2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Imádom az autósokat...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ezt a meglátásomat már többször, több helyen is hangoztattam.
Szeretném megkérni a fórumozókat hogy ne csak a hibákat keressék a másik félben kicsiny országunk közlekedés kultúrájában. MEGOLDÁSOKAT SZERETNÉK HALLANI/OLVASNI!

Motoros szemmel a budapesti közlekedés...

Kedvenceim a taxisok...
Ha egy taxis áll egy autós mellett akkor talán elférek kettejük közt az álló kocsisorban. Ha két taxis áll egymás mellett akkor istenemre mondom, ezek vagy ennyire szeretik egymást vagy csak szimplán összeesküdtek ellenünk motorosok ellen, mert néha még egy hajszál se fér el a tükreik közt.

Mercisek, Audisták és Wolksvagányok...
Jellemzően a nagy sport vagy a kombi verziós pszihomókusok... A felezőn állva kezét ablakon kilógatva, abban cigarettát tartva telefonnal affektáló kigyúrt kettő ajtós szekrény fajta emberek az abszolute befutók... Mikor látja hogy ott a motoros mögötte, "Deleszarooom" ugyis én előzöm meg a suzukit nem te mindkettőnket... Én azt gondolom ez játszódik le a fejükben... Itt jegyezném és emelném ki azt a mercis aki a minap a cigarettája hamuját az ablakon kipöckölve azt a térdemre teleportálva egy helyes égésnyomot hagyott pihe puha bőrömben... Valamint azt a Hondást... Aki elöttem menvén a legnagyobb melegben úgy gondolta neki ablakot kell mosnia... De az ablakmosó furatai úgy lettek beállítva hogy ne a szélvédőre hanem a tetőre tolják a vizet... Ezzel létrehozva egy sugarat ami gyakorlatilag pont olyan irányban indul el, hogy a motoros arcát teríti be. Bár nem kértem inni, de ez úton köszönöm neki... IS :R

Kerékpáros... Akár futár akár nem...
Ezek aljasok, mind... Nekem piros van, gondolnád neki is... neeeem, neki az rózsaszín, vagy ahogy mondani szoktuk, mérges zöld... Úgy megy tovább kerékpárjával a piros lámpánál, mintha mi se történt volna...

Motoros futár... Jellemzően mókushajtányos (robogós)...
Komolyan tisztelem őket, nem nézek fel rájuk, mert a KRESZ-t mint olyat szerintem egy melegebb nyári éjszakán szalonnasütéskor égették el, vagy télen azzal tüzeltek, mert hogy ha ismerik is le se fitymálják, az biztos. De amiért tisztelem őket az nem más, mint az a tény, hogy még az én motoromnál is szakadtabb bontószökevények "nyergében" lavíroznak a városban sokszor olyan időjárási viszonyok közt, hogy a kutyámat se küldeném ki ha mód van rá...

Gyalogos betyárok...
Nem tudom, szerintem a gyalogosok egy másik bolgyó szülöttjei... Hogy sem a színekkel, sem a hangokkal sem a figyelmeztető villogással nem tudnak mit kezdeni mint információval, az azért nem emberi :D

A cikk majd még folytatódik... Most ennyi fájt...

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
(Jómunkásember)

én meg azokat a motorosokat szeretem, akik lámpánál előrecsurognak, beállnak elém középre, majd utána komótosan indulnak el, mindenkit feltartva.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#2) Psychonaut válasza bambano (#1) üzenetére


Psychonaut
(PH! kedvence)

Meg a biciklis ugyanebből a fajtából.

(#3) creation válasza bambano (#1) üzenetére


creation
(senior tag)

A mókushajtányosokra gondoltok itt szerintem. :)

Ugyanakkor megjegyezném, hogy néha előfordulhat hogy elbambul a motoros, de nem hiszem hogy akkora hátrányt okoznánk a közlekedésben, mint a fél óráig parkoló autós :D

Pro és kontra lehetne dobálni a xart egymásra, de vajh mi az oka? Mi az amiért így viselkedünk?

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#4) bambano válasza creation (#3) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

ma egy suzuki burgmanos gondolta, hogy neki mindenáron előre kell mászni, majd nagypapásan elindulva fel kell tartania a forgalmat.

azokkal nekem sincs bajom, akik 3 méteren 5-öt vernek rám, mert nekem mindegy, hogy elé férek be, vagy mögé, ha beférek. de hogy elmegy mellettem a fél város, 8 ifa, három füstölős csuklósbusz meg az éjszakai járat is, mert figyel a fogyasztására vagy nem figyel a lámpájára, az helytelen.

az az oka, hogy mindenki nyomul és utálja, ha feltartják. emellé sokan bénák is.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#5) bambano


bambano
(Jómunkásember)

[link] ez nagyon passzol ide.
a sofőr reakcióján nagyon röhögtem :)

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#6) Dany007 válasza creation (#3) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

"Pro és kontra lehetne dobálni a xart egymásra, de vajh mi az oka? Mi az amiért így viselkedünk?"

Nekem lenne egy elképzelésem. Természetesen szigorúan magánvélemény.
Szerintem azért van ez a gyakori ellenségeskedés, mert a biciklisek és a motorosok (egy jó részük) valami különleges és kiváltságos "állatfajnak" tartják magukat. Akik kivételezettek (pozitív irányban rájuk nézve) Mert kisebbek, mozgékonyabbak, jobban elférnek, mint az autósok. Ráadásul mivel ők a "kisebbek" és ennek mindenki tudatában van, úgy gondolják hogy rájuk jobban kell "vigyázni", jobban kell figyelni. Hiszen ha egy másik autónak koccolok neki, abból max betétlapcsere lesz. De ha egy biciklisnek, motorosnak, abból könnyen csúnya borulás és esetleg másik autó alágyűrés lehet a vége. Ezzel ők is és mi is tisztában vagyunk... Tudják jól hogy rájuk jobban kell figyelni és ezt szvsz sokszor ki is használják.
Ráadásul ma már a kresz is ennek az idétlen viselkedésnek a pártját fogja. Ugye pirosnál a jobbról előzés lehetősége... bizonyos helyzetben egyirányú utcába való behajtás a tilos oldalról stb...
Ráadásul környezetbarátabbak is, mint az autósok. Ezért a saját szemükben akár magasabb értékrendet is képviselhetnek, mint az autósok. Mert ugye ők környezetbarátan közlekednek nem úgy, mint mi... és joguk van hozzá stb...

Tehát van egyfajta különc felsőbbrendűség érzésük amihez társul, hogy ők a védettebbek - ugye a híradóban bemutatott sok biciklisgázolás is csak a csúnya gonosz autósok oldalát mutatja be - ráadásul a kresz is olyan dolgokat engedélyez nekik, ami nekik jó, de az autósoknak bosszantó és rendkívül zavaró tud lenni.

Ráadásul a biciklisek igen gyakran váltogatják közlekedési státuszukat a "gyalogos járdán közlekedve" majd a "közúti forgalom szereplője" között. Ezt k...va gyakran tapasztalom mindennapi szinten. Amikor a biciklisnek ha úgy kényelmes, akkor a járdán közlekedik... mikor meg úgy, akkor lehajt az útra az autósokhoz... aztán vissza ha épp úgy gyorsabb kényelmesebb neki...

A másik oldalról meg az autósokat frusztrálja ez az egész. A fent felsoroltak egy része, nem írom le újra.
Plusz ráadás, hogy a biciklisek túlnyomó többsége nem ismeri a kreszt. Ami meg is látszik, hiszen a KSH szerint a közúti balesetek 11%-át biciklisek okozzák. forrás Köztük és a motorosok közt a legnagyobb az ittas vezetők aránya. (2011-es adatok)
Arról nem is beszélve, hogy egy városban egy átlag 20-30km/h-val közlekedő biciklis az autós számára nem más, mint mozgó akadály amit ki kell kerülni. Ami persze többnyire nem gond, max egy kis bosszúság, de szituációtól és biciklistől függően akadhatnak problémák.
Nekem az a legbosszantóbb mikor a pirosnál odaáll mellém a biciklis vagy a kis motoros / robogós jobbról. Aztán zöld után 10 másodperccel megint előzhetem meg. Aztán a következő pirosnál ugyanez.... Volt, hogy kilométeren belül 4x kellett megelőznöm ugyanazt a biciklist.

No, ezeket még jócskán tovább lehet gondolni. Én is tudnék írni még pár oldalt, de úgy gondolom ennyi is elég ahhoz, hogy elmondjam a véleményem. Szerintem emiatt van ez a bizonyos helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#7) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

No, most elolvastam a bejegyzést is! :B
Az előbbi hsz-em csupán az idézett szövegrészre irányult, akkor még csak azt olvastam el.
Most már a bejegyzést is. Amit nem igazán értek.

Azt írod:
"Szeretném megkérni a fórumozókat hogy ne álljanak neki keresni a hibákat a másik félben kicsiny országunk közlekedés kultúrájában. MEGOLDÁSOKAT SZERETNÉK HALLANI/OLVASNI!"

Tehát mi ne keressük a hibát a másik félben, de Te a bejegyzésben pontosan ezt teszed! Akkor mégis mit vársz és hogyan? Te leírod a véleményed a Te nézőpontodból mi meg kussolva bólogassunk hozzá? :D Ugyanmár... Ha te leírod mi is leírhatjuk aminek igen, gyakran flémelés a vége... De nem véletlenül.

Az amiket írtál ugyanolyan demagóg általánosítás, mint amiket én is írtam. És mint amiket bárki más tudna írni a saját szemszögéből. Mondjuk szvsz engem a nagymotorosok nem zavarnak, egyszerűen nincsenek útban. De a Te írásod alapján is látszik, hogy te is egy kicsit kivételezettnek érzed maga, hogyan az előbbiekben írtam. Mert hogy miért nem tudsz elmenni az autósok között! ? Mért kell elmenni az autósok között? Mért nem lehet beállni az autós mögé, ahogy a többi autós is, beállni a sorba!? Mért kell mindenáron előretolakodni?
Igen volt már nálam is, hogy a visszapillantónak koccolt egy motoros miközben elakart menni mellettem. Pedig nem én tehettem róla, nem zártam le semmit. Egyszerűen úgy álltam be ahogy. Igazából, főleg Pesten a f...szom se fogja azt figyelni, hogy na vajon b...ki elfér-e mellettem kényelmesen még egy motoros is. Ki a f...szom figyel erre vajon?

Nem kell, az én meglátásom szerint a motoros és a biciklis is legyen teljesen egyenjogú résztvevője a közlekedésnek ahogy az autósok. És ha végre mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd akkor ezen problémák jó része meg is szűnhet akár.

No mindegy, a lényeg csak annyi lett volna, hogyha te azt kéred ne a másik félben keressük a hibát, akkor Te miért teszed ugyanezt? :)

(#8) creation válasza Dany007 (#7) üzenetére


creation
(senior tag)

Absolute igazad van abban hogy megjelöltem a hibát, de azt annak a bizonyosnak címeztem :)
Ugyanakkor van pozitív példa is. Amikor a Nagy mercis rosszul állt be a sorba és a benne ülő kis kínai srác mikor meglátta, hogy mellette állok, egy laza mozdulattal becsukta a tükröt s lám már el is fértem.

Nincs azzal gond ha meglátjuk a hibát, de ha megtaláljuk rá a megoldást, az az igazi.

És az a hozzáállás, hogy ki a faxom nézi hogy jön e mögöttem vagy elfér e, az nem megfelelő. Én is nézem jön e mögöttem másik motoros vagy kerékpáros és hogy elfér e, nem akarunk e egyszerre belépni az autók közés, kifér e mellettem ha kijöttünk a sor elején... Ezek tök apró figyelmességek. Böcsületesebbje meg is köszöni, ha elengedik (kézzel lábbal hadonászva).

Szerintem ezeken az apróságokon múlik rengeteg.

Nem állítom hogy nálam nem gurul el a gyógyszer, amikor felhúz egy egy közlekedésben részt vevő, de igyekszem hamar túltenni magam rajta és másban nem kárt okozni.

De amikor két taxis egymástól 2mm-re egymástól állva belenéz a tükörbe, majd jót vigyorogva meghúzza a vállát, attól falra mászok. Más autósok ha ezt észre veszik, kitekerik a kormányt, becsukják a tükröt és jó érzéssel távozok :) Mennyivel szebb neeeem?
Volt olyan hogy autós mellett álltam és beszóltam neki, ugyan guruljon már előrébb egy métert és akkor elférek, ő felhúzta az ablakot és közölte hogy nem, mert büdös a füstöm.... :F

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#9) Dany007 válasza creation (#8) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Hát akkor ebben az egyben nem fogunk egyetérteni. :)
Én alapvetően már azt sem értem, miért kell motorosoknak / bicikliseknek mindig előremenni, előre tolakodni? Mért nem lehet megállni az éppen aktuális autó mögött mint a többi autós?
Ha van előttem egy biciklis / motoros én sem tuszkolom be magamat mellé csak azért mert elférek.

Tudom, hogy a kresz engedélyezi már, hogy a motoros / biciklis lámpánál előre menjen. De attól még az nem kötelező! És főképp nem kötelezettség. Akkor meg minek?
Mert úgy meséled és úgy állítod be a dolgot, mintha ez nektek szent kötelességetek lenne hogy pirosnál mindenki elé betolakodjatok magatokat... Szerencsétlen autós meg 5 másodperccel a zöld után előzhet le megint... (robogóra, kerékpárra gondolok).

(#10) deicide válasza Dany007 (#6) üzenetére


deicide
(PH! kedvence)

A bringás morált Pesten én is látom autósként, viszont amerre mostanság napi szinten közlekedem, Sukoró - Budaörs, ott bringásként egész más a tapasztalatom. De a közlekedési helyzet is más, általában dugó van és a 20-al araszoló sor mellett húzok el balról 30-40-el. De megértőek, lehúzódnak, a szembejövők is a szélére mennek, hogy tudjak középen haladni. Persze itt is van , akinek fáj és behúzza középre az autóját, de alig pár ilyennel találkozom, kicsit jobb a helyzet, mint BP-n. Olyan szituációm is nem egyszer volt, hogy a már körforgalomban bent levő autós kicsit lassított, mert látta, hogy zúgok a lejtőn 45 körül és elengedett, mert megértette, hogy nekem több energiába telne újra gyorsítani, mint neki kicsit elvenni a gázt. Ezt azért is értékelem nagyon, mert ha autósként járok erre, ugyanezeket én is megteszem. Szóval vidéken kicsit más a helyzet azért (nem csak autós oldalon, pl ha piros a lámpa, bringával sem megyek át).

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.