereted a változatosságot akkor ezt imádni fogod:).

Sok sikert!

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#5) A`rpi válasza crey (#2) üzenetére


A`rpi
addikt

Sok szerencsét! :R

(#6) Stanlee


Stanlee
senior tag

Nem tudom, hogy van-e csalad vagy komoly kapcsolat. Ha igen, akkor nagyon nehez lesz a folyamatos utazas. En 14 honapig tudtam ugy dolgozni, hogy hetfon hajnalban repulogepre fel, ha szerencsem volt, akkor mar penteken este, ha nem, akkor szombaton delelott ertem haza. A lakas csak azert volt, hogy az elozo heten kimosott ruhat taroljam benne, baratnommel 1-2 napot tudtunk csak egyutt tolteni. A szulok is akartak volna nehanapjan latni. Kitartast kivanok!

PS.: a konyvelok miatt ne aggodj, mindegyik rinyalni fog, meg nem tetszik neki valami. Olyan konyvelot keress, akiben megbizol, kreativ es nem csak lekonyveli a dolgokat, hanem TENYLEGES tanacsot is ad.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#7) petipetya


petipetya
nagyúr

Izgalmasnak tűnik az új munkakör / munkahely, gratulálok hozzá. :C

Visszatérve az irodai létre, mindenki egy fogaskerék: kisebb-nagyobb, eltérő alakú fogakkal. Eleinte még meg-megakad a barátság gépezete, ám idővel a fogaskerekek egymáshoz csiazolódnak, míg végül olyan gyorsan forognak együtt, hogy már le sem tudnának állni. Minél több fogaskerék hajtja így egymást egyszerre, annál jobb nekik. És itt most nem a munkáról beszélek, habár azt is el kell végezni odabent.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.