2020. július 5., vasárnap

Gyorskeresés

Nem biztonságosak a Windows 7 és XP rendszerek!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most nem is a sokfelé hangoztatott Windows 10-re váltásról lesz szó, hanem egy olyan komoly biztonsági résről, amit most fedeztek fel a Microsoftnál, ezért villámgyorsan érdemes cselekedni.

Bár Magyarországon a világszintű átlagnál valamivel jobban terjed a Windows 10, azért még mindig elég sokan használnak Windows 7-et, sőt a lassan matuzsálemi korú XP-t is a számítógépeiken. A mostani hír nekik szól, mivel a Microsoft nemrég jelentette be, hogy egy veszélyes biztonsági rést talált ezen rendszerekben.
Hirdetés

A sérülékenység a gépünkhöz távoli hozzáférést biztosító Remote Desktop szolgáltatásban bújik meg, és állítólag simán lehetővé teszi, hogy olyanok is bejussanak a gépünkbe, akiknek nem adunk ehhez jogot (sőt, nem is feltétlenül vesszük majd észre, hogy bejutottak). A most felfedezett hiba akár olyan veszélyes következményekkel is járhat, mint a két éve támadó WannaCry zsarolóvírus - ez szintén egy hasonló biztonsági rést használt ki arra, hogy a gépünk egyes adatait lezárja és csak pénzért lehet kérni ezek feloldását.

A jelenlegi hiba a Windows 10, Windows 8 és 8.1 rendszereket nem érinti, ám a Windows 7, Windows XP, Windows XP Embedded valamint a Windows Server 2003, 2008 és 2008 R2 verziók esetében a Microsoft azonnali frissítésre buzdít mindenkit. Az esetet olyan súlyosnak ítélték, hogy még XP-re is kihoztak külön frissítést, pedig ez a rendszer már egy ideje kihullott a támogatottak köréből.

A Windows 7-es frissítést simán a Windows Update-en keresztül lehet lehúzni (vagy ha automatikusan érkezik, akkor nem szabad elodázni a telepítését). XP és az vonatkozó Windows Server verziók alá pedig manuálisan kell telepíteni a patchet, amely innen tölthető le. Érintettekből pedig nincs hiány, hiszen Magyarországon még mindig jó páran elodázzák a Windows 10-re frissítést, nálunk az internetre kapcsolódó gépek 36 százalékán fut Windows 7, és még XP-t is közel 3 százalékuk használ.

Hozzászólások

(#1) Snowy_owl


Snowy_owl
(őstag)

Portnyitás nélkül több mint nehéz lesz.

Kérem itt írja alá.

(#2) UnA válasza Snowy_owl (#1) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Mármint a routeren, ugye :)

(#3) nakos1212


nakos1212
(senior tag)

Ne haragudj, de ki mondta hogy biztonságos? Semmilyen szoftver nem az....

(#4) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Érdekes, a mai három fontos között nincs ilyen. Melyik frissítés ez, ami szükséges a win7-nek?

(#5) Fecogame


Fecogame
(veterán)

Egy linket is érdemes lenne betenni a cikkbe.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#6) laceszgamer


laceszgamer
(addikt)

MS próbálkozik mindennel, mármint szerintem ennek is nagyobb a füstje mint a lángja, csak, hogy tereljék az embereket a 10-re, mert ott legalább saját maguk kémkedhetnek. :(

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#7) Snowy_owl válasza UnA (#2) üzenetére


Snowy_owl
(őstag)

Az kimaradt, köszönöm.

Kérem itt írja alá.

(#8) Lauda válasza laceszgamer (#6) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Ha ennek lenne bármi alapja, nem csak a 10-nek kellene biztonságosnak lennie?

Ezen kívül az update-n keresztül a frissítéssel megoldható a "probléma". Csupán felhívták a figyelmet, hogy esetleg aki nem frissíti rendszeresen a gépet, az most ezt pótolja.

[ Szerkesztve ]

(#9) zoo8800


zoo8800
(veterán)

A cikket innen nyúlta a szerző (akit már ki is bannoltak)

"nagyon best buy vétel"

(#10) laceszgamer válasza Lauda (#8) üzenetére


laceszgamer
(addikt)

Úgy értem, hogy ezt a nagy híresztelést. A hiba nyilvánvaló, hogy réges régen bennük volt, csak az a pláne, hogy körülbelül ezzel, hogy így híresztelik mintha egy céltáblát tartanának fel, hogy ide lőjetek. :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.